left banner
right banner
Menu

Δωρεάν «ψηφιακό άνοιγμα» προσφέρει στις επιχειρήσεις μέλη του το ΕΒΕ Καρδίτσας (+Βίντεο)

Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Καρδίτσας παρουσιάζονται σήμερα και αύριο στους επιχειρηματίες του νομού και με αφορμή αυτό το γεγονός παραχωρήθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου.

Κατά την διάρκεια της έγινε μία μίνι παρουσίαση των υπηρεσιών αλλά και των προοπτικών που ανοίγονται μέσω αυτών για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα εκφράσθηκαν και ορισμένοι προβληματισμοί, όπως θα αναφέρουμε παρακάτω.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βύρων Παππάς, ο Γραμματέας κ. Απ. Μπράχος και ο οικονομικός επόπτης κ. Γ. Παπαδημητρίου από πλευράς της Διοικούσας, ενώ την εταιρεία που τρέχει το πρόγραμμα, την KNOWLEDGE broadband services εκπροσώπησε ο κ. Παύλος Μεγαλοβασίλης, Δρ. Γεωπληροφορικής, Υπεύθυνος Διαδικτυακών Υπηρεσιών.

Δείτε βίντεο του KarditsaLive.Net από τη παρουσίαση:

Η αρχική τοποθέτηση έγινε από τον κ. Παππά που μίλησε για αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου με στόχο την στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μελών του.

Υπογράμμισε ότι όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι δωρεάν για τα μέλη του Επιμελητηρίου και πως με την συγκεκριμένη κίνηση το Portal του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, www.karditsacci.gr αποκτά σύγχρονες  υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Πωλήσεων στο χώρο του Εμπορίου και του Τουρισμού  και Ηλεκτρονικής Συμβουλευτικής στοχεύοντας στις σημερινές ανάγκες του επιχειρηματία.

Ακολούθως μίλησε για το διήμερο πρόγραμμα που σήμερα στις 8 το βράδυ περιλαμβάνει ενημέρωση φορέων και δύο σεμινάρια, ενώ η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 7 το απόγευμα, πάντα στο χώρο του Επιμελητηρίου.

Οι νέες υπηρεσίες και δυνατότητες
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Μεγαλοβασίλης δίνοντας μία πρώτη εικόνα για το τι είναι το πρόγραμμα και τι περιλαμβάνει.

Συγκεκριμένα είπε ότι οι νέες υπηρεσίες χωρίζονται σε τρεις άξονες.

Ο πρώτος άξονας είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο που απευθύνεται σε επιχειρήσεις τόσο λιανικής όσο και χονδρικής. Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι θέλουν να πουλάνε ηλεκτρονικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεσμεύονται μόνο στο συγκεκριμένο είδος πώλησης, ή απλά θέλουνε να προβάλλουν τα προϊόντα τους, τόσο σε επίπεδο πόλης ή νομού, όσο και χώρας ή παγκοσμίως.

Βασικό στοιχείο είναι πως οι επιχειρήσεις που ανεβαίνουν στον ηλεκτρονικό «αέρα» αυτοδιαχειρίζονται ότι τους αφορά. Τόσο σε επίπεδο του τι πουλάνε, τι προβάλουν και πότε και πόσο το πουλάνε. Έχουν την πλήρη ευθύνη για την εικόνα τους και γι αυτό τους παρέχεται συνεχή εκπαίδευση.

Ο δεύτερος άξονας είναι ο τουρισμός. Εδώ το Επιμελητήριο προσφέρει στις σχετικές με το χώρο επιχειρήσεις συνεχή προβολή, σε μια όμορφη τουριστική πύλη, και αφορά επιχειρήσεις καταλυμάτων, εστίασης και αναψυχής, δραστηριοτήτων, διοργάνωσης ταξιδιών, ενοικιαζόμενων οχημάτων κ.λ.π. Η πύλη αυτή είναι ήδη στον αέρα και πουλάει από δωμάτια μέχρι προϊόντα.

Ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με την συμβουλευτική και απευθύνεται τόσο στον επιχειρηματία  όσο και στον λογιστή-φοροτεχνικό. Υπάρχει ένα υλικό που τοποθετεί η ΣΟΛ (ορκωτών λογιστών) συμβουλευτική στο οποίο μπορεί να προστρέχει αν χρειαστεί κάτι ή με μία εγγραφή να καταθέτει ερωτήσεις και να λαμβάνει απαντήσεις.

Προβληματισμός
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε αυτό που προαναγγείλαμε στην αρχή για προβληματισμό που εκφράστηκε γι αυτό τον τρίτο άξονα από τον οικονομικό επόπτη και πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου οικονομολόγων, λογιστών φοροτεχνικών κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος είπε ότι η συγκεκριμένη συμβουλευτική υπηρεσία «καπελώνει» τους επαγγελματίες λογιστές και εντελώς ανεύθυνα τοποθετείται επί προβλημάτων που είναι εξειδικευμένα και ιδιαίτερου ανά την περίπτωση χαρακτήρα.

Ο κ. Μεγαλοβασίλης σημείωσε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, πως οι όποιες συμβουλές είναι γενικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθίσταται ο ρόλος το λογιστή της κάθε επιχείρησης. Τόνισε, δε, πως αυτή θα φανεί και στην πράξη.

Ποιους αφορά
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Μεγαλοβασίλης ξεκαθάρισε ότι για τους επιχειρηματίες δεν υπάρχει κανένα κόστος και πως μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα να προβληθούν και να έχουν την προβλεπόμενη υποστήριξη όλες οι επιχειρήσεις μέλη του ΕΒΕ. Αφορά όλες τις επιχειρήσεις λιανικής, όλες τις επιχειρήσεις χονδρικής (και εμπορικές και βιοτεχνίες) καθώς και ορισμένες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Το κόστος για το Επιμελητήριο είναι 8.000 το χρόνο, μικρό και συμβολικό το χαρακτήρισε ο κ. Μεγαλοβασίλης, και καθορίστηκε, ανά επιμελητήριο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας. Με αυτό καλύπτεται η εδραίωση των υπηρεσιών και η εκπαίδευση και υποστήριξη όλων των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουνε.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν αυτό το διήμερο  για όλα όσα αφορούν την συμμετοχή τους ενώ και οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου είναι διαθέσιμες προς αυτή την κατεύθυνση.

Π.Κ.

Τελευταία άρθρα από τον/την

επιστροφή στην κορυφή