left banner
right banner
Menu

Κάστρα και ιππότες το παραμυθένιο σκηνικό της φετινής «Παυσιλυπούπολης» (+Βίντεο)

Στην εποχή των κάστρων και των ιπποτών θα μεταφέρει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της η φετινή «Παυσιλυπούπολη».

Η 3η στη σειρά εορταστική διοργάνωση με επίκεντρο το Παυσίλυπο και στόχο να κάνει τις γιορτές μας ομορφότερες αλλά και την Καρδίτσα τόπο προορισμού, είναι η «ακριβότερη» αλλά και η πλέον φιλόδοξη. Ειδικά από την στιγμή που υπάρχει η εμπειρία των προηγούμενων ετών, που δίνει την δυνατότητα και  βελτιώσεων και αποφυγής λαθών.

Ο προϋπολογισμός των φετινών εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν στις 6 Δεκεμβρίου αγγίζει τα 80.000 ευρώ, παρότι είναι μόνο ο Δήμος Καρδίτσας που συνεισφέρει οικονομικά. Θυμίζουμε ότι η πρώτη «Παυσιλυπούπολη» είχε προϋπολογισμό 20.000 ευρώ και η δεύτερη 50.000 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω ανακοινώθηκαν ή αποτέλεσαν απάντηση σε ερωτήσεις κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του κ. Αλεξάκου και των συμβούλων που ασχολούνται με την Παυσιλυπούπολη και συγκεκριμένα της κ. Μπακαλάκου, του κ. Ψημμένου και του κ. Αραμπατζή.

Δείτε βίντεο του ΚarditsaLive.Net από τη συνέντευξη τύπου:

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καρδίτσας υπήρξε προσπάθεια να ενταχθούν και άλλοι φορείς στην διοργάνωση, όπως και πέρυσι αλλά δεν κατέστη δυνατό, με την αντιπεριφέρεια να δηλώνει ότι δεν έχει την δυνατότητα διάθεσης των απαραίτητων κονδυλίων.

Πριν περάσουμε στα όσα είπε ο κ. Αλεξάκος για το θέμα των φετινού στολισμού να πούμε πως πέραν του Παυσιλύπου και της κεντρικής πλατείας θα στολιστούν και οι πλατείες  Λάππα, Στρατολογίας, Δικαστηρίων και της Δημοτικής Αγοράς, όπως και πεζόδρομοι αλλά και είσοδοι της πόλης.

Επίσης θα δοθεί βαρύτητα στην ενημέρωση για την «Παυσιλυπούπολη» προκειμένου να γίνουν γνωστές οι εκδηλώσεις και σε σχολεία εκτός πόλης, αυξάνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τον αριθμό των επισκεπτών και κυρίως των παιδιών από γειτονικούς και πιο μακρινούς νομούς.

Πέρυσι είχαν επισκεφθεί την «Παυσιλυπούπολη» περίπου 9.000 παιδιά από τα οποία τα 2.000 ήταν εκτός νομού και στόχος είναι να υξηθεί σημαντικά φέτος αυτός ο αριθμός.

Ακόμα να αναφέρουμε πως ο κ. Αλεξάκος είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών για να ενταχθεί η κατασκευή της Νουγκατίνας, που είναι προγραμματισμένη για το τέλος του Νοέμβρη, στις γενικότερες εορταστικές εκδηλώσεις, κάτι ως προάγγελος της Παυσιλυπούπολης. Και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο τέτοιου είδους εκδηλώσεις να συνδέονται δίνοντας προστιθέμενη αξία στην εικόνα της περιοχής μας και την προσπάθεια των φορέων.

Ιππότες και κάστρα

Σε ότι αφορά τώρα στο θέμα του φετινού στολισμού ο δήμαρχος Καρδίτσας είπε ότι θα μεταφέρει τους επισκέπτες στην εποχή των ιπποτών, των δράκων  και των κάστρων. Στην εποχή, ανέφερε χαρακτηριστικά, του βασιλιά Αρθούρου, του Λάνσελοτ, των Σωματοφυλάκων, του μάγου Μέρλιν, του Δον Κιχώτη. Όλα αυτά, συνέχισε, μαζί με τα χρώματα, τις περίτεχνες κατασκευές, την χρυσόσκονη και τα παιχνίδια, θα δημιουργήσουν ένα ονειρεμένο περιβάλλον. Το οποίο γίνεται ακόμα πιο θελκτικό αν συνυπολογίσει κανείς το φυσικό περιβάλλον του πάρκου αλλά και την βαρύτητα που θα δοθεί στον φωτισμό που θα είναι φαντασμαγορικός.

Όλα αυτά, τόνισε δίνουν την δυνατότητα, χωρίς κανένα κόστος για τους γονείς,  για ένα ταξίδι στη φαντασία, για πολλή ψυχαγωγία για τα παιδιά, για διαδραστικά παιχνίδια, για ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον.

Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο στόχος θα επιτευχθεί γιατί όλοι όσοι εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για την «Παυσιλυπούπολη», υπάλληλοι, αιρετοί και εθελοντές, δουλεύουν προσπαθούν νυχθημερόν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία άρθρα από τον/την

επιστροφή στην κορυφή