left banner
right banner
Menu

Αποδόθηκε επίσημα στο Δήμο Καρδίτσας το πρώην στρατόπεδο «Λουμάκη» (+Φώτο +Βίντεο)

Ένα νέο χώρο, λίγο μεγαλύτερο από το Παυσίλυπο, διαθέτει πλέον ο Δήμος Καρδίτσας προκειμένου να δημιουργήσει έναν νέο χώρο πρασίνου, πραγματικό πνεύμονα για την πόλη.

Το απόγευμα της Παρασκευής 19 Μαΐου, σε μία πανηγυρική τελετή, τον πρώην στρατόπεδο «Λουμάκη» αποδόθηκε και επισήμως από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βίτσα, στον εκπρόσωπο του Δήμου Καρδίτσας, δήμαρχο Φώτη Αλεξάκο.

Έτσι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μία ιστορία 15 χρόνων που κόλλησε άπειρες φορές στην γραφειοκρατία και χρειάστηκε όλο αυτό το διάστημα παρά την καλή διάθεση και των δύο πλευρών να ολοκληρωθεί. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι ο κ. Αλεξάκος στάθηκε στην συμβολή των προκατόχων του, του αείμνηστου Χρήστου Τέγου, αλλά και των κ.κ. Δομήνικου Βερίλλη και Κώστα Παπαλού που ήταν παρόντες στην σημερινή διαδικασία.

Δείτε βίντεο του Karditsalive.Net από την εκδήλωση:

Ο Κ. Βίτσας επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συνολική προσπάθεια τονίζοντας σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ότι πρόκειται για μια πολύ καλή μέρα και για την Καρδίτσα και για τις ένοπλες δυνάμεις αφού ολοκληρώθηκε μία προσπάθεια χρόνων.

Σημείωσε πως στόχος του υπουργείου είναι τα στρατόπεδα που δεν χρειάζεται να αποδίδονται στις τοπικές κοινωνίες και να αποδίδουν σ’ αυτές.

Ευχήθηκε ο χώρος να γίνει πνεύμονας ζωής για την Καρδίτσα και υποσχέθηκε στην τοπική κοινωνία ότι αυτός ο χώρος θα έχει πάντα την στήριξη του υπουργείου και των ενόπλων δυνάμεων, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικός. Παράλληλα μίλησε για επιπλέον ενδιαφέρον ώστε να βρεθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για την αξιοποίηση του χώρου.

Την σκυτάλη των δηλώσεων πήρε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός που προέτρεψε τον Δήμο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να γίνει το πρώην στρατόπεδο ένα σημαντικό στοιχείο για την πόλη και σημείωσε ότι γειτονεύει με το Διοικητήριο, για το οποίο προέβλεψε ότι θα είναι έτοιμο το 2018.

Κλείνοντας τον κύκλο των δηλώσεων ο κ. Αλεξάκος, μίλησε για σημαντική μέρα για τον Δήμο και για ένα κύκλο προσπαθειών που ξεκινάει από τώρα προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το έργο. Γι αυτό ζήτησε την συμπαράσταση και των πολιτών και της πολιτείας, ώστε να γίνουν οι μελέτες που απαιτούνται και να βρει η χρηματοδότηση.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυναν ο Σεβ. Μητροπολίτης Τιμόθεος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σ. Λάππας, κ. Χρ. Κατσιαβριά - Σιωροπούλου και κ. Π. Βράντζα, και ο κ. Αγοραστός, ενώ βασικοί ομιλητές ήταν ο κ. Αλεξάκος και ο κ. Βίτσας που έκλεισε την συγκεκριμένη διαδικασία.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών με το δήμαρχο Καρδίτσας να παραδίδει πίνακα του Δημ. Γιολδάση και έργο του Θωμά Μπακαλάκου στον αναπληρωτή υπουργό και τον τελευταίο να δίνει ενθύμιο του υπουργείου στον κ. Αλεξάκο.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, ενώ παρουσιάστηκαν και χοροί από το Δημοτικό χορευτικό. Επίσης οι διοργανωτές είχαν φροντίσει για την ύπαρξη catering.

Κατά την άφιξη των επισήμων στρατιωτικά αγήματα από το ΚΕΣΝ Ρούσου απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές.

Πέραν των προσώπων που ήδη αναφέραμε στο μέχρι τώρα ρεπορτάζ, στην τελετή απόδοσης του χώρου παρέστησαν ο Δ/ντς του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α), Υποστράτηγος ΜΧ Αντ. Κονδύλης, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημ. Τσιαντής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας κ. Ιωάννης Ντελής, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Βύρωνας Παππάς, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής της 1ης στρατιάς, ο διοικητής του ΚΕΣΝ Ρούσου, άλλοι εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας και πολλοί πολίτες που βρέθηκαν στο χώρο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Π.Κ.

Σχετικά Άρθρα

επιστροφή στην κορυφή