left banner
right banner
Menu

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο - Άνοιξε τις πύλες της η μαγευτική Παυσιλυπούπολη (+Φώτο +Βίντεο)

Επισήμως σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται από σήμερα το απόγευμα η Καρδίτσα μετά από μία σειρά φαντασμαγορικών εκδηλώσεων που σηματοδότησαν την έναρξή τους.

Οι κυριότερες εξ αυτών η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία και το άνοιγμα της πύλης του «πύργου» της Παυσιλυπούπολης που φέτος είναι αφιερωμένη σε κάστρα και ιππότες.

Δείτε βίντεο του KarditsaLive.Net από τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου:

Εκατοντάδες εθελοντές, μέλη των τμημάτων του θεάτρου «Όψεις», με την συμμετοχή και αιρετών με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Φώτη Αλεξάκο, συμμετείχαν στα δρώμενα της έναρξης που όλα σκηνοθετήθηκαν από τον συμπολίτη σκηνοθέτη και ηθοποιό Παύλο Βησσαρίου. Και ήταν πολλές εκατοντάδες οι συμπολίτες και τα μικρά παιδιά που, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, μαγεύτηκαν από την ατμόσφαιρα, τα θεατρικά, τις τελετές, τα χρώματα και τα φώτα, μπαίνοντας με ιδανικό τρόπο στο κλίμα των ημερών.

Για ένα μήνα το ιστορικό άλσος της Καρδίτσας και η παραμυθένια ατμόσφαιρα της Παυσιλυπούπολης θα δώσουν την δυνατότητα σε παιδιά και μεγάλους να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων, σε συνδυασμό με μεσαιωνικούς μύθους, δημιουργικές απασχολήσεις και φυσικά τον Αη Βασίλη που περιμένει πρόθυμος να ακούσει τις παιδικές επιθυμίες.

Δείτε βίντεο του KarditsaLive.Net από την έναρξη της Παυσιλυπούπολης:

Οι εκδηλώσεις
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Δημοτική Αγορά όπου είχαμε την πρώτη συγκέντρωση των συμμετεχόντων στα δρώμενα. Από εκεί ξεκίνησε μία πομπή, μέσω της οδού Βάλβη, που είχε επικεφαλής την Δημοτική Φιλαρμονική που γέμισε με εορταστικές μελωδίες την ατμόσφαιρα. Πίσω της ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ ακολουθούσαν οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης του βασιλιά Αρθούρου και άλλοι ιππότες και ξωτικά, που τους ενσάρκωναν τα μέλη των τμημάτων ενηλίκων και εφήβων του θεάτρου «Όψεις».

Η πανηγυρική και πολύχρωμη πομπή κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία για την τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, όπου περίμεναν πάρα πολλοί συμπολίτες για να συμμετάσχουν τόσο σε αυτή την τελετή όσο και στα όσα θα ακολουθούσαν.

Το τελετουργικό περιελάμβανε μία σύντομη ομιλία από την παρουσιάστρια κ. Μπάγκου και ο λόγος δόθηκε στον δήμαρχο Φώτη Αλεξάκο που μίλησε για την φετινή προσπάθεια του Δήμου να διοργανώσει γιορτές που θα μείνουν αξέχαστες στους δημότες, που θα προσελκύσουν επισκέπτες αλλά και θα βοηθήσουν να τονωθεί η τοπική αγορά. Και κυρίως γιορτές χωρίς κόστος για τον επισκέπτη της Παυσιλυπούπολης, που θα είναι το σημείο αναφοράς τις επόμενες 30 ημέρες.

Ακολούθησε η φωταγώγηση του δέντρου σε πανηγυρικό κλίμα με τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά και να δείχνει την ικανοποίησή του και το σκηνικό μεταφέρθηκε και πάλι μέσω μια μεγάλης και εορταστικής πομπής δια του κεντρικού πεζοδρόμου, στην πλατεία Πλαστήρα, μπροστά στην είσοδο του Παυσιλύπου.

Εκεί ανέλαβαν ρόλο οι ιππότες του Βασιλιά Αρθούρου, τα ξωτικά και οι βασίλισσες αναζητώντας το χαμένο κλειδί της πύλης, αυτό που θα άνοιγε τις θύρες του κάστρου της Παυσιλυπούπολης. Ένα πολύ όμορφο θεατρικό δρώμενο, με φαντασία, χιούμορ και κυρίως στο εορταστικό πνεύμα που είχε σαν απώτερο σκοπό να ανοίξουν οι κλειδωμένες πύλες της παραμυθένιας Παυσιλυπούπολης. Η επιπλέον έκπληξη σε όλα αυτά ήταν η ενεργή συμμετοχή στο δρώμενο τόσο της πρώην αντιδημάρχου και εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου κ. Μπακαλάκου ως βασίλισσα του πάγου, του ομολόγου της κ. Αραμπαντζή ως ιππότη, αλλά και του δήμαρχου κ.Αλεξάκου που τα ξωτικά τον έντυσαν με φράκο και ημίψηλο μετατρέποντάς τον σε πρώτο δημότη μιας άλλης εποχής.

Δείτε βίντεο του KarditsaLive.Net από την εκδήλωση:

Η ολοκλήρωση του θεατρικού ήρθε με την εξεύρεση του κλειδιού και το άνοιγμα της πύλης από τον κ. Αλεξάκο, με εκατοντάδες βεγγαλικά να φωτίζουν τον ουρανό της Καρδίτσας και να δείχνουν με εμφατικό τρόπο ότι οι γιορτές ξεκίνησαν.

Ακολούθως όλος ο κόσμος μπήκε στο θεματικό πάρκο που πέραν των εντυπωσιακά «ντυμένων» σπιτιών, έχει φέτος και το ατού του φωτισμού που, ειδικά το βράδυ του δίνει μια άλλη διάσταση.

Από αύριο Πέμπτη τα σπιτάκια του Δον Κιχώτη, των Τριών Σωματοφυλάκων, των Ιπποτών της Στρογγυλής τραπέζης, των Χόμπιτ, του Αη Βασίλη και όλα τα υπόλοιπα, θα υποδεχθούν κυρίως μικρούς αλλά και μεγάλους γεμίζοντας μαγεία και φαντασία τις φετινές γιορτές.

Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Παυσιλυπούπολης 2017-2018 κάντε κλικ εδώ .

Π.Κ.

επιστροφή στην κορυφή