left banner
right banner
Menu

Όλα έτοιμα για την 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας - Περισσότεροι από 150 οι εκθέτες (+Βίντεο)

Την ολοκλήρωση των προετοιμασιών και την ετοιμότητα του χώρου της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης να δεχθεί εκθέτες και επισκέπτες, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Βύρων Παππάς.

Δύο ημέρες πριν από την τελετή έναρξης, που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα (7μ.μ.) της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου, ο κ. Παππάς, με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκο και τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου. Με τον πρώτο να δίνει στοιχεία για την έκθεση και να ευχαριστεί αντιπεριφέρεια και Δήμο για την βοήθειά τους και τους δύο αυτοδιοικητικούς να δηλώνουν την στήριξή τους στην διοργάνωση.

Εκείνο που δεν έγινε γνωστό ούτε μέσα από την συνέντευξη, είναι το ποιος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στα εγκαίνια της έκθεσης, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι θα προέρχεται από το υπουργείο οικονομικών αλλά, όπως είναι λογικό, πριν να υπάρξει επισημοποίηση δεν μπορεί να υπάρξει ανακοίνωση.

Πάνω από 150 εκθέτες σε περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά

Πρώτος το λόγο στη συνέντευξη πήρε ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Βύρωνας Παππάς τονίζοντας ότι η φετινή έκθεση ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού θα συμμετάσχουν πάνω από 150 εκθέτες σε περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά, παρουσιάζοντας το πιο υγιές κομμάτι της επιχειρηματικότητας. Εκείνο, υπογράμμισε, του Έλληνα επαγγελματία, που, σε πείσμα των καιρών, αντιστέκεται, εργάζεται και ελπίζει.

Τονίζουμε σε αυτό το σημείο ότι το 85% των εκθετών είναι από το νομό Καρδίτσας και το υπόλοιπο 15% εκτός αυτού.

Προχωρώντας ο κ. Παππάς είπε ότι η έκθεση, που ξεπερνά κάθε φορά τους 20.000 επισκέπτες, εδώ και 15 χρόνια προσφέρει μια θαυμάσια ευκαιρία για επιχειρηματικές συναντήσεις και συμφωνίες.

Συνεχίζοντας εξήρε την συμβολή τόσο της αντιπεριφέρειας όσο και του Δήμου Καρδίτσας σε τομέας που τους ζητήθηκε προκειμένου ο εκθεσιακός χώρος να έινια άρτιος από κάθε πλευρά, ενώ αναφέρθηκε και στην ΠΕΔ Θεσσαλίας που στο περίπτερό της θα φιλοξενήσει όλους τους Δήμους που θα συμμετάσχουν.

Ακολούθως μίλησε για τους κοινωνικούς φορείς και τα αθλητικά σωματεία που θα φιλοξενηθούν δωρεάν από το Επιμελητήριο στον χώρο της έκθεσης για να τους δοθεί η ευκαιρία να αναδείξουν το έργο τους και συγκεκριμένα μίλησε για τον Ερυθρό Σταυρό, την Αντικαρκινική Εταιρεία, τον Σύλλογο «Φλόγα», τον Σύλλογο «Φροντίδα για το παιδί», την Ραδιολέσχη, την Αναγέννηση τον Σύλλογο ΑΚΑΚ, τον ΑΣΚ, το ΤΕΙ τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, το ΤΕΙ τεχνολογίας τροφίμων, τον Κυνηγετικό Σύλλογο, την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και το ΚΤΕΛ.

Δείτε βίντεο του KarditsaLive.Net από τη συνέντευξη τύπου:

Έκθεση επτά τομέων

Αναφερόμενος στους τομείς που θα λειτουργήσουν στην έκθεση είπε ότι θα είναι τα τρόφιμα-ποτά, η γεωργία-Κτηνοτροφία, οικιακός και επαγγελματικός εξοπλισμός, δόμηση και ανακαίνιση, ενέργεια και εναλλακτικές μορφές ενέργειας, τουρισμός και αγροτουρισμός ενώ μετά από πολλά χρόνια θα έχουν δικό τους στεγασμένο  χώρο στην έκθεση και θα συμμετάσχουν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, τόσο με οχήματα όσο και με αξεσουάρ αυτοκινήτων.

Για μία ημέρα, συνέχισε ο κ. Παππάς, και συγκεκριμένα την Κυριακή, θα φιλοξενηθεί ο Σύλλογος ζαχαροπλαστών και για να προβάλει το έργο του αλλά και ενόψει της κατασκευής της μεγαλύτερης νουγκατίνας τον επόμενο μήνα.

Εδώ να σημειώσουμε την λειτουργία του παραδοσιακού παντοπωλείου με τοπικά προϊόντα και την παρουσία σεφ που σε καθημερινή βάση θα μαγειρεύει με αυτά τα προϊόντα παραδοσιακές συνταγές.

Κλείνοντας ο κ. Παππάς κάλεσε, εκ μέρους του Δ.Σ. του ΕΒΕ όλους τους Καρδιτσιώτες και όχι όνο να παραστούν τόσο στα εγκαίνια τα διοργάνωσης την Παρασκευή το απόγευμα αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης.

Κάλεσμα για συμμετοχή

Ακολούθως πήραν το λόγο ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Καρδίτσας μιλώντας για την πολύ μεγάλη σημασία της διοργάνωσης και απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή.

Ο κ. Τσιάκος υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους διοργανώσεις σηματοδοτούν την προσπάθεια εξωστρέφειας και την έναρξη της αναπτυξιακής διαδικασίας για την περιοχή μας. Πρόσθεσε ότι σε δύσκολους καιρούς η αντιπεριφέρεια προσπαθεί μέσω υποδομών να βοηθήσει και να στηρίξει φορείς και προσπάθειες να αναπτυχθούν και το ίδιο κάνει και το επιμελητήριο δίνοντας βήμα στους εκθέτες να προβάλλουν τα προϊόντα τους.

Πιστεύουμε κατέληξε σε αυτές τις κινήσεις, στην σημασία και την χρησιμότητά τους και τις στηρίζουμε ανεπιφύλακτα.

Από την πλευρά του ο κ. Αλεξάκος τόνισε αρχικά ότι η έκθεση είναι μία ευχάριστη νότα για την επιχειρηματικότητα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. Και συνέχισε λέγοντας πως η όλη προσπάθεια δείχνει ότι οι επαγγελματίες, σε ένα δυσμενές κλίμα, παλεύουν και δημιουργούν αλλά ταυτόχρονα και πως το επιμελητήριο είναι δίπλα τους.

Τέλος εξέφρασε την στήριξη του Δήμου στην διοργάνωση και καλωσόρισε εκθέτες και επισκέπτες.

Ολοκληρώνοντας να πούμε ότι στη συνέντευξη παρέστη και ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Αποστόλης Κηρύκος.

Π.Κ.

Σχετικά Άρθρα

επιστροφή στην κορυφή