Menu

"Ανύπαρκτη πολιτική βούληση για ανατροπή της θεσμικής απαξίωσης των Δ.Σ. και για ισότιμους τοπικούς Αντιδημάρχους σε ορεινές καποδιστριακές περιοχές, από Υπ. Εσωτερικών και ΚΕΔΕ"

Στη Βουλή, στις αρμόδιες Επιτροπές, συζητείται  νομοσχέδιο αρμοδιότητας ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.

Παρά τις δεσμεύσεις του νέου Υπουργού Π. Σκουρλετη, τις "Ημερίδες "της ΚΕΔΕ για αντιπροτασεις επί του "σχεδίου νομου -σκούπα "(όπως. ..βαφτιστηκε. εποχής Π. Κουρουπλη ),καμμια διάταξη, από αυτές που κρίθηκαν(από Αυγ 2016) επείγουσες, άκρως λειτουργικες και θα αποκαθιστούσαν τη θεσμική ισοτιμία όλων των αιρετών, τελικά δεν ενσωματώθηκαν στο παρόν νομοσχέδιο.

Ούτε η επαναφορά των "εξόδων παράστασης "για τους Δημ. Συμβούλους, έστω συμβολικά (2€, ανά συνεδρίαση ΔΣ), ενώ λαμβάνουν κ α ν ο ν ι κ ο τ α τ α,  οι Βουλευτές και οι Περιφ Σύμβουλοι, τα μέλη ΔΣ ΚΕΔΕ, ΠΕΔ ...

Ούτε αίρεται ο ταπεινωτικος διαχωρισμός των Αντιδημαρχων (οι μισοί παίρνουν αντιμισθία, το 50%της αντιμισθίας Δημάρχου, οι άλλοι μισοί ΜΗΔΕΝ. ..ουτε καν τα στοιχειώδη "έξοδα κινήσεως )..., που ως γνωστό έγινε το 2012,από την τότε κυβέρνηση (Σαμαρά -Βενιζέλου) και. ...τη σιωπηρή αποδοχή της τοτε Διοικησης ΚΕΔΕ. ..προς "σωτηρία "της Εθνικής οικονομίας. ...

ΟΙ υποσχέσεις Σκουρλετη, οι "αγωνιστικές κορώνες" της ΚΕΔΕ ,στις. ..ελληνικές Καλλένδες ,το "σχέδιο -σκούπα" στην. ...κατάψυξη. ..

Έχουμε συμπληρώσει τη μισή θητεία, ο Καλλικράτης θνησιγενης και αντι -αυτοδιοικητικος, εδροκεντρικος &συγκεντρωτικός, πορεύεται ...ερήμην των τοπικών κοινωνιών, με κοινότητες ξεχασμενες, παρατημενες στην τύχη τους, στην εγκατάλειψη και παρακμή. Ιδίως σε απομακρους, δυσπροσιτους ορεινούς Δήμους, μεγάλων εκτάσεων και τους περιφερειακούς. ..

Ουσιαστικά έχουμε" Αυτοδιοίκηση πολλαπλών ταχυτήτων", με τους αστικούς Δήμους Αττικής, Θεσσ/κης, πρωτευουσών Νομών, να βρίσκονται στην πρώτη θέση και να μη νοιάζονται για τη. ...γαλαρία! !!

Στο ΔΣ, σήμερα, 17-2-17, της ΚΕΔΕ, ουδεμία μνεία για την υπαναχώρηση του ΥΠΕΣ. Ουδεμία, έστω λεκτική, αναφορά στον κατεπείγοντα χαρακτήρα των τροπολογίων αυτών. ..για την ισοτιμία και ενίσχυση του κύρους, Αιρετών και του Θεσμού της Τ. Α.

Ενδεχομένως, αναμένουν το ..οκευ της ΤΡΌΙΚΑ, ή δεν υπάρχει η πολιτική βούληση και ο σεβασμός στον Συνταγματικα κατοχυρωμένο θεσμό της Αυτοδιοίκησης, στην αυτοτέλεια, διοικητική &οικονομική, στην αυτονομία, στους Αιρετούς που εκλέγονται με καθολική και μυστική ψηφοφορία.

Η Τοπική Αυτ/ση δεν εκλιπαρεί, ούτε ζητά. ..άδεια από τεχνοκράτες, έχει πρωτογενή εξουσία ,ως λαϊκός θεσμός, γνήσιος και αυθεντικός. ..

Έχουμε, ως Δίκτυο, καταθέσει Υπομνήματα, σε ΥΠΕΣ &ΚΕΔΕ  -ΠΕΔ ,με ρεαλιστικες προτάσεις για την επαναθεσμιση του. ...καχεκτικου  "Καλλικράτη",που ήδη έπρεπε να είχαν νομοθετηθεί. ..

Όλοι οι αρμόδιοι ολιγωρούν.

Προτείνουμε :έως ότου ψηφιστουν τα παραπάνω, υπέρ όλων των  αιρετών, να μην επιτρέπεται η λήψη εξόδων, ούτε στους Βουλευτές, ούτε στους Περιφ.Συμβούλους, ούτε στα μέλη ΔΣ ΚΕΔΕ - ΠΕΔ... για λόγους ίσης μεταχείρισης και ηθικής συμπαράστασης!

"Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΤΊΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΆΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΆΝΩ "(ΔΗΜ .ΤΣΑΤΣΟΣ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ )...

Οι πολιτικοί κρίνονται από τα έργα, όχι από τα..λόγια.

Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής Ορεινού Δικτύου ΠΑΤΡΙ.Δ.Α 

Αιρετός Δήμου Αργιθεας (2006-2019)

Δήμαρχος Αχελώου Καρδίτσας (1999-2006).

Σχετικά Άρθρα

επιστροφή στην κορυφή