.
.

Εκπαιδευτικά Νέα

Έρευνα μαθήτριας του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας στο διεθνές περιοδικό Open Schools Journal

Μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας δημοσίευσε, στις αρχές αυτού του μήνα, στο διεθνές εκπαιδευτικό online (ψηφιακό) περιοδικό Open Schools Journal for Open Science (ΟSJ) έρευνα που διενεργήθηκε σύμφωνα με τη μεθοδολογία της επιστήμης. Πρόκειται για την Ελένη Κοτρώτσιου η οποία πραγματοποίησε πρωτότυπη έρευνα με θέμα «Aurora borealis and the arctic climate change: is there any relation?» - «Βόρειο σέλας και κλιματική αλλαγή στην αρκτική: υπάρχει κάποια συσχέτιση;».

Αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος στο Γυμνάσιο Μουζακίου λόγω κρούσματος Covid-19

Σε αναστολή λειτουργίας για δύο εβδομάδες εισήλθε από σήμερα 23 Οκτωβρίου τμήμα του Γυμνασίου Μουζακίου σύμφωνα με το KarditsaLive.Net μετά από κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε.

Κορονοϊός - 28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί η επέτειος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Εκδηλώσεις μέσα στις τάξεις με αυστηρή τήρηση των αποστάσεων και όχι παρελάσεις λόγω της πανδημίας, προβλέπει η εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη που εστάλη σε όλες τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Land of vocational education” θα υλοποιήσει το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Καρδίτσας

Πρόσφατα, το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Καρδίτσας έλαβε έγκριση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) να συμμετάσχει σε νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Πρόκειται για Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2020.

"Μια νέα αρχή" ...στο ΕΠΑΛ Μουζακίου

Το 1o ΕΠΑ.Λ Μουζακίου σε πείσμα όλων των δυσκολιών και των αντιξοοτήτων που αντιμετωπίσαμε τη σχολική χρονιά 2019-2020 ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα «Αν θα μπορούσα το σχολείο μου να άλλαζα» στο πλαίσιο της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.- Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ»

Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας: "Erasmus Days 2020"

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας διοργάνωσε τηλεημερίδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού Erasmus Days την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, με σκοπό την παρουσίαση και διάχυση των αποτελεσμάτων των σχεδίων Erasmus+ που υλοποιούν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας.

1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας: "1η Διαδικτυακή Συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος"

Στα πλαίσια της υλοποίησης του Νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας,  με τίτλο : «Από το σχολείο στη ζωή - οι γνώσεις μου με βοηθούν στην καθημερινή μου ζωή» εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, συμμετείχαν στην 1η διαδικτυακή συνάντηση η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020.

Κορονοϊός- 28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί η επέτειος στα δημοτικά σχολεία

Χωρίς μαθητικές παρελάσεις, αλλά με εκδηλώσεις ανά τμήμα και παράδοση σημαίας στους σημαιοφόρους από τους διευθυντές, θα εορταστεί φέτος στα δημοτικά σχολεία η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας: Απόσυρση όλων των υποψηφιοτήτων για το ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας

Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ και συντεταγμένη απόσυρση όλων των υποψηφιοτήτων για το ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Αναστέλλεται η λειτουργία τάξης στο ΕΠΑΛ Παλαμά λόγω κρούσματος Covid-19

Αναστέλλεται για δύο εβδομάδες η λειτουργία τάξης στο ΕΠΑΛ Παλαμά μετά από απόφαση που έλαβε σήμερα (Τετάρτη 21/10) ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας Σωκρ. Παππάς.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ