Καρδίτσα: Κάθε χρόνο και πιο επιτυχημένος ο Πλαστήριος δρόμος (+Φώτο +Βίντεο) Κύριο

Καρδίτσα: Κάθε χρόνο και πιο επιτυχημένος ο Πλαστήριος δρόμος (+Φώτο +Βίντεο)

...

Ο Πλαστήριος Δρόμος είναι κομμάτι της Καρδίτσας και γίνεται και κομμάτι του αθλητικού γίγνεσθαι της χώρας, όπως αποδείχθηκε από την συμμετοχή στην φετινή 4η κατά σειρά διοργάνωση.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι, όλων των ηλικιών, με τους 600 εξ αυτών να προέρχονται από εκτός Καρδίτσας περιοχές συμμετείχαν σε έναν αγώνα που έχει μικρή σημασία το ποιος πρώτευσε, αλλά τεράστια σημασία για τον ίδιο τον αθλητισμό και την άθληση, για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό.

Έχει ακόμα σημασία για τον εθελοντισμό καθώς δεκάδες Καρδιτσιώτες, αλλά και εθελοντικές οργανώσεις, ο καθένας με τον τρόπο του βοήθησαν οικιοθελώς στην διοργάνωση και πραγματικά όλα πήγαν καλά και στις τρεις διαδρομές που έγιναν και συγκεκριμένα τον παιδικό αγώνα των 1.000 μέτρων, τα 5.000 μέτρων και τη μεγάλη απόσταση των 10.000 μέτρων. Μαζί τους η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΔΟΠΑΚ και το Δήμο, συνέβαλαν στο να υπάρξει μία άρτια διοργάνωση, την ευθύνη της οποίας είχε ο Δήμος Καρδίτσας με την βοήθεια της αντιπεριφέρειας Καρδίτσας και την ενεργό και πολύτιμη στήριξη του τοπικού Συλλόγου δρομέων.

Δείτε τα αποτελέσματα στα 5.000 και 10.000 χλμ εδώ.

Η μόνη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, πέραν της κλιμακωτά αυξημένης συμμετοχής, ήταν το τελευταίο κομμάτι των διαδρομών, αφού οι συμμετέχοντες δεν έμπαιναν στην κεντρική πλατεία από την Ηρώων Πολυτεχνείου αλλά από την είσοδο στην Υψηλάντου, λόγω των έργων που εκτελούνται στο τελευταίο κομμάτι του πεζοδρόμου της πλατείας.

Τους αθλητές ή απλά τους ανθρώπους που έτρεξαν υποδέχθηκαν στον τερματισμό πολλοί Καρδιτσιώτες και χειροκρότησαν θερμά την προσπάθειά τους. Ανάμεσά τους και ο Ολυμπιονίκης Νίκος Σκιαθίτης που συμμετείχε στην διαδικασία της απονομής και των βραβεύσεων, όπως και οι Καρδιτσιώτισες Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Πένη Τσινοπούλου, μαζί με αιρετούς του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας.

Οι τρεις διαδρομές

Πρώτος χρονικά ξεκίνησε ο δρόμος των 1.000 μέτρων για παιδιά έως 12 ετών από την οδό Καραϊσκάκη και συγκεκριμένα στο ύψος του s/m Μασούτης, με σχεδόν 700 παιδιά να παίρνουν εκκίνηση και να τερματίζουν λίγο αργότερα στην κεντρική πλατεία, όπου παρέλαβαν αναμνηστικά και έγινε η απονομή στους πρώτους.

Συγκεκριμένα στα αγόρια κατά σειρά τερμάτισαν οι  Βασίλης Μπλέτσας, Γιάννης Νιτάλης και Νίκος Μπαλατσoύκας, και στα κορίτσια οι Μαρία Κοντoκώστα, Ιωάννα Καραστεργίου, και Γεωργία Ανυφαντάτου.

Ο δεύτερος δρόμος, αυτός των 5.000 μέτρων ήταν αυτός με την μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς 1.000 άνθρωποι βρέθηκαν στον δρόμο προς Μητρόπολη, κοντά στην διασταύρωση με το Ξυνονέρι και διένυσαν την απόσταση μέχρι την Καρδίτσα.

Ανάμεσα τους και ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Σβάρνας, Βασίλης Κουρκούνας, Κων/νος Ξυλομένος, Παναγιώτης Μαντζιάρας, οι εντεταλμένοι Δημοτικόι Σύμβουλοι Ρούλα Μπακαλάκου και Δημήτρης Αραμπαντζής και η Δημοτικη σύμβουλος  Άλκηστις Κολοκύθα.

Την πρώτη θέση στην γενική ανδρών πήρε ο  Φλόκας Χρήστoς και ακολούθησαν οι Κουτσιμπές Αντώνης και Καλαμάκης Αχιλλέας. Ενώ στην γενική γυναικών πρώτευσε η Φωτίου Βασιλεία  και ακολούθησαν οι Κoυτσικούρη Κωνσταντίνα και Παπαγιάννη Ίριδα.

Για την μεγάλη απόσταση του Πλαστήριου δρόμου, τα 10 χιλιόμετρα  η εκκίνηση δόθηκε στις 10:30, από το ύψος των διυλιστηρίων στην αναρρυθμιστική λίμνη, με 350  δρομείς να συμμετέχουν. Εδώ εκτός των άλλων πήρε μέρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Αντωνίου.  

Την πρώτη θέση στους άνδρες κατέλαβε ο Πουρνάρας Γεώργιος και ακολούθησαν δεύτερος ο Φράγκος Δημήτρης και τρίτος ο Σαράντης Μιχάλης. Στις γυναίκες η πρώτη θέση πήγε στην Φίλιoυ Αθανασία και ακολούθησαν η Αντωνάκη Ιωάννα και η Ζιλφιγγαρίδου Ελένη.

Οι πρώτοι ανά κατηγορία

Δρόμος 10.000 μέτρων

Γενική Ανδρών

 1. Πουρνάρας Γεώργιος
 2. Φράγκος Δημήτρης
 3. Σαράντης Μιχάλης

Γενική Γυναικών

 1. Φίλιου Αθανασία
 2. Αντωνάκη Ιωάννα
 3. Ζιλφιγαρίδου Ελένη

Άνδρες έως 19

 1. Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης
 2. Καΐσης Κων/νος
 3. Περήφανος Δημητρης

Άνδρες 20-29

 1. Παππάς Δημήτρης
 2. Μακρής Κων/νος
 3. Κούκος Θωμάς

Άνδρες 30-39

 1. Τότσκας Αργύριος
 2. Σίνος Νικόλαος
 3. Ζαχαράκης Φίλιππος

Άνδρες 40-49

 1. Παπαθανασίου Ελευθέριος
 2. Κατσίκας Φάνης
 3. Σκούρας Απόστολος

Άνδρες 50-59

 1. Αρλέτος Θόδωρος
 2. Τσουρής Παναγιώτης
 3. Αντωνίου Σωτήρης

Άνδρες 60+

 1. Αργύρης Βουρλογιάννης
 2. Φολίδας Ματθαίος
 3. Τσες Μιχαήλ

Γυναίκες κάτω των 19

 1. Ζαρκαδούλα Άρτεμις

Γυναίκες 20-39

 1. Κακαργιά Ελευθερία
 2. Σταμoύλη Ιωάννα
 3. Δάφνη Εύα

Γυναίκες 40+

1 Διαμαντοπούλου Μαρία

 1. Παπαρoύπα Βασιλική
 2. Μυλωνά Χρύσα

Δρόμος 5.000 μέτρων

Γενική Ανδρών

 1. Φλόκας Χρήστος
 2. Κουτσιμπές Απόστολος
 3. Καλαμάκης Αχιλλλέας

Γενική Γυναικών

 1. Φωτίου Βασιλεία
 2. Κουτσικoύρη Κων/να
 3. Παπαγιάννη Ίριδα

Άνδρες έως 19

 1. Ντερβίσι Χρήστος
 2. Αρσενίδης Νίκος
 3. Γκατζής Σεραφείμ

Άνδρες 20-29

 1. Κωστέλλος Χρήστος
 2. Χαχούδης Γιάννης
 3. Παντουλoύρος Αλκιβιάδης

Άνδρες 30-39

 1. Μουχάκης Δημήτρης
 2. Καραζήσης Χρήστος
 3. Μαλιαχόβας Θωμάς

Άνδρες 40-49

 1. Ντάλας Ευάγγελος
 2. Οικονόμου Παναγιώτης
 3. Κόκκινος Στεφανος

Άνδρες 50-59

 1. Ζιώγας Ιωάννης
 2. Χατζηκωνσταντίνου Κων/νος
 3. Μιχαήλογλου Δαμιανός

Άνδρες 60+

 1. Δανιήλ Δημήτριος
 2. Λάππας Στέργιος
 3. Αλεξάκος Φώτης

Γυναίκες έως 19

 1. Λαμπα Μαρία
 2. Παπαδιά Ηλέκτρα
 3. Δεληγιάννη Εβελίνα

Γυναίκες 20-39

 1. Αγραφιώτη Βάσια
 2. Κρομμύδα Ευγενία
 3. Κανακoπούλου Αθανασία

Γυναίκες 40+

 1. Κολοκύθα Άλκηστη
 2. Σκούλου Ελένη
 3. Παπανικολάου Νικολέτα

Φωτογραφίες από Πλαστήριο 1.000 μέτρων

Φωτογραφίες από Πλαστήριο 5.000 μέτρων

Φωτογραφίες από Πλαστήριο 10.000 μέτρων

Φωτογραφίες από τις Βραβεύσεις

 

.

Τελευταία τροποποίηση στις14 Απριλίου 2019, 16:42

Διαβάστε επίσης:

επιστροφή στην κορυφή