Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάλεψε ο ΑΣΚ αλλά έχασε από την καλύτερη ΑΕΚ 86-95 Κύριο

  • 27 Ιανουαρίου 2024, 19:36
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Μπάσκετ
Πάλεψε ο ΑΣΚ αλλά έχασε από την καλύτερη ΑΕΚ 86-95

..

Προσπάθησε ο ΑΣΚ, αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στην καλύτερη ΑΕΚ, η οποία πέτυχε έβδομη φετινή της νίκη και δεύτερη εκτός έδρας, καθώς επικράτησε στο Κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης», με 95-86 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής στην Stoiximan Basket League.

Ο ΑΣΚ υποχώρησε έτσι στο 5-11 και συνεχίζει τη μάχη για ένα καλό πλασάρισμα εν όψει των αγώνων που θα κρίνουν την παραμονή, ενώ από την άλλη πλευρά στο ντεμπούτο του Ηλία Ζούρου στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει από μία δύσκολη έδρα και παραμένει σε τροχιά πρώτης εξάδας.

Γιάννης Κουζέλογλου και Τζάστιν Τίλμαν είχαν από 20 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο καθένας, και ήταν οι κορυφαίοι και στις δύο πλευρές για την ομάδα του Ηλία Ζούρου, που είχε ακόμη τον Μπράντον Νάιτ με 14 πόντους και τον Τζόρνταν ΜακΡέι με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από τη δική του πλευρά, ο Νίκος Παπανικολόπουλος, είδε τον Νίκο Δίπλαρο να τελειώνει με 15 πόντους, τον Ρομέλο Ουάιτ με 14 και τον Τέβιν Μακ με 13.

Παρά το νευρικό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες, η ΑΕΚ πήρε γρήγορα προβάδισμα στο σκορ, με την μπάλα να περνά στον Τίλμαν κι εκείνος να σκοράρει διαδοχικά κοντά στο καλάθι.

ask.aek2Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 14-6 στο πρώτο πεντάλεπτο ενώ παρότι η Καρδίτσα ιαπωνική μείωσε σε 14-18, ένα «κιτρινόμαυρο» επιμέρους 8-1 ως το φινάλε της πρώτης περιόδου διαμόρφωσε το σκορ σε 15-26. Με τα τρίποντα από τους Νετζήπογλου και Χόλινς οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν γρήγορα στο +17 (19-36 στο 12') και συντήρησαν αυτή τη διαφορά ως και το 18' (36-25). Στο επόμενο δίλεπτο όμως οι παίκτες του ΑΣΚ έτρεξαν σερί 11-0 με αποτέλεσμα να μειώσουν σε 47-52 στο ημίχρονο.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Γουάιτ έφερε τον ΑΣΚ σε απόσταση ενός σουτ (51-54) με την ΑΕΚ όμως να παίρνει... ανάσα με ένα σερί 6-0 (51-60), όπως συνέβη και όταν οι γηπεδούχοι πλησίασαν εκ νέου (60-64 στο 26').

Σε εκείνο το σημείο οι «κιτρινόμαυροι» με τους Νάιτ και Κουζέλογλου έτρεξαν επιμέρους 11-2 φτάνοντας στο +13 (62-75) με το τέλος της 3ης περιόδου.

Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων με τα καλάθια των Γουάτ και Δίπλαρου, ώστε να μειώσουν, η ΑΕΚ συντήρησε το προβάδισμά της με τους Ραντλ και Κουζέλογλου να δίνουν επιθετικές λύσεις. Στο 37' ο ΜακΡέι ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (80-91) με την εικόνα να μην αλλάζει ως και το τελικό σφύριγμα.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 47-52, 62-75, 86-95.

ask.aek3

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Παροχέτευση 42 εκατ. κυβικών σε 35 ημέρες από τη λίμνη Πλαστήρα - Επάρκεια νερού στη λίμνη Σμοκόβου Παροχέτευση 42 εκατ. κυβικών σε 35 ημέρες από τη λίμνη Πλαστήρα - Επάρκεια νερού στη λίμνη Σμοκόβου
    30 Ιουλίου 2026, 20:00
  • Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση των πεζοδρομίων στην οδό Κουμουνδούρου - Κανονικά πλέον η διέλευση οχημάτων και πεζών (+Φώτο) Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση των πεζοδρομίων στην οδό Κουμουνδούρου - Κανονικά πλέον η διέλευση οχημάτων και πεζών (+Φώτο)
    30 Ιουλίου 2026, 14:40
  • Ιερά Μητρόπολη: Πρόγραμμα εκκλησιασμών για το Σάββατο(1/8) Ιερά Μητρόπολη: Πρόγραμμα εκκλησιασμών για το Σάββατο(1/8)
    30 Ιουλίου 2026, 14:18
  • Την Κυριακή 2 Αυγούστου το 40ήμερο μνημόσυνο της Κλεοπάτρας Καπράνα Την Κυριακή 2 Αυγούστου το 40ήμερο μνημόσυνο της Κλεοπάτρας Καπράνα
    30 Ιουλίου 2026, 14:15
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva