Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον τελικό μπάσκετ της Τετάρτης τα αγόρια του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας (+Φώτο +Βίντεο) Κύριο

  • 19 Μαρτίου 2018, 11:31
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Μπάσκετ
  • Πολυμέσα

Το παιχνίδι ανάμεσα σε ΓΕΛ Παλαμά και 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας αναμενόταν ντέρμπι αλλά τελικά οι τυπικά φιλοξενούμενοι το κέρδισαν πιο εύκολα απ’ ότι και οι ίδιοι θα περίμεναν με σκορ 36-60.

Το ΓΕΛ Παλαμά είχε μεν την σημαντική απουσία του Ζαγανά αλλά βρήκε απέναντί του και ένα καλοδουλεμένο σύνολο που ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες του αγώνα και έδειξε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να το κερδίσει. Ήταν μάλιστα μία νίκη δίκαιη που στέλνει το 1ο ΓΕΛ στον τελικό της Τετάρτης με πολύ καλή ψυχολογία, ως απόρροια της εμφάνισής του.

Χρειάστηκε ένα δίλεπτο για να έρθει ο πρώτος πόντος στο παιχνίδι, με το 1ο ΓΕΛ να προηγείται 0-1 από ελεύθερη βολή και να κάνει το 0-3 στην επόμενη επίθεση. Η απάντηση του τυπικά γηπεδούχου ΓΕΛ Παλαμά ήταν ένα τρίποντο που έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Η συνέχεια όμως σε αυτό το οκτάλεπτο ανήκε στην ομάδα του Γιάννη Καρβούνη που με ένα εντυπωσιακό σερί 0-14, πήγε το ματς στο 3-17 και την διαφορά στους 14 πόντους. Τελικά η πρώτη περίοδος «κλείδωσε» στο 5-17, με το ΓΕΛ Παλαμά να μειώνει με ένα δίποντο.

Η δεύτερη περίοδος ήταν στο ξεκίνημά της το ακριβώς αντίθετο από την πρώτη. Οι παίκτες του Κώστα Σερίφη μέσα σε 4 λεπτά και με πολύ σκληρή άμυνα, έκλεψαν μπάλες, έβγαλαν αιφνιδιασμούς και με σερί 12-2, έφεραν την διαφορά στο καλάθι (17-19).

Η προσπάθεια τους όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια, αφού το 1ο ΓΕΛ αντέδρασε, βελτιώθηκε αμυντικά και βρήκε διαδρόμους επιθετικά. Με ένα δικό του σερί 2-9, ξαναβρήκε διαφορά 9 πόντων (19-28) και με αυτή πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο είχαμε το 1ο ΓΕΛ να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Σερί 0-8 και η διαφορά στους 17(19-36), πριν μειώσει με ένα 7-2 το ΓΕΛ Παλαμά (26-38) στους 12. Οι επόμενοι 5 πόντοι ήταν για τους τελικούς νικητές, που με ένα τρίποντο του Κουτσόπουλου, σχεδόν σε νεκρό χρόνο ανέβασαν την διαφορά στους 17 για δεύτερη φορά στο οκτάλεπτο (26-43).

Με την έναρξη του τέταρτου οκτάλεπτου το ΓΕΛ Παλαμά έκανε μία προσπάθεια να ξαναμπεί στο ματς μειώνοντας σε 30-44. Τόσο όμως η απουσία του Ζαγανά, όσο και η αποβολή του Μαντόπουλου με φάουλ του περιόρισαν σημαντικά τις δυνατότητες και το 1ο ΓΕΛ που κατά διαστήματα απέδωσε εξαιρετικό και αποτελεσματικό μπάσκετ έφθασε δίκαια στην επικράτηση και την πρόκριση στον τελικό της Τετάρτης.

Το επί μέρους σκορ στην τελευταίο περίοδο που εξελίχθηκε περισσότερο σε τυπική διαδικασία ήταν 10-17 και το τελικό 36-60.

Τα οκτάλεπτα: 5-17, 19-28 ημίχρονο, 26-43, 36-60 τελικό

ΓΕΛ Παλαμά (Σερίφης): Μαντόπουλος, Ζαγανάς, Τσιάκας Μ., Φαλιάκης, Τσιρώνης, Τσιάκας Κ., Παπαμαργαρίτης, Κρομμύδας, Καρβούνης, Ακρίβος, Τζέλλας

1ο ΓΕΛ Καρδίτσας (Καρβούνης): Αμβροσίου, Θεοχάρης, Κουτσόπουλος, Παπακώστας, Παπάρας, Περίφανος, Κεραμίδας, Παπαδόπουλος, Τσαγγάρης, Τσιώτας

Π.Κ.

Τελευταία τροποποίηση στις20 Μαρτίου 2018, 17:26

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Τέσσερις συμμετοχές από την Καρδίτσα στους Πανελλήνιους Αγώνες Κολύμβησης ΓΕΛ - ΕΠΑΛ 2025-26 Τέσσερις συμμετοχές από την Καρδίτσα στους Πανελλήνιους Αγώνες Κολύμβησης ΓΕΛ - ΕΠΑΛ 2025-26
    29 Απριλίου 2026, 20:27
  • Εκπροσώπηση του ν. Καρδίτσας με 15 άτομα στην Β’ φάση των σχολικών αγώνων στίβου (+Φωτο) Εκπροσώπηση του ν. Καρδίτσας με 15 άτομα στην Β’ φάση των σχολικών αγώνων στίβου (+Φωτο)
    1 Απριλίου 2026, 13:21
  • Την Τρίτη 31 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας οι σχολικοί αγώνες στίβου ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Την Τρίτη 31 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας οι σχολικοί αγώνες στίβου ΓΕΛ & ΕΠΑΛ
    29 Μαρτίου 2026, 11:24
  • Σχολικό πρωτάθλημα χειροσφαίρισης: Ηττήθηκαν από τους περσινούς πρωταθλητές τα αγόρια του 2ου ΓΕΛ Καρδίτσας Σχολικό πρωτάθλημα χειροσφαίρισης: Ηττήθηκαν από τους περσινούς πρωταθλητές τα αγόρια του 2ου ΓΕΛ Καρδίτσας
    19 Μαρτίου 2026, 12:40

Πολυμέσα

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva