Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάντσεστερ Σίτι: Δύο χρόνια αποκλεισμός από την Ευρώπη

  • 14 Φεβρουαρίου 2020, 21:18
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Διεθνή
Μάντσεστερ Σίτι: Δύο χρόνια αποκλεισμός από την Ευρώπη

..

Απόφαση - βόμβα για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία τιμωρήθηκε με δυο χρόνια αποκλεισμό από το Champions League και πρόστιμο 30.000.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων του FFP.

 

Η απόφαση αφορά και τις δυο διοργανώσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Η Μάντσεστερ Σίτι κρίθηκε ένοχη από το Σώμα οικονομικού ελέγχου της UEFA. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο CAS γι' ανατροπή της απόφασης.

Οι Πολίτες κρίθηκαν ένοχοι από το αρμόδιο όργανο για πλασματική διόγκωση εσόδων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εναρμονισμού τους με τους κανονισμούς του FFP. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία κινήθηκε από την έρευνα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel με ντοκουμέντα έγγραφα και μέιλ το Νοέμβριο του 2018.

"Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία διαπίστωσε ότι η Μάντσεστερ Σίτι διέπραξε σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών της Uefa Financial Fair Play, παρουσιάζοντας παραπάνω έσοδα από χορηγίες και τους λογαριασμούς της στην ενημέρωση που παρείχε στην UEFA την περίοδο από το 2012 έως το 2016.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι καθότι παραβίαζε τους κανονισμούς, δεν συνεργάστηκε στο πλαίσιο της έρευνας", αναφέρει η ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

ΣΙΤΙ: "TΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ, ΠΑΜΕ ΣΤΟ CAS"

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μάντσεστερ Σίτι μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε λίγο μετά την αντίστοιχη της UEFA. Εκφράζει την απογοήτευσή της για την εξέλιξη και την απόφαση και ξεκαθαρίζει ότι θα προσφύγει στο CAS.

"Η Μάνστεστερ Σίτι είναι απογοητευμένη, αλλά όχι έκπληκτη από τη σημερινή ανακοίνωση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της UEFA. Ο Σύλλογος πάντα περίμενε ότι η τελευταία ανάγκη θα ήταν η αναζήτηση ενός ανεξάρτητου σώματους και μιας διαδικασίας που θα εξετάσει αμερόληπτα το περιεκτικά και αδιάσειστα στοιχεία της θέσης του.

Τον Δεκέμβριο του 2018, ο Επικεφαλής Ερευνών της UEFA είχε δημόσια προέβλεψε το αποτέλεσμα και τις κυρώσεις που ήθελε να επιβληθούν στην Μάντσεστερ Σίτι, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε έρευνα. Η επακόλουθη προβληματική και διαρκής διαρροή της διαδικασίας της UEFA που επέβλεψε ο ίδιος σήμαινε ότι υπήρχαν λίγες αμφιβολίες για το αποτέλεσμα που θα έφερνε.

Ο Σύλλογος έχει διαμαρτυρηθεί επίσημα στο Πειθαρχικό Όργανο της UEFA, διαμαρτυρία που έχει επικυρωθεί από το CAS. Με απλά λόγια, αυτή είναι μια υπόθεση που ξεκίνησε από την UEFA, εκτελέστηκε από την UEFA και κρίθηκε από την UEFA. Τώρα που τελείωσε αυτή η διαδικασία, ο Σύλλογος θα επιδιώξει μια αμερόληπτη απόφαση το συντομότερο δυνατόν και ως εκ τούτου θα αρχίσει άμεσα τις διαδικασίες με το CAS".

Υπενθυμίζεται ότι οι New York Times σε ρεπορτάζ τους στις 13 Μαΐου 2019 είχαν κάνει λόγο για μονοετή αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι σε περίπτωση που αποδεικνυόταν οι παρατυπίες στους κανονισμούς του FFP.

πηγή: sport24.gr

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Έμαθε το πρόγραμμα για την League Phase του Champions League η ΑΕΚ - Πρεμιέρα με ΛΑΣΚ Έμαθε το πρόγραμμα για την League Phase του Champions League η ΑΕΚ - Πρεμιέρα με ΛΑΣΚ
    29 Αυγούστου 2026, 15:27
  • Champions League: Η κλήρωση της ΑΕΚ – Οι οκτώ ομάδες που θα αντιμετωπίσει Champions League: Η κλήρωση της ΑΕΚ – Οι οκτώ ομάδες που θα αντιμετωπίσει
    27 Αυγούστου 2026, 20:20
  • Μεγάλη πρόκριση στη League Phase του Champions League για την Φενέρ - Τα αποτελέσματα των αγώνων Μεγάλη πρόκριση στη League Phase του Champions League για την Φενέρ - Τα αποτελέσματα των αγώνων
    27 Αυγούστου 2026, 00:05
  • Τετράστερη ΑΕΚ ισοπέδωσε τη Λέφσκι Σόφιας και προκρίθηκε στη League Phase του Champions League! Τετράστερη ΑΕΚ ισοπέδωσε τη Λέφσκι Σόφιας και προκρίθηκε στη League Phase του Champions League!
    27 Αυγούστου 2026, 00:00
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva