Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέτρα σοκ για την Ισπανία αλλά Ελλάδα Κύριο

  • 11 Ιουλίου 2012, 18:36
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Οικονομικά

Από το βήμα της Βουλής, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι προανήγγειλε το πρώτο μέρος του πακέτου μέτρων για εξοικονόμηση συνολικά 65 δισ. ευρώ, σε διάστημα δυόμισι χρόνων.


Στα μέτρα σοκ για την ισπανική κοινωνία περιλαμβάνεται η αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από το 18% στο 21%, αλλά και η αναστολή χορήγησης δώρου Χριστουγέννων στους δημοσίους υπαλλήλους.

Και ενώ η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό και η οικονομία σε τροχιά ύφεσης, η Μαδρίτη καλείται να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2014 -έχοντας εξασφαλίσει παράταση ενός έτους από την ΕΕ.

Μεταξύ άλλων, ο Ραχόι αναφέρθηκε σε «επανεξέταση» των επιδομάτων ανεργίας -η οποία τον περασμένο Μάιο έφτασε το 24,6%- εκ βάθρων αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, μέσω της οποίας θα εξοικονομηθούν 3,5 δισ. ευρώ και αύξηση της έμμεσης φορολογίας στην ενέργεια.

Σε βαρύ κλίμα, ο αρχηγός του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος δήλωσε τα εξής: «Κατανοώ ότι τα μέτρα αυτά πλήττουν τον καθένα… Οι καταχρήσεις του παρελθόντος πληρώνονται σήμερα». Ο Ραχόι υπογράμμισε ότι αν και επίπονα, τα μέτρα του νέου πακέτου πρέπει να εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση, όπως επιτάσσει η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα του λόγω της κρίσης.

.

 

Τελευταία τροποποίηση στις11 Ιουλίου 2012, 23:35

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva