Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 145% οι τελωνειακοί δασμοί των ΗΠΑ έναντι της Κίνας - Νέα πτώση καταγράφει η Wall Street

  • 10 Απριλίου 2025, 20:31
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Οικονομικά
Στο 145% οι τελωνειακοί δασμοί των ΗΠΑ έναντι της Κίνας - Νέα πτώση καταγράφει η Wall Street

..

Οι τελωνειακοί δασμοί που επιβλήθηκαν σε κινεζικά προϊόντα από τις ΗΠΑ ανέρχονται πλέον στο 145%, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα του Λευκού Οίκου, που δημοσιεύτηκε σήμερα, στο οποίο παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με τη νέα δασμολογική «επίθεση» εναντίον της Κίνας, που ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με το διάταγμα, που επιβεβαιώνει επίσης την αναστολή δασμών σε άλλες χώρες, οι δασμοί 125% που ανακοίνωσε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος της Κίνας προστίθενται στους δασμούς 20% που ήδη επιβάλλονταν από τις αρχές Μαρτίου, στο πλαίσιο της μάχης κατά της παράνομης διακίνησης φεντανύλης, ενός ισχυρού οπιοειδούς που προκάλεσε μια σοβαρή υγειονομική κρίση στη χώρα. Προστίθενται επίσης στους δασμούς, που βρίσκονταν ήδη σε ισχύ, πριν από την επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Να σημειωθεί πως σε αυτό το πλαίσιο, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταγράφει μεγάλη πτώση σήμερα, καθώς πλήττεται από την επιβεβαίωση πως οι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα ανέρχονται ήδη σε 145%, καταρρίπτοντας εν μέρει τις ελπίδες αποκλιμάκωσης στον εμπορικό πόλεμο που εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Γύρω στις 19.30 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones σημείωνε πτώση 5,01%, ο δείκτης Nasdaq υποχωρούσε κατά 6,62% και ο δείκτης S&P 500 κατέγραφε πτώση κατά 5,68%.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου του Τραμπ στον Λευκό Οίκο (σήμερα), ο ίδιος εκτίμησε πως «Η μετάβαση θα έχει ένα κόστος και θα προκαλέσει προβλήματα, όμως στο τέλος, θα είναι ένα καλό πράγμα».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία τροποποίηση στις10 Απριλίου 2025, 20:53

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva