Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σωτ. Αντωνίου: Στη «δίνη» των Δημοτικών αλλαγών Κύριο

  • 23 Δεκεμβρίου 2013, 14:43
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Δημοτικές - Δήμος Καρδίτσας

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν το χριστουγεννιάτικο  δέντρο που αγοράστηκε από το Δήμο Καρδίτσας και τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση της κεντρικής πλατείας.

Απέναντι είχε  τοποθετηθεί η φάτνη, που αναπαριστά τη γέννηση του Χριστού, ενώ στην κορυφή του, το  λαμπερό αστέρι της Βηθλεέμ  που οδήγησε τους μάγους στο Θείο βρέφος. Ο άπλετος φωτισμός προσέδιδε στο δέντρο τη μεγαλοπρέπεια που του άρμοζε, με τα λαμπιόνια να το φωτίζουν θεαματικά, έχοντας δίπλα του το έλκηθρο με τον Αη Βασίλη και τα Αγγελάκια που συνέθεταν αρμονικά το διάκοσμο της κεντρικής πλατείας, αποτελώντας πόλο έλξης και δίνοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Έτσι, στο μοναδικό, λαμπρό διάκοσμο της γιορτινής ατμόσφαιρας των ημερών των Χριστουγέννων, το στολισμένο, εξωτικά φορτωμένο δέντρο, χάριζε ένα ξεχωριστό άρωμα, με τα χαρούμενα και ζωηρά χρώματά του, στο θαμπό φως των κρύων χειμωνιάτικων ημερών. Αλλά και όταν τα πέπλα της νύχτας το τύλιγαν, τα «χιλιάδες» αναμμένα φωτάκια του, του προσέδιδαν μια μαγεία βγαλμένη από τα παραμύθια,.

Εκείνο με τη σειρά του, θέλοντας να στείλει το μήνυμα της ελπίδας για μια καινούρια χρονιά, ένα καλύτερο μέλλον, ήταν έτοιμο να δεχτεί και να φιλοξενήσει στην αγκαλιά του, όχι μόνο  τους Καρδιτσιώτες αλλά και όλους τους επισκέπτες της περιοχής μας, που θα ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του και να απαθανατίσουν τις δυο-τρεις φορές, που στολίστηκε και φόρεσε τα ΄΄καλά΄΄ του.

Τα τελευταία χρόνια  η ‘διακόσμηση’ άλλαξε και το σκηνικό, άχρωμο και μουντό, στέκει κρυμμένο σε μια γωνιά, λες και φοβάται τα ξωτικά των ημερών.

Μήπως επηρεασμένοι από τη γενικότερη κρίση, κάποιοι φοβούνται να δώσουν  το στίγμα των Άγιων Ημερών που όμως  όλοι οι Καρδιτσιώτες έχουν ανάγκη;

Μήπως ήρθε η ώρα, αυτοί που διοικούν το Δήμο Καρδίτσας και μας επανέφεραν γενικότερα στη μιζέρια με την ανυπαρξία τους, να μας αποχαιρετήσουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές για να επανέλθει η αισιοδοξία και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο που η Καρδίτσα και οι Καρδιτσιώτες  δικαιούνται;

Σωτήρης Αντωνίου
Δάσκαλος-πρώην Αντιδήμαρχος Καρδίτσας

Τελευταία τροποποίηση στις7 Φεβρουαρίου 2014, 00:23

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Την Κυριακή 16 Αυγούστου η κηδεία της Ευαγγελής Μπαζή Την Κυριακή 16 Αυγούστου η κηδεία της Ευαγγελής Μπαζή
    15 Αυγούστου 2026, 21:06
  • Βλάβη στην ηλεκτροδότηση το απόγευμα του Σαββάτου (15/8) σε τμήμα του ν. Καρδίτσας - Αποκαταστάθηκε Βλάβη στην ηλεκτροδότηση το απόγευμα του Σαββάτου (15/8) σε τμήμα του ν. Καρδίτσας - Αποκαταστάθηκε
    15 Αυγούστου 2026, 18:18
  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (17-23/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (17-23/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    15 Αυγούστου 2026, 11:51
  • “Άρτος & γεύση” ….όλο παράδοση με τ΄ αγαπημένα σου αρτοσκευάσματα που σου φτιάχνουν τη μέρα! “Άρτος & γεύση” ….όλο παράδοση με τ΄ αγαπημένα σου αρτοσκευάσματα που σου φτιάχνουν τη μέρα!
    14 Αυγούστου 2026, 12:40
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva