Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκέψεις νομάρχη Καρδίτσας στους Σοφάδες Κύριο

Επισκέψεις νομάρχη Καρδίτσας στους Σοφάδες
.

Στο Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Σοφάδων παραβρέθηκε ο Νομάρχης  Κος Φώτης Αλεξάκος, συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη αρμόδιο για Αγροτικά θέματα Κο Γιώργο Παπάρα, τον Αντινομάρχη Διοίκησης  Κο Θάνο Τότσικα, τον Δ/ντη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής  Κο Βασίλη Λεοντάρη και την Κα Ρούλα Μπακαλάκου από το Γραφείο Επικοινωνίας.

 

Στο Τοπικό Διαμέρισμα της Αγ. Παρασκευής τον Νομάρχη και τους συνεργάτες του υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κος Κων/νος Τουλόπουλος, ο Πρόεδρος Κος Παναγιώτης Αδαμόπουλος και  πολλοί κάτοικοι του χωριού, στο καφενείο του Κου Νταλαμπίρα, οι οποίοι καταρχήν ευχαρίστησαν το Νομάρχη για την παρουσία του στο χωριό. Στη συνέχεια συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής σχετικά με  αγροτικά ζητήματα και ειδικότερα με τις επιδοτήσεις καπνού για τα επόμενα χρόνια, όπου ζήτησαν από το Νομάρχη την παρέμβασή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ζήτησαν επίσης να ενημερωθούν για τα έργα αγροτικών υποδομών όπως το αντλιοστάσιο που κατασκευάζεται στην περιοχή. 

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Καππαδοκικό όπου τους υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κος Δημήτρης Ζάβαλος και ο Κος Ηλίας Φιλίππου, ο Πρόεδρος του χωριού Κος Ευθύμιος Παναγιωτίδης και πολλοί  κάτοικοι στο καφενείο του Κου Σουτόγλου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα που αφορούν την περιοχή αλλά και γενικότερα θέματα του αγροτικού τομέα σχετικά με τις καλλιέργειες και τις τιμές των αγροτικών προϊόντων και ζητήθηκε από το Νομάρχη η ασφαλτόστρωση ενός τμήματος του δρόμου Καππαδοκικού - Αγ. Βησσαρίου και ο καθαρισμός καναλιών στην περιοχή, για τα οποία ο Νομάρχης απάντησε θετικά, πάντα στο μέτρο του δυνατού.

Τέλος  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και σε τρεις δυναμικές επιχειρήσεις της περιοχής, τις εταιρείες των αδελφών Ευαγγελόπουλου, την κτηνοτροφική μονάδα του Μιχαλόπουλου και τον όμιλο εταιρειών του Διδάγγελου, στα πλαίσια της στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και της προβολής των παραγόμενων τοπικών προϊόντων της περιοχής μας.

Η επιχείρηση των αδελφών Μιλτιάδη και Δημήτρη Ευαγγελόπουλου ειδικεύεται στην παραγωγή ειδών εξοπλισμού μέλισσας, μηχανές εξαγωγής- συσκευασίας  μελιού, μελισσοτροφές και κηρύθρες. Δραστηριοποιείται επίσης και στην εμπορία εγχώριου μελιού (σταθμός συγκέντρωσης μελιού)  και συνεργαζεται με την επιχείρηση «Μέλι Αττική».  Απασχολεί περίπου 13 άτομα και έχει κύκλο εργασιών περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για την πρώτη δραστηριότητα και αντίστοιχο περίπου για τη δεύτερη.

Η κτηνοτροφική μονάδα Μιχαλόπουλου με έδρα στο Ν.Ικόνιο εκτρέφει 300 περίπου πρόβατα  αμιγώς ελληνικής φυλής (ΦΡΙΖΑΡΤΑ) που παράγει πιστοποιημένο βιολογικό γάλα. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και απασχολεί 4 άτομα. Κατά την επίσκεψη στην επιχείρηση αυτή παραβρέθηκε και ο καθηγητής της Κτηνιατρικής κ. Γιώργος Αμοιρίδης, που ακολούθησε και στην επόμενη επιχείρηση.

Η  επιχείρηση ΙΑΣΩΝ ΑΕ, του ομίλου εταιρειών του Διδάγγελου εχει στις βασικές της δραστηριότητες σφαγείο, τυποποιητήριο και παρασκευαστήριο κρεατοσκευασμάτων, εκτρέφει 500 χοιρομητέρες και παράγει 13.000 χοιρίδια ετησίως. Παράγει επίσης τριών τύπων λουκάνικα (πρασάτο, παραδοσιακό και πικάντικο) και αποτελεί μια καθετοποιημένη επιχείρηση καθώς παρασκευάζει λουκάνικα με ζώα που εκτρέφονται από ζωοτροφές, οι οποίες παράγονται αποκλειστικά από την ίδια την επιχείρηση. Έχει σφαγεία 3 γραμμών, απασχολεί 42 άτομα και έχει κύκλο εργασιών 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και ορθής πρακτικής AGRO (που αναφέρετε στο χοιρινό) και είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα που εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Q-PORK CHAIN.

Ο Νομάρχης στη συνέχεια  έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας στο χώρο των επιχειρήσεων συζητάμε για την καθημερινή δραστηριότητά τους ώστε να διαμορφώνουμε μια καλύτερη εικόνα για το παραγωγικό δυναμικό της τοπικής οικονομίας. Επιπλέον με τον τρόπο αυτό δείχνουμε έμπρακτα το  ενδιαφέρον μας  για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την προώθηση των τοπικών προϊόντων και γι’ αυτό συνιστούμε στους συμπολίτες μας να προτιμούν να αγοράζουν τοπικά προϊόντα που είναι περισσότερο ασφαλή και υπερέχουν ποιοτικά καθώς παράγονται με τοπικές πρώτες ύλες. Αγοράζοντας τοπικά προϊόντα ενισχύουμε  τα εισοδήματα και την απασχόληση της τοπικής μας αγοράς».

Τελευταία τροποποίηση στις14 Δεκεμβρίου 2009, 15:57
Copyright 2009 - 2022 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva