Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιασώ Θεσσαλίας: "Σαλπιγγογραφία: Τι είναι και γιατί την κάνουμε"

  • 17 Σεπτεμβρίου 2020, 18:00
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Υγεία
Ιασώ Θεσσαλίας: "Σαλπιγγογραφία: Τι είναι και γιατί την κάνουμε"
.

Η Σαλπιγγογραφία είναι μια ιατρική διαγνωστική εξέταση, που χρησιμοποιείται εδώ και 100 χρόνια, για την απεικόνιση της μήτρας και των σαλπίγγων, κυρίως στο πλαίσιο διερεύνησης της υπογονιμότητας.

 

Με τη σαλπιγγογραφία διαπιστώνουμε:

1ον Αν οι σάλπιγγες είναι ανοιχτές και βατές, δηλαδή αν το ωάριο, μπορεί να μετακινηθεί από τις ωοθήκες, μέσω των σαλπίγγων, στην κοιλότητα της μήτρας.

2ον Αν η κοιλότητα της μήτρας είναι φυσιολογική, δηλαδή αν το σπέρμα μπορεί να εισέλθει σε αυτήν και να γονιμοποιήσει το ωάριο.

Με την εξεταζόμενη στο ακτινοσκοπικό μηχάνημα, χορηγείται μέσα από τον σωλήνα του σαλπιγγογράφου, σκιαγραφική ουσία στην κοιλότητα της μήτρας και στις σάλπιγγες, ενώ λαμβάνονται ακτινογραφικές λήψεις.

Η  εξέταση είναι ουσιαστικά ακίνδυνη και διαρκεί 3 έως 10 λεπτά. Μπορεί να προκαλέσει ήπιες με μέτριες ενοχλήσεις μικρής διάρκειας, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις, μοιάζουν με τις συσπάσεις της μήτρας και τους πόνους της περιόδου. Η κατάλληλη στιγμή για να κάνει μια γυναίκα σαλπιγγογραφία είναι η πρώτη φάση του κύκλου, δηλαδή στο πρώτο 10ήμερο μετά την περίοδο. Τα αποτελέσματα εκδίδονται άμεσα.

Η εξέταση πραγματοποιείται στο ακτινολογικό εργαστήριο του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας από τον Καθηγητή Ακτινολογίας και Διευθυντή του τμήματος Ιατρικών Απεικονίσεων κ. Ιωάννη Φεζουλίδη, την Επιστ. Υπεύθυνη του τμήματος κα Βασιλική Αργυρούλη και τον Συνεργάτη Ακτινολόγο κ. Γεώργιο Μπάτσικα, οι οποίοι διαθέτουν εξειδίκευση και μεγάλη εμπειρία.

ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

.

 

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Ακυρώθηκε στο παρά ...ένα η επίσκεψη Αυγενάκη στη Θεσσαλία Ακυρώθηκε στο παρά ...ένα η επίσκεψη Αυγενάκη στη Θεσσαλία
    18 Ιανουαρίου 2021, 11:38
  • Τα σημεία του οδικού δικτύου που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε Καρδίτσα και υπόλοιπη Θεσσαλία Τα σημεία του οδικού δικτύου που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε Καρδίτσα και υπόλοιπη Θεσσαλία
    17 Ιανουαρίου 2021, 09:25
  • Παρατείνεται για άλλους έξι μήνες η κατάσταση πολιτικής προστασίας σε κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ Παρατείνεται για άλλους έξι μήνες η κατάσταση πολιτικής προστασίας σε κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ
    16 Ιανουαρίου 2021, 12:57
  • Σε επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού υπεβλήθη 65χρονη ασθενής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Σε επιτυχή μεταμόσχευση νεφρού υπεβλήθη 65χρονη ασθενής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
    16 Ιανουαρίου 2021, 10:36
Copyright 2009 - 2020 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva