.
.
.
.
.

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καρδίτσα (2-7/6) λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης

Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας θα υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, στην πόλη της Καρδίτσας, για το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 2 Ιουνίου έως και την Τρίτη 7 Ιουνίου επί των οδών:

Ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας, για αποζημιώσεις πληγέντων γεωργοκτηνοτρόφων στους Δήμους Φαρσάλων και Παλαμά

Η πρόσφατη χαλαζόπτωση και ο δυνατός αέρας, σε περιοχές των Δήμων Φαρσάλων και Παλαμά, προκάλεσαν για 4η συνεχή χρονιά, μεγάλες ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα διαφόρων αγροτικών καλλιεργειών (σιτηρά, βαμβάκι, καλαμπόκι, βιομηχανική ντομάτα, κ.α) και σε γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οδηγώντας πολλούς γεωργοκτηνοτρόφους σε απόγνωση, αφού προηγουμένως πολλοί απ’ αυτούς δεν έχουν πάρει τις κουτσουρεμένες αποζημιώσεις για το χαλάζι του 2021, ενώ είχαν χτυπηθεί και από τον ΙΑΝΟ.

Παρέμβαση στην κεντρική πλατεία για την ακρίβεια από το ΚΚΕ (μ-λ)

Παρέμβαση για το ζήτημα της ακρίβειας πραγματοποίησαν το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας τοπικά στελέχη του ΚΚΕ (μ-λ) με πανό και διανομή φυλλαδίου στους πολίτες, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «η φτώχεια που απλώνεται στην κοινωνία με την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, τον εφιάλτη της ανεργίας και την εκτίναξη των τιμών σε όλα τα είδη διαβίωσης, συνθλίβει και απειλεί τη ζωή του λαού και της νεολαίας» εκτιμώντας πάντως ότι , βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή μιας νέας και χειρότερης παγκόσμιας κρίσης, τις οποίας το μέγεθος δεν έχει ακόμη διαφανεί.

Παράταση έως τις 15 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή κρίση οι οποίες δυσχεραίνουν τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών, σε συνδυασμό με τα τεχνικά προβλήματα στις ψηφιακές πλατφόρμες του Ελληνικού Κτηματολογίου, ανακοινώνει ότι χορηγείται παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών για 45 ημέρες.

Στεγαστική συνδρομή με (80%) κρατική αρωγή και άτοκα δάνεια για τις ζημιές σε κτίρια στην Αγία Μαρίνα Καρίτσας

`«Πράσινο φως» για να κινηθούν από σήμερα οι διαδικασίες χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν κτίρια στην περιοχή Αγία Μαρίνα της Δημοτικής Κοινότητας Καρίτσης Δολόπων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα από τις κατολισθήσεις του Δεκεμβρίου 2020 «άναψε» η δημοσίευση στο ΦΕΚ σχετικής απόφασης που συνυπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας και ο Υφυπουργός  Υποδομών και Μεταφορών κ. Γ. Καραγιάννης. 

Συμπληρωματικό δάνειο 150.000€ από ΤΠΔ σε Δήμο Καρδίτσας για το «Λουμάκη»

Τη χορήγηση συμπληρωματικού τοκοχρεολυτικού δανείου ποσού 150.199,57 € προς το Δήμο Καρδίτσας για την εκτέλεση του έργου «Αρχιτεκτονική ανάπλαση και αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου και των κτιρίων του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη» που είναι ενταγμένο στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ενέκρινε το ΔΣ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης.

Με επιτυχία στέφθηκε ο Μαραθώνιος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας στην Αργιθέα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας, διοργάνωσαν με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας  στο αγώνισμα του Μαραθωνίου (XCM), στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών και Masters.

Ιερά Μητρόπολη: Πρόγραμμα εκκλησιασμού για την Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 και ώρα 8:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς τον Δεσπότη Κύριο Ιησού Χριστό υπέρ βοηθείας, ενισχύσεως και θείου φωτισμού των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ