Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας τιμά τη Γενοκτονία των Ποντίων Κύριο

  • 21 Μαΐου 2021, 13:55
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας τιμά τη Γενοκτονία των Ποντίων

Συμπληρώνονται, φέτος, 102 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, τη σκόπιμη και προσχεδιασμένη εκκαθάριση 353.000 χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες, η οποία σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με μεθοδικότητα από τους Νεότουρκους.

Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν ο ιθύνων νους του συστηματικού ξεριζώματος των Ελλήνων Ποντίων από τις πατρίδες τους. Το αποτέλεσμα αυτής της ενορχηστρωμένης δράσης των Τούρκων ήταν τα ελληνικά χωριά της περιοχής να λεηλατηθούν και καούν, σε πολλές περιπτώσεις μαζί με τις εκκλησίες και τα σχολεία τους, οι κάτοικοί τους να σφαγιαστούν, να κακοποιηθούν, να εκτοπιστούν, οι γυναίκες να βιαστούν και παράλληλα να συντελεστούν βίαιοι μαζικοί εκτοπισμοί και εξισλαμισμοί.

.Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, για να τιμήσει το σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός ηχογράφησε και βιντεοσκόπησε το Ποντιακό τραγούδι «Αϊτέντς επαραπέτανεν» με το σύνολο πνευστών (μπαντίνα) υπό τη διεύθυνση του κ. Παλαπέλα και με τη συμμετοχή του καθηγητή του σχολείου κ. Στεφανίδη στην ποντιακή λύρα και στο τραγούδι, αλλά και των καθηγητών του σχολείου κ. Χήρα , κ. Μουστάκα, κ. Παππά, κ. Γελαδάρη και κ. Μαυρομμάτη. Το τραγούδι αυτό εντάχθηκε στο πρόγραμμα που παρουσίασε το Μουσικό Σχολείο στο πλαίσιο του 1ου Πανθεσσαλικού Μαθητικού e-φεστιβάλ και μεταδόθηκε διαδικτυακά.

Το κοινό μπορεί να το παρακολουθήσει διαδικτυακά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • “Interwash”_station! 3 σε 1 και καθάρισες! “Interwash”_station! 3 σε 1 και καθάρισες!
    6 Οκτωβρίου 2026, 00:05
  • Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας: Κάλεσμα στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας: Κάλεσμα στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα
    5 Οκτωβρίου 2026, 19:57
  • Στο δρόμο της δημοπράτησης η ενεργειακή αναβάθμιση του δικαστικού μεγάρου Καρδίτσας Στο δρόμο της δημοπράτησης η ενεργειακή αναβάθμιση του δικαστικού μεγάρου Καρδίτσας
    5 Οκτωβρίου 2026, 19:59
  • Κ. Τέλιος: Θέμα λίγων ημερών η υπόθεση κάλυψης των μαθητικών δρομολογίων από το Αγναντερό για το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κ. Τέλιος: Θέμα λίγων ημερών η υπόθεση κάλυψης των μαθητικών δρομολογίων από το Αγναντερό για το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο
    5 Οκτωβρίου 2026, 19:45
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva