.
.
.
.
.

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παράταση προβλέπεται στον Κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων με εγκύκλιο που θα εκδοθεί τις προσέχεις ημέρες

Λαμβάνοντας υπόψη αιτήματα δήμων και πολιτών και προκειμένου να παρασχεθεί επαρκής χρόνος για τη βέλτιστη υλοποίηση των προβλεπόμενων στον Κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων, αναμένεται τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την παράταση των προθεσμιών υποβολής των στοιχείων ως εξής:

Σύμβαση 717: Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους με ορισμό εγγυήσεων 900 και 800 χιλιάδων ευρώ άλλα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

Δύο ακόμη κατηγορούμενοι, στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, που απολογήθηκαν ενώπιον της Ευρωπαίας Ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα για την σύμβαση 717 σχετικά με έργα για την σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, έφυγαν από τα δικαστήρια ελεύθεροι με την υποχρέωση καταβολής υψηλότατης χρηματικής εγγύησης, μεγαλύτερης από αυτές που επιβλήθηκαν έως σήμερα για την υπόθεση, που συνολικά φθάνει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδική συνεδρίαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση και την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας προγραμματίζει το Δ.Σ. Καρδίτσας

Την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας για το σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης και ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας της Θεσσαλίας, θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με πιθανότερο χρόνο τον Ιούνιο του 2024.

Μαγνησία: Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων την Κυριακή 31 Μαρτίου λόγω τέλεσης εκδήλωσης με την επωνυμία «Ράλλυ Κένταυρος»

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω τέλεσης εκδήλωσης με την επωνυμία «ΡΑΛΛΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε οχήματος (πλην των διαγωνιζομένων) την Κυριακή, (31-03-2024):

Πιθανότητα για προσωρινή μεταφορά της λαϊκής αγοράς στο Αθλητικό Πάρκο

Την πιθανότητα για πέντε περίπου μήνες η κεντρική λαϊκή αγορά της Τετάρτης να διοργανώνεται στο Αθλητικό Πάρκο, γνωστοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Όλγα Μακρή.

Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, ιδίως στις γυναίκες

Οι γυναίκες νεαρής και μέσης ηλικίας που καταναλώνουν πάνω από ένα ποτό την ημέρα ή οκτώ και περισσότερα αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα, έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν στεφανιαία νόσο σε σύγκριση με εκείνες που πίνουν λιγότερο, σύμφωνα με μελέτη που θα παρουσιαστεί στην ετήσια επιστημονική σύνοδο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας στην Ατλάντα.

Παραμένουν χωρίς… επιτήρηση, τα ανεπιτήρητα της Νεράιδας - Καμία εξέλιξη ενεργειών από πλευράς Δήμου Καρδίτσας

Παραδοχή ότι δεν έχει προχωρήσει κατ’ ελάχιστο το θέμα της λύσης του προβλήματος των ανεπιτήρητων ζώων στην περιοχή της Νεράιδας, είχαμε από την Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ από σχετική ερώτηση του κ. Σβάρνας.

Εγκρίθηκε και «έφυγε» στο «παρά πέντε» για την περιφέρεια η πρόταση Σ.Β.Α.Α. του Δήμου Καρδίτσας

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας ενέκρινε, κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε η Λαϊκή Συσπείτωση»), την πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021-2027 και άμεσα στάλθηκε στην περιφέρεια, την τελευταία ημέρα που υπήρχε αυτή η δυνατότητα.

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ