Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπ. Παπαδόπουλος: «Πολλοί αγρότες δε θα μαζέψουν ούτε ένα κιλό βαμβακιού» Κύριο

  • 17 Οκτωβρίου 2011, 15:09
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Αγροτικά

Ομάδα βαμβακοκαλλιεργητών επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2011 το Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλο.

Οι βαμβακοπαραγωγοί εξέφρασαν στο Δήμαρχο την απελπισία τους λόγω της καταστροφής που έπαθαν οι καλλιέργειές τους απ’ την επιδρομή του πράσινου σκουληκιού.

Ζήτησαν τη συμπαράσταση του Δημάρχου και την παρέμβασή του προκειμένου να αναζητηθεί λύση καθώς πολλοί αγρότες έχουν τεράστιες απώλειες τόσο από τη μειωμένη παραγωγή όσο και από τις δαπάνες στις οποίες υπέστησαν για τον ψεκασμό των χωραφιών τους οι οποίες τελικά απέβησαν άκαρπες. Για το συγκεκριμένο θέμα έχει ενημερωθεί ο ΕΛΓΑ από τον Αντιδήμαρχο κ. Τρίγκα Ηλία. Ο ΕΛΓΑ όμως δηλώνει αναρμοδιότητα και παραπέμπει το θέμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει άμεσα να εκθέσει και πάλι τα προβλήματα αυτά τόσο στους πολιτικούς παράγοντες και φορείς του τόπου όσο και στους υπηρεσιακούς μηχανισμούς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Ο φόβος και οι ενδείξεις που είχαμε δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες της ανησυχίας αλλά και της απελπισίας των αγροτών στην οποία έχουν περιέλθει από τη μικρή σε μέγεθος παραγωγή βαμβακιού εξαιτίας της φετινής καταστροφικής επέλασης του πράσινου σκουληκιού. Τα αισθήματα αυτά είναι έκδηλα και τα διαπιστώνουμε καθημερινά στις επισκέψεις που κάνουμε αυτή την περίοδο σ’ όλα τα χωριά του δήμου μας.

Οι αγρότες παρόλο που προσπάθησαν να πάρουν μέτρα και μάλιστα με υψηλό χρηματικό κόστος ψεκάζοντας τα χωράφια τους τελικά η ζημιά ήταν μεγάλη. Νομίζω ότι τόσο ο ΕΛΓΑ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλουν στην περίπτωση αυτή αφενός μεν να καθοδηγήσουν τους αγρότες για το τι πρέπει να κάνουν κι αφετέρου να διευκρινίσουν πως θα δοθούν αποζημιώσεις.

Η ανάγκη αυτή είναι επιτακτική και άμεση καθώς οι αγρότες κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν ακόμα και τη συνδεδεμένη ενίσχυση αφού μπορεί να καλλιέργησαν τα χωράφια τους με βαμβάκι, μπορεί να τα πρόσεξαν, να εργάσθηκαν και να υποβλήθηκαν σε χρηματικό κόστος, παρόλα αυτά είναι αρκετοί εκείνοι που όχι μόνο δε θα καταφέρουν να πιάσουν το πλαφόν της ελάχιστης παραγωγής αλλά ίσως τελικά δεν καταφέρουν να μαζέψουν ούτε ένα κιλό βαμβακιού».

Τελευταία τροποποίηση στις17 Οκτωβρίου 2011, 16:23

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου η κηδεία της Γεωργίας Μανταλιά Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου η κηδεία της Γεωργίας Μανταλιά
    16 Αυγούστου 2026, 20:11
  • Στην επιτροπή τοπωνυμιών του ΥΠ.ΕΣ. το αίτημα για μετονομασία της Λουτροπηγής σε Σμόκοβο Στην επιτροπή τοπωνυμιών του ΥΠ.ΕΣ. το αίτημα για μετονομασία της Λουτροπηγής σε Σμόκοβο
    16 Αυγούστου 2026, 19:16
  • Την Κυριακή 16/8 η «πρώτη» του Γ.Σ. Σοφάδων – Ανοιχτή για φιλάθλους και Media Day Την Κυριακή 16/8 η «πρώτη» του Γ.Σ. Σοφάδων – Ανοιχτή για φιλάθλους και Media Day
    15 Αυγούστου 2026, 23:09
  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (17-23/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (17-23/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    15 Αυγούστου 2026, 11:51
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva