.
.
.
.
.
.
.
.
.

Αγροτικά

Δήμος Καρδίτσας: Μέχρι 31/5 οι αιτήσεις για χρήση παρόχθιων παροχών ηλεκτρικού ρεύματος στη Δ.Ε. Κάμπου

Οι παραγωγοί της Δημοτικής Ενότητας Κάμπου του Δήμου Καρδίτσας που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση των παρόχθιων παροχών ηλεκτρικού ρεύματος για τη νέα αρδευτική περίοδο, θα πρέπει να προσέρχονται στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής (στο Σταυρό) κατόπιν ραντεβού προκειμένου να υποβάλουν αίτηση - υπεύθυνη δήλωση.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επενδύσεις που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος από το ΠΑΑ 2014-2020

Δημοσιεύτηκε  η υπ΄αριθμ. 1710/07-05-2021 Πρόσκληση εκδήλωσης   ενδιαφέροντος για τη Δράση 4.1.2 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Ο ΤΟΕΒ Ταυρωπού για τη νέα επίσκεψη του Γ.Γ. Υπ. Οικονομικών Χρ. Τριαντόπουλου

Το δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού επισκέφθηκε την Παρασκευή 7/5 ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, με σκοπό να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία των εργασιών προσωρινής αποκατάστασης και την διαθεσιμότητα του αρδευτικού νερού στις εξυπηρετούμενες περιοχές των 120.000 στρεμμάτων του Οργανισμού.

Στο αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού ο Γ.Γ. του Υπ. Οικονομικών Χρ. Τριαντόπουλος για την έναρξη της αρδευτικής περιόδου

Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο «Ιανός», επισκέφτηκε την Παρασκευή, 7 Μαΐου, αγροτικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, όπου παρακολούθησε την επανενεργοποίηση των αρδευτικών καναλιών του κάμπου.

Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες σιτηρών στο Δήμο Σοφάδων διαπίστωσε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ

Τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες σιτηρών σε όλη την έκταση του Δήμου Σοφάδων, από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου επιβεβαίωσε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ  που επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου την περιοχή.

Υπενθύμιση για την υποβολή δικαιολογητικών για αποτίμηση ζημιών στις αγροτικές επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών λόγω "Ιανού"

Από την Ομάδα Εργασίας της Π.Ε. Καρδίτσας για την παρακολούθηση και τον συντονισμό των επιχορηγήσεων αγροτικών επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την αντιμετώπιση ζημιών από το μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες, γίνονται γνωστά τα εξής:

«Βασιλιάς» των καλλιεργειών παραμένει το βαμβάκι και για το 2021 στο ν. Καρδίτσας

Το βαμβάκι θα είναι και για φέτος η μεγαλύτερη σε έκταση καλλιέργεια στο νομό Καρδίτσας,  κάτι που ισχύει για εδώ και αρκετά χρόνια, με το συντριπτικό ποσοστό των παραγωγών του νομού μας να ασχολείται με αυτό.

Δ.Α.Ο. Π.Ε. Καρδίτσας: "Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων"

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας  ΠΕ Καρδίτσας κάνει γνωστά τα εξής:

Στο Ν.4036/2012 σχετικά με τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά και την ορθολογική χρήση τους, προβλέπεται μεταξύ των άλλων και η θέσπιση Εθνικών Σχεδίων Δράσης για τη μείωση των κινδύνων και των επιπτώσεων από τη χρήση των γεωργικών φαρμάκων στην υγεία των ανθρώπων και το περιβάλλον.

Δ.Α.Ο. Π.Ε. Καρδίτσας: "Χρήση γεωργικών φαρμάκων εντός οικισμών και λοιπών ειδικών περιοχών"

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας στα πλαίσια εφαρμογής του Νόμου 4036/2012,που αφορά στη διάθεση και χρήση των γεωργικών φαρμάκων, γνωστοποιεί  τα ακόλουθα:

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ