.
.
.

Αγροτικά

Ενημερωτικό του ΤΟΕΒ Ταυρωπού για τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (21/2)

Η δημιουργία κλειστών δικτύων άρδευσης, που αποτελούν προϋπόθεση για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής αλλά και για το μέλλον της περιοχής, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού», τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αθανάσιος Μαρκινός στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Καρδιτσιώτες αγρότες συμμετέχουν στη διαμαρτυρία στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι που γίνεται στη Λάρισα (+Βίντεο)

Αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο που θα διεξαχθεί σήμερα το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι στη Λάρισα (με διακριτική παρουσία της αστυνομίας).

Έκθεση αγροτικών μηχανημάτων και παρουσίαση χρηματοδοτικών προγραμμάτων το διήμερο 22-23/2 στους Σοφάδες

Νέα εκδήλωση από την εταιρεία Γ. ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ, στους Σοφάδες Καρδίτσας και τις εγκαταστάσεις του συνεργάτη μας ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΠ. ΚΡΟΚΟΥ (Νικ. Πλαστήρα 119).

Αχ. Τσαπραΐλης: "Εκτατική Κτηνοτροφία, τέλος"

Ο πρωτογενής τομέας και ιδιαίτερα η κτηνοτροφία, έδωσε διαχρονικά τη λύση σε ζητήματα επιβίωσης, αλλά υπήρξε και εκ των βασικών μοχλών ανάπτυξης μετά από δύσκολες περιόδους για τη χώρα.

Δ.Α.Ο. Καρδίτσας: Νέα Φυτοϋγειονομική Νομοθεσία

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Καρδίτσας γίνονται γνωστά τα εξής:

Από τις 14 Δεκεμβρίου 2019 εφαρμόζεται στα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. νέα φυτοϋγειονομική νομοθεσία. Μεταξύ άλλων ρυθμίζει τις διαδικασίες εγγραφής στο επίσημο μητρώο επαγγελματιών/υπεύθυνων επιχείρησης και έκδοσης Φυτοϋγειονομικών Διαβατηρίων.

Αρ. Ζαφείρης: "Συμβόλαια Hλίανθου - 0,37€/κιλό"

Το εγχείρημα πέτυχε.

Την περασμένη καλλιεργητική περίοδο σπάρθηκαν περί τα 200 στρέμματα Ηλίανθου στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας σε 5 χωριστά αγροτεμάχια, με διαφορετική κοκκομετρική σύσταση το καθένα.

Κάλεσμα της Ε.Ο.Α.Σ.Κ. στους αγροτοκτηνοτρόφους για συμμετοχή στην κινητοποίηση για το ασφαλιστικό

Το Ασφαλιστικό μας αφορά όλους, αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και για μας, γι’ αυτό καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση την Τρίτη 18 Φλεβάρη και ώρα 10.30’ πμ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Ευρεία σύσκεψη για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Καρδίτσας

Σύσκεψη έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Κ. Νούσιου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (13/12) με θέμα την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων και την αύξηση των μέτρων βιοασφάλειας στην Π.Ε. Καρδίτσας, μετά το πρόσφατο κρούσμα της νόσου σε οικόσιτη εκτροφή στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Μείζονα αγροτικά ζητήματα στη συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κ. Νούσιου & Υφ.Α.Α.Τ. Κ. Σκρέκα

Συνάντηση εργασίας σε πολύ θετικό κλίμα στο γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκρέκα είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κ. Νούσιος, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ