.
.
.
.
.
.
.

Αγροτικά

Ένωση Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών: «Γνωριμία με τη Βραχυκερατική Φυλή»

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, η Ένωση Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών (ΕΕΕΒΦΒ) πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Γνωριμία με τη Βραχυκερατική Φυλή», σε συνεργασία με το δίκτυο «Αμάλθεια».

ΕΛΓΑ: Στάλθηκαν τα πορίσµατα εκτίµησης των ζηµιών από το χαλάζι της 20ης Ιουνίου 2021 σε καλλιέργειες Αγ. Θεοδώρου, Σταυρού και Πτελοπούλας

Ο ΕΛ.Γ.Α. ανακοίνωσε τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από το χαλάζι της 20ης Ιουνίου 2021 για τις παρακάτω περιοχές:

Αποστολή πορισμάτων εκτίμησης ζημιών από χαλάζι στην Δ.Κ. Παλαμά

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε, σήμερα, Πέμπτη 12/05/2022, τον πίνακα µε τα πορίσµατα εκτίµησης των ζηµιών από το ζηµιογόνο αίτιο ΧΑΛΑΖΙ της 18/07/2021 στις καλλιέργειες παραγωγών της Δ.Κ. Παλαμά.

Ψηφίστηκε η τροπολογία για προκαταβολή αποζημίωσης για τον παγετό του Ιανουαρίου 2022

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον ΕΛΓΑ να καταβάλει προκαταβολή έως 60% για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες από τον «Παγετό Ιανουάριος 2022» (από την 24η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Ιανουαρίου 2022), στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας.

Ολοκληρώθηκε η επιλογή των 11 εκ των 13 υδρονομέων που αναζητούνταν από το Δήμο Σοφάδων

Στην εκλογή (επιλογή) 11 υδρονομέων άρδευσης, με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. (πλήρους και μερικής απασχόλησης) που θα απασχοληθούν στο δήμο Σοφάδων την αρδευτική περίοδο προχώρησε με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. Σοφάδων στη συνεδρίαση δια περιφοράς της 11ης Μαΐου 2022.

ΕΛΓΑ: Στάλθηκαν τα πορίσµατα εκτίµησης των ζηµιών από το χαλάζι της 20ης Ιουνίου 2021 σε καλλιέργειες της Μυρίνης

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε, σήµερα, 09/05/2022, τον πίνακα µε τα πορίσµατα εκτίµησης των ζηµιών από το ζηµιογόνο αίτιο ΧΑΛΑΖΙ της 20/06/2021 στις καλλιέργειες παραγωγών της ∆/Τ.Κ ΜΥΡΙΝΗΣ.

ΠΑΚ Θεσσαλίας: "Εκτός επιστροφής χρημάτων οι αγρότες λόγω Ρήτρας Αναπροσαρμογής"

Για πολλοστή φορά-δυστυχώς- η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δείχνει την αποστροφή της στον αγροτικό χώρο και την έλλειψη πολιτικής βούλησης,  για ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη του πιο παραγωγικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή τους αγρότες.

Έγινε η επιλογή των 15 υδρονομέων στο Δήμο Καρδίτσας

Δια περιφοράς συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή (6/5) το Δ.Σ. Καρδίτσας με σκοπό την πλήρωση των θέσεων υδρονομέων στο Δήμο για την αρδευτική περίοδο και μετά από την ολοκλήρωση της περιόδου για τις αιτήσεις.

Στάλθηκαν τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τους χαλαζόπληκτους παραγωγούς σε Μέλισσα, Μακρυχώρι και Μυρίνη

Τα πορίσματα εκτίμησης για τους χαλαζόπληκτους παραγωγούς από 20 Ιουνίου 2021 σε Μέλισσα και 18 Ιουλίου 2021 σε Μακρυχώρι και Μυρίνη απέστειλε ο ΕΛΓΑ.

Σε αναμονή του υπολοίπου (35%) της αποζημίωσης από τον "Ιανό" οι κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων

Η καταβολή της προκαταβολής της αποζημίωσης των ζημιών από τον "Ιανό" σε κατόχους αγροτικών εκμεταλλεύσεων του ν. Καρδίτσας, ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2022, με την πίστωση 164.000 περίπου ευρώ στους λογαριασμούς των εναπομεινάντων δικαιούχων.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ