Κατσής Δημοσθένης
Πέτρος Μουταρέλος
Κορέλας Σωτήρης
Σβάρνας Ιωάννης
Γεννάδιος Ιωάννης
Κόντος Θωμάς
Βλάχου Έλλη
Πρωτοβουλία
Αγοραστός Κώστας
Κατσαβριά Χρυσούλα
.
.
.
.
.
.
.

Αγροτικά

Πρόταση του Παν. Θεσσαλίας: Πώς μπορούν οι ΚοινΣΕπ να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση του θεσσαλικού κάμπου

«Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών, σε επίπεδο κοινότητας, ή οικισμού, θα μπορούσαν να συνεισφέρουν τα χωράφια τους, σχηματίζοντας μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.), όπου θα συμμετείχαν όλοι τους και όλα. Όταν δε, λέμε όλα τα χωράφια, ακόμη και αυτά που έχουν καταστραφεί από τις φερτές πέτρες και τις προσχώσεις με άμμο και φερτά υλικά».

Αυγενάκης: Παρατάσεις για τις δηλώσεις πληγέντων παραγωγών στον ΕΛΓΑ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης κατά την ενημέρωση που έγινε το απόγευμα στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν τους πληγέντες αγρότες και κτηντρόφους της Θεσσαλίας τονίζοντας μεταξύ άλλων:

ΥΠΑΑΤ: Γρηγορότερες διαδικασίες για να διευκολυνθούν οι πληγέντες παραγωγοί της Θεσσαλίας

Να «τρέξουν» με ταχύτερους ρυθμούς οι προετοιμασίες των νομοθετικών παρεμβάσεων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη δευτερογενή νομοθεσία και διατάξεις ή τροπολογίες που αφορούν στην διευκόλυνση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, ζήτησε από υπηρεσίες και εποπτευόμενους Οργανισμούς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.

Παν. Θεσσαλίας: Σε ποιες περιοχές, που έπληξε ο Daniel, είναι καλλιεργήσιμες οι εκτάσεις - Ποια είναι η εικόνα σε 1,2 εκατ. στρέμματα

Μετά την απομάκρυνση των υδάτων φάνηκε καθαρά ότι τα εδάφη δέχθηκαν φερτά ιζήματα μικρού πάχους (<15-20 εκατοστά) ιλυοαργιλοπηλώδους υφής και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην κατεργασία και καλλιέργειά τους την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Αυτό φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις όπου οι γεωργοί προβαίνουν σε κατεργασίες όπως όργωμα και καλλιεργητή, χωρίς κανένα πρόβλημα».

Αυγενάκης: Να σπεύσουν οι πληγέντες αγρότες να καταθέσουν δηλώσεις

Να σπεύσουν και να υποβάλλουν δηλώσεις στον ΕΛΓΑ για να μπορέσουν έγκαιρα να καταβληθούν οι προκαταβολές για τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν από την καταιγίδα Daniel, κάλεσε τους παραγωγούς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του ΟΡΕΝ, με τον Σπύρο Χαριτάτο και την Ευλαμπία Ρέβη.

Το μέλλον της κτηνοτροφίας στη Θεσσαλία, αντικείμενο ευρείας σύσκεψης Αυγενάκη στη Λάρισα

Ουσιαστικό διάλογο για την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων που προκάλεσε στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας και στους ψαράδες του Παγασητικού η καταιγίδα Daniel, είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ επισκέφθηκε και την περιοχή της Ζαγοράς όπου είδε από κοντά τις καταστροφές στην αγροτική οδοποιία, αλλά και στην παραγωγή μήλων και άλλων προϊόντων.

Αυγενάκης: Τουλάχιστον 859.000 στρέμματα στη Θεσσαλία επλήγησαν από την πλημμύρα

Παρουσίαση των σχεδιασμών αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, από τη Λάρισα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παρέμβαση της ΕΟΑΣΚ στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας για την «υγειονομική βόμβα» (+Φωτο +Βίντεο)

Παρέμβαση στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας έκανε αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΚ που συμμετείχε νωρίτερα στην απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε μέχρι το κτίριο της οδού Κουμουνδούρου.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ