.

Αγροτικά

Δ.Α.Ο. Περιφέρειας Θεσσαλίας: Ενημέρωση για τον οργανισμό καραντίνας Xylella fastidiosa

Σε συνέχεια προηγούμενων Δελτίων Τύπου της υπηρεσίας μας και με αφορμή την ενημέρωση της αρμόδιας φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας της Γαλλίας, ότι βρέθηκε ένα νέο είδος φυτού ξενιστή, Artemisia absinthium L., το οποίο ήταν προσβεβλημένο από τη Xylella fastidiosa subsp. Multiplex στην Περιφέρεια την Νότιας Κορσικής,

Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Καρδίτσας: "Κυκλοφορία και διάθεση στην αγορά μη εγκεκριμένου φυτοπροστατευτικού προϊόντος"

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας, γίνονται γνωστά τα εξής:

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (Ε.Σ.Υ.Φ.) στις 20 Μαΐου 2020 με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), κατήγγειλε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων την διάθεση στην αγορά μη εγκεκριμένου (πλαστού) φυτοπροστατευτικού προϊόντος.

Δ. Σοφάδων: Αίτημα για να κηρυχθεί μέρος του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (+Βίντεο)

Αίτημα στην Πολιτική Προστασία για να κηρυχθεί μέρος του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να καταθέσει ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, μετά τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία.

"Όργωσε" τον ουρανό της Καρδίτσας το απόγευμα της Πέμπτης (21/5) το αεροσκάφος αντιχαλαζικής προστασίας

"Όργωσε" τον ουρανό της Καρδίτσας το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαΐου το αεροσκάφος αντιχαλαζικής προστασίας στην προσπάθεια να αποφευχθούν φαινόμενα χαλαζόπτωσης σε καλλιέργειες.

Ανακοίνωση - κάλεσμα της Ε.Ο.Α.Σ.Κ.

Με θέματα τα προβλήματα που οξύνονται με την έναρξη της φετινής καλλιεργητικής περιόδου και τον προγραμματισμό των δράσεων για το επόμενο διάστημα, συνεδρίασε την Παρασκευή 15 Μαΐου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ).

Κοντά στην υπογραφή της σύμβασης για αντικατάσταση δικτύου άρδευσης μήκους 12,7 χλμ.

Σε αντικατάσταση σωλήνων άρδευσης σε δίκτυο συνολικού μήκους 12,7 χλμ σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας θα προχωρήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Καρδίτσας: "Ανανέωση του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων"

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας μετά από την ανάρτηση στο διαδίκτυο του εγγράφου με αριθ. πρωτ. 2139/55846/19-02-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο για τα παρακάτω:

Ανακοίνωση του ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος για βλάβη σε αγωγό που αφορά αρδευτές σε Γραμματικό, Λεοντάρι και Ασημοχώρι

Λόγω σοβαρής βλάβης στο Σ4 κύριο τροφοδοτικό αγωγό (χαλυβδοσωλήνα ) που βρίσκεται κεντρικά στο μέτωπο εξόδου της σήραγγας Λεονταρίου του κλειστού δικτύου της Λίμνης Σμοκόβου θα υπάρξει διακοπή νερού από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 19/5/2020 μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ