Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στο πόδι» αγρότες σε Βλοχό και Μεταμόρφωση για τα αρδευτικά νερά (+Φωτο) Κύριο

  • 24 Ιουλίου 2025, 16:54
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Αγροτικά
«Στο πόδι» αγρότες σε Βλοχό και Μεταμόρφωση για τα αρδευτικά νερά (+Φωτο)

.

Επί ποδός βρίσκονται το τελευταίο 24ωρο οι αγρότες στην περιοχή του Δήμου Παλαμά προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα μπορέσουν να ποτίσουν τις «διψασμένες» καλλιέργειες τους έπειτα από τις αυξημένες ποσότητες νερού που παροχετεύονται από το απόγευμα της Δευτέρας στο δίκτυο η στάθμη του οποίου τις προηγούμενες ημέρες είχε ταπεινωθεί.

Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να μην ανοίξουν τα θυροφράγματα στην Μεταμόρφωση και το Βλοχό που συγκρατούν τις ποσότητες νερού που απαιτούνται για να μπορέσουν να ποτίσουν οι αγρότες των δύο Κοινοτήτων αλλά και Ιτέας, της Αστρίτσας, του Φύλλου.

.Το μεσημέρι αγρότες κυρίως από Ιτέα, Παλαμά και Αστρίτσα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του θυροφράγματος στο Βλοχό έπειτα από πληροφορίες ότι ο ΓΟΕΒ θα άνοιγε το θυρόφραγμα για να πάει νερό προς την περιοχή της Λάρισας ενώ ανάλογη κινητοποίηση σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του θυροφράγματος της Μεταμόρφωσης για να αποτραπεί το άνοιγμά του από υπαλλήλους του ΟΔΥΘ, κάτι που τελικά δεν έγινε.

.Σε επικοινωνία μας με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Φύλλου του Δήμου Παλαμά κ. Ηλ. Λιάχανο μας επιβεβαίωσε ότι οι αγρότες της περιοχής έχουν περιέλθει σε απόγνωση καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν νερό να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους και έχουν υποστεί ήδη μεγάλες ζημιές. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στον Παλαμά η Δημοτική Αρχή ζήτησε να αυξηθεί άμεσα η παροχέτευση για να σωθούν οι καλλιέργειες κάτι που έγινε δεκτό από τον ΟΔΥΘ. Γι’ αυτό και οι αγρότες μας αναμένουν τώρα που στο δίκτυο υπάρχει νερό να δουλέψουν τα αντλιοστάσια για να σταλεί νερό προς την Ιτέα για να αρχίσουν από αύριο να ποτίζουν ώστε να… σώσουν ό,τι σώζεται. Αν ανοίξουν τώρα τα θυροφράγματα, όπως μας είπε ο κ. Λιάχανος αυτό δεν θα είναι εφικτό, οι αγρότες δεν θα ποτίσουν και οι καλλιέργειες θα καταστραφούν στο σύνολό τους γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η εγρήγορση.

Κωστής Κριτσιάνης

.

.

.

 

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Στην κατηγορία Α΄ των άγονων περιοχών Σοφάδες, Παλαμάς και Μουζάκι – Οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών Στην κατηγορία Α΄ των άγονων περιοχών Σοφάδες, Παλαμάς και Μουζάκι – Οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών
    29 Οκτωβρίου 2026, 23:38
  • Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου η κηδεία της Θωμαής Πάσχου Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου η κηδεία της Θωμαής Πάσχου
    29 Οκτωβρίου 2026, 18:54
  • Κέντρο Υγείας Παλαμά: Επεκτείνεται το ωράριο του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και το απόγευμα Κέντρο Υγείας Παλαμά: Επεκτείνεται το ωράριο του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και το απόγευμα
    29 Οκτωβρίου 2026, 16:46
  • Ανακοίνωση του Δήμου Παλαμά μέσω των κοινωνικών δικτύων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου Ανακοίνωση του Δήμου Παλαμά μέσω των κοινωνικών δικτύων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου
    28 Οκτωβρίου 2026, 09:53
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva