Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησαν οι πιστώσεις των προκαταβολών για αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής στη Θεσσαλία – Τηλεφωνική γραμμή του ΕΛΓΑ για διευκρινίσεις Κύριο

  • 17 Νοεμβρίου 2023, 14:02
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Αγροτικά
Ξεκίνησαν οι πιστώσεις των προκαταβολών για αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής στη Θεσσαλία – Τηλεφωνική γραμμή του ΕΛΓΑ για διευκρινίσεις

...

Από το πρωί της Παρασκευής (17/11) ξεκίνησε σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ η πληρωμή των προκαταβολών αποζημιώσεων για τη φυτική παραγωγή στους γεωργούς της Θεσσαλίας.

 

Οι προκαταβολές ξεπερνούν τα 107 εκατ. ευρώ και ανά προϊόν κατανέμονται ως εξής:

  • Βαμβάκι : 140 ευρώ
  • Αραβόσιτος : 125 ευρώ
  • Βιομηχανική τομάτα : - 500 ευρώ
  • Μηδική - Τριφύλλια σανός : - 100 ευρώ για απώλεια δυο κοπών - 70 ευρώ για απώλεια μίας κοπής
  • Μήλα : 500 ευρώ

Στις λοιπές καλλιέργειες δενδρώδεις ή μη, οι τιμές θα καθοριστούν τις επόμενες μέρες.

Μετά από πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, έδωσε εντολή από την Δευτέρα 20η Νοεμβρίου 2023 και από ώρα 08:00 μέχρι 20:00, να λειτουργούν στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας, τηλεφωνικές γραμμές υποβολής παρατηρήσεων από τους αγρότες επί των προκαταβολών αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής η οποία καταβάλλεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από σήμερα, αλλά και για τις προκαταβολές απώλειας ζωικού κεφαλαίου οι οποίες πληρώθηκαν την 8η Νοεμβρίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410231938 και 2410231929, εσωτερική γραμμή 1.

Σκοπός της λειτουργίας της γραμμής είναι να δώσει διευκρινίσεις επί των πληρωμών και να συγκεντρωθεί κάθε υπόδειξη για ενδεχόμενες στρεβλώσεις, αστοχίες ή και λάθη ώστε αμέσως να διορθωθούν από τον ΕΛΓΑ για  να μην υπάρχουν αδικίες και παράπονα από τους παραγωγούς μας.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva