Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραστάσεις διαμαρτυρίας από αγρότες σε ΔΟΫ και ΟΠΕΚΕΠΕ - Κάλεσμα συμμετοχής στην επέτειο του Κιλελέρ (+ Φώτο) Κύριο

  • 11 Μαρτίου 2015, 12:18
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Αγροτικά

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (εφορία) και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης αγρότες Συλλόγων του ν. Καρδίτσας.

Ήταν, στην ουσία, μια προσπάθεια επαναγνωστοποίησης των προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, των αιτημάτων που τίθενται επιτακτικά από τους αγρότες και τα συνδικαλιστικά τους όργανα και συσπείρωσης ενόψει του Κυριακάτικου εορτασμού της επετείου του Κιλελέρ που φέτος συμπληρώνει 105 χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Μπούτας σε μια σύντομη ομιλία του στους παρευρισκομένους, μπροστά από την εφορία, απεύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στον εορτασμό τονίζοντας ότι θα είναι απαρχή νέων κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων καθώς τίποτα δεν έχει αλλάξει και τα προβλήματα παραμένουν «σφίγγοντας τη θηλιά στο λαιμό του μικρομεσαίου αγρότη»

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και αναφερόμενος στους λόγους που επιλέχθηκαν οι δύο συγκεκριμένες υπηρεσίες για την παράσταση διαμαρτυρίας είπε ότι το μήνυμα σε ότι αφορά στην εφορία είναι ότι οι αγρότες συνεχίζουν να διεκδικούν:

-αφορολόγητο 20.000 ευρώ για την αγροτική οικογένεια

-να μην πληρώσουν οι αγρότες φέτος φόρο 13% από το πρώτο ευρώ

-να μην παρακρατούνται έναντι χρεών οι επιστροφές από ενισχύσεις

-την καταβολή του φόρου για το πετρέλαιο για το 2013 και το 2014

Σε ότι αφορά στην παράσταση διαμαρτυρία στον ΟΠΕΚΕΠΕ το διεκδικητικό μήνυμα αφορά:

-να πληρωθούν όλα τα προγράμματα(νιτρορύπανσης, βιολογικών κ.λ.π.)

-να δοθεί η ενιαία ενίσχυση σε όσους αγρότες δεν δόθηκε γιατί υπήρχαν προβλήματα από τα χαρτογραφικά

-να δοθούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους και αυτά τα χρήματα, που είναι χρήματα των αγροτών, αντί να πηγαίνουν στους δανειστές να δοθούν στους πραγματικούς δικαιούχους για να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Καταλήγοντας ο κ. Μπούτας είπε ότι η κατάσταση για τους αγρότες είναι τραγική και δεν μπορεί να βγαίνουν στην τηλεόραση στελέχη της νέας κυβέρνησης, να λένε «λόγια παχιά» αλλά στην πράξη να εφαρμόζει την ίδια πολιτική από το σημείο που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος των εργαζομένων στη ΔΟΥ Καρδίτσας δήλωσε την συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών ενώ στο σημείο της συγκέντρωσης μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελοοινικού Τομέα Καρδίτσας «Διόνυσος Α.Σ.» μοίραζαν το συσκευασμένο τσίπουρο που παράγουν και πλέον βρίσκεται στην αγορά.

Οι δεκάδες αγρότες, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έκαναν πορεία από την εφορία μέχρι τον ΟΠΕΚΕΠΕ όπου αντιπροσωπεία τους κατέθεσε υπόμνημα και στη συνέχεια ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για την Κυριακή και το Κιλελέρ.

Τελευταία τροποποίηση στις11 Μαρτίου 2015, 12:23

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Δράση του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Δημοτική Πινακοθήκη της Καρδίτσας Δράση του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Δημοτική Πινακοθήκη της Καρδίτσας
    16 Οκτωβρίου 2026, 17:59
  • Κων. Μπαρμπούτης: Σε τροχιά επανεκκίνησης η Παράκαμψη Συκεώνας Κων. Μπαρμπούτης: Σε τροχιά επανεκκίνησης η Παράκαμψη Συκεώνας
    16 Οκτωβρίου 2026, 17:27
  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης το Σάββατο (17/10) σε τμήμα του Δήμου Σοφάδων, τμήμα της Καρδίτσας και περιφερειακά Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης το Σάββατο (17/10) σε τμήμα του Δήμου Σοφάδων, τμήμα της Καρδίτσας και περιφερειακά
    16 Οκτωβρίου 2026, 14:11
  • Δωρεά υπηρεσιών φύλαξης της εμποροπανήγυρης αποδέχθηκε η Δημοτική Επιτροπή Καρδίτσας Δωρεά υπηρεσιών φύλαξης της εμποροπανήγυρης αποδέχθηκε η Δημοτική Επιτροπή Καρδίτσας
    16 Οκτωβρίου 2026, 13:33
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva