Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαλαματένια Μπουραζάνη: 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με Αναπηρία

  • 2 Δεκεμβρίου 2021, 09:07
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Άρθρα
Μαλαματένια Μπουραζάνη: 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με Αναπηρία

..

Αγαπημένοι μου γονείς και άτομα με κάθε είδους αναπηρία (αυτή την στιγμή νιώθω ότι σας γράφω ένα φιλικό ή γεμάτο αγάπη γράμμα).

Αν και δε πιστεύω στις παγκόσμιες ημέρες ή στις γιορτές των ανθρώπων με αναπηρία, είναι μια καλή ευκαιρία η σημερινή ημέρα για να έρθουμε πιο κοντά.

Όπως κάθε άνθρωπος έτσι και εμείς οι άνθρωποι που σχετιζόμαστε με την κάθε λογής αναπηρία, έχουμε συναισθήματα που δυστυχώς δε μπορούμε εύκολα να τα εκφράσουμε και όταν καμιά φορά προσπαθούμε βρίσκουμε τοίχους.

Αυτό δε σημαίνει όμως πως πρέπει να εγκαταλείπουμε, είμαστε εδώ γεμάτοι ζωή και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Δυστυχώς αυτοί οι τοίχοι δεν υψώνονται μόνο στα συναισθήματα μας, αλλά και στα δικαιώματα μας τα οποία είναι αδιαμφισβήτητα και ο καθένας από εμάς θα έπρεπε να τα απολαμβάνει στο έπακρο.

Προσωπικά, πιστεύω πως η ευθύνη γι' αυτό μπορεί να βαραίνει σε μεγάλο βαθμό το κράτος αλλά πάντα καταλήγω στο να διεκδικώ και να κερδίζω με οποιοδήποτε τρόπο.

Μπορούμε και οφείλουμε να διεκδικήσουμε την σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας, την ισορροπημένη ψυχολογία τους, τη δημιουργική απασχόληση τους, την ένταξη στην εργασία, την αυτόνομη ή την υποστηριζόμενη διαβίωση τους σε ένα κράτος ή σε μια πόλη που όλα φαντάζουν δύσκολα και ακατόρθωτα. Πάντα ένα μικρό βήμα, ένα μικρό σκαλοπάτι, πάντα αυτό θα είναι η αρχή για κάτι παραπάνω, κάτι καλύτερο.

Σε αυτό το κείμενο θα μπορούσα να γράφω ώρες ατελείωτες, τι ακριβώς λείπει και τι θα έπρεπε να υπάρχει για άτομα με αναπηρία. Αλλά θα ήθελα να ζητήσω αυτό που πραγματικά μας λείπει από όλους εσάς που ανήκετε στον καθημερινό μας περίγυρο:

#ενσυναίσθηση, #κατανόηση #αποδοχή και στο τέλος αν σας περισσεύει ένα #χαμόγελο!

Αυτό είναι μια καλή αρχή για εμάς. Η #μοιρολατρία δεν είναι για εμάς. Είμαστε #πολεμιστές και πάντα θα #νικάμε.

Μαλαματένια Μπουραζάνη
Δημοτική σύμβουλος Παλαμά
Πρόεδρος Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας

Τελευταία τροποποίηση στις2 Δεκεμβρίου 2021, 09:08

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Παλαμά για το θάνατο του προέδρου της ΔΕΥΑ Παλαμά Αθ. Νταβατζίκου Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Παλαμά για το θάνατο του προέδρου της ΔΕΥΑ Παλαμά Αθ. Νταβατζίκου
    24 Αυγούστου 2026, 16:52
  • Την Τρίτη 25 Αυγούστου η κηδεία του Αθανάσιου Νταβατζίκου Την Τρίτη 25 Αυγούστου η κηδεία του Αθανάσιου Νταβατζίκου
    24 Αυγούστου 2026, 14:34
  • Την πρόσληψη 26 καθαριστριών σχολικών μονάδων υπέγραψε ο δήμαρχος Παλαμά Την πρόσληψη 26 καθαριστριών σχολικών μονάδων υπέγραψε ο δήμαρχος Παλαμά
    24 Αυγούστου 2026, 10:43
  • Δασαρχείο Καρδίτσας: Ετοιμότητα λόγω του Δελτίου Πρόγνωσης καιρού και του Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 3) που ισχύει για τη Δευτέρα (24/8) Δασαρχείο Καρδίτσας: Ετοιμότητα λόγω του Δελτίου Πρόγνωσης καιρού και του Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 3) που ισχύει για τη Δευτέρα (24/8)
    24 Αυγούστου 2026, 08:46
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva