Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Οι «Φτωχοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι» οδηγούνται… στον… Καιάδα!" άρθρο του Δημ. Παπακώστα Κύριο

  • 21 Ιουλίου 2015, 17:33
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Άρθρα

Το «Γ΄ Μνημόνιο» έρχεται ως Αρμαγεδώνας για τους φτωχούς αγρότες – κτηνοτρόφους, ιδίως της Ορεινής Ελλάδας.

Η Τοπική Οικονομία έχει στεγνώσει, τα «Χαράτσια στην Α΄ Κατοικία» γονάτισαν τους άνεργους και τους συνταξιούχους ΟΓΑ (360 €/μήνα). Η επικείμενη αύξηση των εισφορών ΟΓΑ (τριπλασιασμός) προκαλεί σοκ στον κόσμο της Υπαίθρου. Ο ΟΓΑ, ο μεγαλύτερος Προνοιακός Οργανισμός – που ιδρύθηκε με το Ν.4169/1961 από τον Κων/νο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – πρέπει να υποστηριχθεί «πάση θυσία». Η «Νέα Δημοκρατία» οφείλει να σπάσει την αφωνία και φοβικότητα της απέναντι στο συνονθύλευμα των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και στον δογματισμό των ισχυρών της Ευρωζώνης, να αντιδράσει, να στηρίξει τους αγρότες – κτηνοτρόφους και τη φτωχή Ύπαιθρο (Η πλειοψηφία του κόσμου κινείται κάτω από το όριο φτώχειας (έως 4.000 € πραγματικό εισόδημα το χρόνο).

    - Με το φόρο στην Α΄ Κατοικία (ΕΝΦΙΑ) θόλωσε το «φιλελεύθερο – κοινωνικό» της χαρακτήρα.

    - Με το «Φορο/εισφορές» - σε παράλογα επίπεδα – και τη διάλυση του ΟΓΑ, θα χάσει και το «Λαϊκό» της Χαρακτήρα.

Η Βάση βράζει… ας συνέλθουν τα «υψηλά κλιμάκια» της Ν.Δ.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ:

1.    Στήριξη ΟΓΑ – Ειδικοί κρατικοί και Ευρωπαϊκοί Πόροι υπέρ απολύτως απόρων – υπερηλίκων – ΑΜΕΑ – ανασφαλίστων (Με εισόδημα στο «όριο φτώχειας» δηλ. έως 4000 €/άτομο/το χρόνο).

2.    Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Ανθρωπιστικής Βοήθειας» (Ε.Τ.Α.Β.) – ΤΜΗΜΑ στον ΟΓΑ. Όλοι οι πόροι (από ΕΚΑΣ κ.ά.) μέσω του Ε.Τ.Α.Β., υπέρ απολύτως απόρων έως «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» 150-200 €/μήνα. Επέκταση ΑΜΕΣΑ στις Ορεινές – μειονεκτικές περιοχές του «εγγυημένου εισοδήματος». Η Ευρ. Ένωση οφείλει να στηρίξει.

3.    Σύνδεση ασφαλ. εισφορών ΟΓΑ με το Ετήσιο Καθαρό Εισόδημα των φτωχών αγροτών – κτηνοτρόφων (π.χ. έως το 10% του εισοδήματος). Καθιέρωση «Εθνικής – Χαμηλής Κλάσης», ύψους 50 €/μήνα (ισόποσο (2) ημερομισθίων) για άτομα με χαμηλό εισόδημα (όριο φτώχειας) – Κατάργηση των «τεκμηρίων Διαβίωσης».

4.    Όλα τα παραπάνω συνδέονται με το οξύ Δημογραφικό πρόβλημα της Χώρας. Ο νέος «Αρμαγεδώνας» θα αφανίσει τα ορεινά χωριά και τα άγονα νησιά – Θέσπιση «Βασικής Εθνικής Σύνταξης» για όλους.

5.    Η Αυτοδιοίκηση (Δήμοι – Περιφέρειες) οφείλει να παρέμβει. Αποτελεί τον «Πυλώνα Ισορροπίας» ανάμεσα στην «Καχεξία» της Κεντρικής ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και στο «ανελέητο» χρηματοπιστωτικό ευρωσύστημα… Με Κοινωνικές Δομές υπέρ των «πληβείων».

Οι αγρότες / κτηνοτρόφοι και ο Ο.Γ.Α. δεν πρέπει να ριχθούν στον… Καιάδα!

Δημήτρης Παπακώστας

Δημ. Σύμβουλος
Ορεινού Δήμου ΑΡΓΙΘΕΑΣ
(Δήμαρχος ΑΧΕΛΩΟΥ 1999-2006)

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (17-23/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (17-23/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    15 Αυγούστου 2026, 11:51
  • 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση υποδομών στον Δήμο Αργιθέας από τις ζημιές του «Daniel» 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση υποδομών στον Δήμο Αργιθέας από τις ζημιές του «Daniel»
    14 Αυγούστου 2026, 15:56
  • Δασαρχείο Μουζακίου: Ετοιμότητα λόγω του Δελτίου Πρόγνωσης καιρού και του Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 3) που ισχύει για την Πέμπτη (13/8) Δασαρχείο Μουζακίου: Ετοιμότητα λόγω του Δελτίου Πρόγνωσης καιρού και του Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 3) που ισχύει για την Πέμπτη (13/8)
    13 Αυγούστου 2026, 09:48
  • Υπεγράφη η σύμβαση για την συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αργιθέας στο Ανθηρό Υπεγράφη η σύμβαση για την συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αργιθέας στο Ανθηρό
    11 Αυγούστου 2026, 15:17
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva