Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηττήθηκε στο 2ο προκριματικό γύρο του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς

  • 12 Ιανουαρίου 2017, 11:23
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Άλλα Αθλήματα

O Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό πρώτο σετ, το πάλεψε στο τρίτο, τελικά όμως δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και γνώρισε την ήττα από τον Bjorn Fratangelo, στον 2ο προκριματικό γύρο του Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μια καλή προσπάθεια στον 2ο προκριματικό γύρο του Australian Open, την περισσότερη ώρα κοίταξε στα μάτια τον Bjorn Fratangelo και πάλεψε μέχρι το τέλος για την πρόκριση, ηττήθηκε όμως από τον Αμερικανό, με 6-4, 1-6, 3-6.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας, Νο. 205 στην παγκόσμια κατάταξη, έφτασε σε μια εντυπωσιακή ανατροπή στο πρώτο σετ, καθώς ξεπέρασε γρήγορα το σοκ του γρήγορου break που υπέστη, επέστρεψε από το 0-3 και κέρδισε τα 6 από τα 7 επόμενα games, για να πάρει το σετ με 6-4!

Ο Fratangelo, ο οποίος βρίσκεται στο Νο. 115 του κόσμου και ήταν το μεγάλο φαβορί για να μπει στο κυρίως ταμπλό σε αυτό το section πριν ακόμα αρχίσουν οι αγώνες, απάντησε με ένα άψογο δεύτερο σετ. Πρώτα προηγήθηκε με 3-0 και στο 6ο game έκανε άλλο ένα break (5-1), που του επέτρεψε να σερβίρει επιτυχημένα για το 6-1.

Ο 23χρονος Αμερικανός, ο οποίος μετράει 5 διαδοχικές παρουσίες σε κυρίως ταμπλό Grand Slams διοργανώσεων, συνέχισε το σερί του στο αποφασιστικό σετ και ανοίγοντάς το με break, έκανε το 2-0.

Ο Τσιτσιπάς έμεινε κοντά στον Fratangelo σε όλο το υπόλοιπο του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να τον ισοφαρίσει, καθώς δεν έβρισκε λύσεις στα σερβίς του Αμερικανού. Ο τελευταίος έφτασε στο 5-3 και με νέο break ολοκλήρωσε την ανατροπή, έπειτα από ένα game που ήταν πίσω με 40-15, αλλά με έναν backhand winner και με δύο διαδοχικά λάθη του Στέφανου στο forehand, βρέθηκε σε match point. Το αξιοποίησε με έναν winner με το forehand, "κλειδώνοντας" τη νίκη του σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

O Fratangelo, θα περιμένει την αναμέτρηση του Hiroki Moriya με τον Uladzimir Ignatik, για να μάθει τον αντίπαλό του στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Australian Open.

Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του, έδειξε πως είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει ευκαιρίες για το κάτι παραπάνω, γι' αυτό και θα αποχωρήσει με μια πικρή γεύση από τη Μελβούρνη, ωστόσο σε κάθε περίπτωση έκανε ένα καλό τουρνουά.

Θυμίζουμε πως ήταν η 3η φορά που αγωνίστηκε στα γήπεδα του Melbourne Park, αλλά η πρώτη που έπαιξε για το τουρνουά των ανδρών του Australian Open. Τα πήγε αρκετά καλά, χάνοντας μόλις 3 games στον πρώτο αγώνα καριέρας σε major και δυσκολεύοντας αρκετά τον Fratangelo στον δεύτερο.

πηγη: tennisnews.gr

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Japan Open: Πρόκριση στο κυρίως ταμπλό με νίκη επί του Ρίνκι Χιτζικάτα Japan Open: Πρόκριση στο κυρίως ταμπλό με νίκη επί του Ρίνκι Χιτζικάτα
    29 Σεπτεμβρίου 2026, 10:32
  • Japan Open: Πρεμιέρα με το δεξί για τον Στ. Τσιτσιπά! Japan Open: Πρεμιέρα με το δεξί για τον Στ. Τσιτσιπά!
    28 Σεπτεμβρίου 2026, 10:33
  • Σάκκαρη – Χιμπίνο 2-0: Στα προημιτελικά του WTA 500 η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Σάκκαρη – Χιμπίνο 2-0: Στα προημιτελικά του WTA 500 η Ελληνίδα πρωταθλήτρια
    24 Σεπτεμβρίου 2026, 19:15
  • Σάκκαρη – Βέκιτς: Ήττα 2-0 σετ και αποκλεισμός στη Σιγκαπούρη Σάκκαρη – Βέκιτς: Ήττα 2-0 σετ και αποκλεισμός στη Σιγκαπούρη
    21 Σεπτεμβρίου 2026, 17:51
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva