Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην 80ή θέση στον κόσμο από σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Κύριο

  • 8 Ιανουαρίου 2018, 16:40
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Άλλα Αθλήματα

Από τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, 2018, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στους 80 πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Μετά από την παρουσία του στα προημιτελικά του Qatar Open, o 19χρονος Έλληνας τενίστας άφησε πίσω του άλλες 11 θέσεις και συνεχίζει να γράφει ιστορία για το ελληνικό τένις.

H πρώτη εβδομάδα στο 2018 ήταν εκπληκτική για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που ξεκίνησε πολύ δυνατά τις υποχρεώσεις του στη νέα χρονιά. Ξεκινώντας από τα προκριματικά την προσπάθειά του στη Ντόχα του Κατάρ, κατάφερε να προκριθεί έως τα προημιτελικά του Qatar Open, πετυχαίνοντας 4 νίκες.

Για το κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, απέκλεισε τους Florian Mayer (4-6, 7-5, 6-4) και Richard Gasquet (6-3, 6-4), πριν ηττηθεί στα προημιτελικά από το Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης, Dominic Thiem, με 7-5, 6-4.

Ο Στέφανος κέρδισε 57 πόντους κατά τη διάρκεια αυτού του τουρνουά και σήμερα σκαρφάλωσε στο Νο. 80 της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας πίσω του 11 θέσεις. Βελτίωσε το προσωπικό του career high κατά 9 θέσεις και φυσικά βελτίωσε και την καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ Έλληνας τενίστας στην ΑΤΡ, καθώς θυμίζουμε πως είναι ο πρώτος από τη χώρα μας που έχει μπει στο Top 100 από το 1973 (που ξεκίνησε το σύστημα βαθμολόγησης της ΑΤΡ).

Μια εβδομάδα πριν από την πρώτη του απευθείας παρουσία σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στο ASB Classic του Ώκλαντ, μετά από wild card που δέχτηκε από τους διοργανωτές. Για τον 1ο γύρο, θα αντιμετωπίσει τον Lukas Lacko, περίπου στις 05:30 το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας).

πηγή: tennisnews.gr

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Ήττα για τον Τσιτσιπά από τον Οζέρ-Αλιασίμ στο Σινσινάτι Ήττα για τον Τσιτσιπά από τον Οζέρ-Αλιασίμ στο Σινσινάτι
    16 Αυγούστου 2026, 22:21
  • Με το δεξί αλλά δύσκολα ο Στ. Τσιτσιπάς στο Σινισνάτι Με το δεξί αλλά δύσκολα ο Στ. Τσιτσιπάς στο Σινισνάτι
    14 Αυγούστου 2026, 20:59
  • Ο Φονσέκα απέκλεισε τον Τσιτσιπά από το Masters του Μόντρεαλ Ο Φονσέκα απέκλεισε τον Τσιτσιπά από το Masters του Μόντρεαλ
    5 Αυγούστου 2026, 20:30
  • Με το δεξί στο τουρνουά Masters 1000 του Μόντρεαλ ο Στ. Τσιτσιπάς Με το δεξί στο τουρνουά Masters 1000 του Μόντρεαλ ο Στ. Τσιτσιπάς
    4 Αυγούστου 2026, 23:24
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva