Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχολικοί Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Δημοτικών Σχολείων Καρδίτσας για το σχολικό έτος 2025-2026 Κύριο

  • 5 Μαΐου 2026, 08:47
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ερασιτεχνικό
Σχολικοί Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Δημοτικών Σχολείων Καρδίτσας για το σχολικό έτος 2025-2026

..

Σε προκήρυξη αγώνων ποδοσφαίρου στο πλαίσιο των «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» για τα Δημοτικά σχολεία της Π.Ε. Καρδίτσας προχώρησε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Καρδίτσας, καθορίζοντας το πρόγραμμα διεξαγωγής, τους όρους συμμετοχής και τις βασικές οργανωτικές παραμέτρους της διοργάνωσης .

 

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν ανά δήμο σε προκαθορισμένες ημερομηνίες και χώρους. Για τα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας, η διοργάνωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου 2026, από τις 09:00 έως τις 13:00, στο Προπονητικό Κέντρο Αναγέννησης στον Σταυρό Καρδίτσας. Για τον Δήμο Σοφάδων, οι αγώνες ορίζονται την Πέμπτη 7 Μαΐου 2026 στο δημοτικό γήπεδο Σοφάδων, ενώ για τον Δήμο Μουζακίου την Τρίτη 12 Μαΐου 2026 στο ανοιχτό δημοτικό γήπεδο Μουζακίου. Αντίστοιχα, για τον Δήμο Παλαμά, οι αγώνες θα διεξαχθούν την Παρασκευή 15 Μαΐου 2026 στο δημοτικό γήπεδο της περιοχής, με κοινό ωράριο 09:00 έως 13:00 σε όλες τις περιπτώσεις .

Η διάρκεια κάθε αγώνα ορίζεται σε 20 λεπτά, με δύο ημίχρονα των 10 λεπτών, ενώ δεν εφαρμόζεται σύστημα αποκλεισμού. Κάθε σχολική μονάδα έχει δυνατότητα συμμετοχής με μία ομάδα επτά παικτών (7Χ7), είτε αγοριών είτε κοριτσιών είτε μικτή, με δυνατότητα ίσου αριθμού αναπληρωματικών. Τον ρόλο των διαιτητών αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής των σχολείων που συμμετέχουν .

Οι αγώνες εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων και υλοποιούνται εντός των ορίων της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, με ευθύνη των τοπικών Ο.Ε.Σ.Α.Δ. και των Ομάδων Φυσικής Αγωγής. Παρέχεται η δυνατότητα διοργάνωσης ημερίδων ή διημερίδων, καθώς και επαναλαμβανόμενων συναντήσεων μεταξύ των ομάδων, με στόχο τη διεύρυνση της συμμετοχής των μαθητών σε περισσότερες από μία αθλητικές δράσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους .

Ως βασικές επιδιώξεις της διοργάνωσης προσδιορίζονται η κατανόηση της σημασίας του «ευ αγωνίζεσθαι», η αποφυγή φαινομένων βίας και η ενίσχυση του συναγωνισμού έναντι του ανταγωνισμού μεταξύ των μαθητών. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στη συμμετοχή όλων των μαθητών, με τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής να έχουν υποστηρικτικό και συντονιστικό ρόλο στη συγκρότηση και προετοιμασία των ομάδων

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε μεγάλο τμήμα της Π.Ε. Καρδίτσας την Τετάρτη (12/8) Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε μεγάλο τμήμα της Π.Ε. Καρδίτσας την Τετάρτη (12/8)
    11 Αυγούστου 2026, 14:21
  • 1ο Φεστιβάλ Νερού Δήμου Σοφάδων: Ένας νέος πολιτιστικός θεσμός γεννιέται! 1ο Φεστιβάλ Νερού Δήμου Σοφάδων: Ένας νέος πολιτιστικός θεσμός γεννιέται!
    11 Αυγούστου 2026, 14:12
  • Προθεσμία για διευκρινίσεις στη μία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. έδωσε η Δημοτική Επιτροπή Σοφάδων για το έργο συντήρησης πρασίνου κοινόχρηστων χώρων Προθεσμία για διευκρινίσεις στη μία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. έδωσε η Δημοτική Επιτροπή Σοφάδων για το έργο συντήρησης πρασίνου κοινόχρηστων χώρων
    11 Αυγούστου 2026, 12:47
  • Δήμος Σοφάδων: Τρίμηνη παράταση για την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δήμος Σοφάδων: Τρίμηνη παράταση για την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο
    11 Αυγούστου 2026, 12:30
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva