Πάθος και ψυχή, οδήγησαν τον Α.Ο.Κ. σε νίκη 2-0 επί του Αμπελωνιακού Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Γ΄Εθνική
Μεγάλη νίκη με 2-0 πανηγύρισε ο ΑΟΚ το απόγευμα της Κυριακής επί του Αμπελωνιακού και σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής, βλέπει με διαφορετικό τρόπο τη συνέχεια στη Γ' Εθνική.
Σε ένα μέτριο παιχνίδι αγωνιστικά και από τις δύο ομάδες, αλλά με πολύ πάθος που όπως όλα έδειχναν θα κρινόταν στο γκολ, η ομάδα της Καρδίτσας ευτύχησε να σκοράρει στο 63' με τον Παπαευαγγέλου και να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια από μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο. Το 2-0 που ήρθε στο 93' από τον Τσιρογιάννη σε μια αντεπίθεση, που απλά οριστικοποίησε τον νικητή της αναμέτρησης.
Οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν καλά στο πρώτο 25λεπτο έχοντας τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθώντας να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Τρούκη. Ωστόσο οι γρήγορες αναγκαστικές αλλαγές (Καβαλάρη και Μεσιακάρη) για τον Σ. Τίκα έβγαλαν την ομάδα από την ροή του αγώνα με αποτέλεσμα να κυλήσει το ημίχρονο με τον Αμπελωνιακό να αποκτά τα ηνία της αναμέτρησης και να δημιουργεί κάποιες επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την εστία του Τάτσιου.
Στην επανάληψη μοιρασμένο παιχνίδι χωρίς ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, με τον ΑΟΚ ωστόσο όπως είπαμε να παίρνει το προβάδισμα και στη συνέχεια τον Αμπελωνιακό να έχει μια άκαρπη υπεροχή. Στο 70' είχαμε και την τρίτη αναγκαστική αλλαγή για τον ΑΟΚ με τον Μίλκοβιτς να αποχωρεί, και την σκέψη όλων στο κυανόλευκο στρατόπεδο για την κατάστασή τους ενόψει του επόμενου αγώνα στο Δομοκό.
Στο 9' είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τον Α.Ο.Κ με τον Θυμιόπουλο να βγάζει επικίνδυνη παράλληλη σέντρα που έδιωξαν οι αμυνόμενοι του Αμπελωνιακού λίγο πριν τη γραμμή της εστίας και στο 17' ο Τσέλιος εκτέλεσε φάουλ προσπαθώντας να βρει τον Παπαευαγγέλου σε πλεονεκτική θέση, όμως εκείνος δεν μπόρεσε να βάλει το κεφάλι για να απειλήσει τον Τρούκη. Στο 22' είχαμε διπλή ευκαιρία για τον ΑΟΚ όταν σουτ του Θυμιόπουλου κόντραρε και στην επιστροφή σουτ του Τσιρογιάννη πέρασε άουτ. Οι φιλοξενονούμενοι σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους και απείλησαν στο επόμενο λεπτό με τον Κακαβίτση αλλά το σουτ πέρασε άουτ αλλά και στο τέλος του ημίχρονου με σουτ στο 38' που απέκρουσε δύσκολα ο Τάτσιος και προσπάθεια του Κακαβίτση να σκοράρει με το στήθος στο 41' με τον Κωνσταντινίδη όμως του ΑΟΚ να διώχνει την μπάλα πριν την εστία.
Στην επανάληψη λίγο πριν το γκολ (58') ο Μίλκοβιτς έβγαλε ωραία πάσα σε Τζοβάρα αλλά αυτός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τρούκη ενώ στο 63' όπως προαναφέραμε ο Α.Ο.Κ. έκανε το 1-0 με τον Τσέλιο να επιχειρεί ένα περίεργο σουτ - πάσα μέσα από την περιοχή και τον Παπαευαγγέλου να σπρώχνει από κοντά τη μπάλα στα δίκτυα. Η συνέχεια ανήκε στον Αμπελωνιακό χωρίς όμως να δημιουργήσει τις ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Τάτσιου με εξαίρεση μια διπλή απόκρουση που χρειάστηκε να κάνει ο τερματοφύλακας του ΑΟΚ στο 84'. Στις καθυστερήσεις ο Τσιρογιάννης έφυγε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ (ο βοηθός πηγε να σηκώσει το σημαιάκι αλλά το κατέβασε) και ξεπέρασε και τον Τρούκη γράφοντας το τελικό 2-0.
Πολλά χειροκροτήματα στο τέλος για την προσπάθεια των παικτών του Α.Ο.Κ. από τους περίπου 300 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο της Μητρόπολης και παραινέσεις να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.
Συνθέσεις ομάδων:
ΑΟΚ (Τίκας): Τάτσιος, Θυμιόπουλος, Καβαλάρης (7' Τριανταφύλλου), Κωνσταντινίδης, Κούρκουλας, Τσέλιος, Παπαευαγγέλου, Παππάς, Τσιρογιάννης, Μεσιακάρης (20' Τζοβάρας), Μίλκοβιτς (70' Κεφαλάς).
Αμπελωνιακός (Καπετανόπουλος): Τρούκης, Γκαμπέτας, Ντζαρντζάνης, Πολύζος, Κομισόπουλος (80' Μαυρίδης), Κούρο, Νάστας, Μπίκος (75' Συκιώτης), Κακαβίτσης, Αλεξανδρής, Μεζίνι (57' Παπανδρέου)
Το KarditsaLive.Net σας ενημέρωνε LIVE για την εξέλιξη των αγώνων του 3ου ομίλου σε συνεργασία με τρεις ακόμα ηλεκτρονικές εφημερίδες. Στοιχεία αυτής της ενημέρωσης μπορείτε να βρείτε εδώ .
Σε απόσταση αναπνοής από την Λαμία έφθασε και πάλι η Νεοκαισάρεια που πέρασε με διπλό από το Βελεστίνο, κάνοντας μεγάλη ζημιά στους γηπεδούχους που παλεύουν για την σωτηρία. Στο 29' άνοιξε το σκορ με τον Νάκα με πέναλτι και το 0-2 έγινε από τον Παυλίδη στο 73'.
Νίκη και για την Κύμη με 1-0 επί του Δομοκού με σκόρερ τον Μπουρούς στο 12', οδήγησε την ομάδα της Εύβοιας στους 4 βαθμούς απόσταση από την πρώτη θέση.
Χορταστική ισοππαλία είχαμε στα Λευκάδια με ανατροπές στο σκορ με τις δύο ομάδες να φεύγουν για τα αποδυτήρια με σκορ 2-2. Ο Έξαρχος άνοιξε το σκορ στο 50' όμως ο Πατσιαβούρας στο 57' και ο Σαββίδης στο 67' γύρισαν τον αγώνα για την Τερψιθέα. Τελικά στις καθυστερήσεις ο Έξαρχος "χτύπησε" εκ νέου για τα Λευκάδια διαμορφώνοντας με πέναλτι το τελικό 2-2.
Ισοπαλία και στο Μακροχώρι που είχαμε το τοπικό ντέρμπι με την Νάουσα με τον Βούλγαρη να ανοίγει το σκορ στο 2' και τον Μπενίσκο να ισοφαρίζει στο 11'.
Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:
Τρίκαλα - Πυργετός 3-0 α.α.
Ρήγας Φεραίος - Αχιλ. Νεοκαισάρειας 0-2
Κύμη - Αχιλ. Δομοκού 1-0
Λευκάδια - Μαχ. Τερψιθέας 2-2
Α.Ο. Καρδίτσα - Αμπελωνιακός 2-0
Μακρoχώρι - Νάουσα 1-1
Δωτιέας Αγιάς - Χαλκίδα 0-0
Ρεπό: Λαμία
Για να δείτε την βαθμολογία του πρωταθλήματος, κάντε κλικ εδώ .
Άλλο ένα ιδιαίτερα κρίσιμο αγώνα δίνουν οι κυανόλευκοι στο Δομοκό με αντίπαλο τον τοπικό Αχιλλέα την 22η αγωνιστική. Στον Αμπελώνα αγωνίζεται η Λαμία ενώ η Νεοκαισάρεια υποδέχεται τα Λευκάδια.
Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:
Ρήγας Φεραίος - Τρίκαλα
Πυργετός - Κύμη 0-3 α.α.
Αχιλ. Νεοκαισάρειας - Λευκάδια
Αχιλ. Δομοκού - Α.Ο. Καρδίτσα
Μαχ. Τερψιθέας - Μακρoχώρι
Αμπελωνιακός - Λαμία
Νάουσα - Δωτιέας Αγιάς
Ρεπό: Χαλκίδα