Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

13 νέες δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε 13 περιφέρειες ανακοίνωσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης

  • 27 Σεπτεμβρίου 2019, 17:45
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Επικαιρότητα
13 νέες δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε 13 περιφέρειες ανακοίνωσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης

..

Στη σύσκεψη που είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τους περιφερειάρχες 13 περιφερειών σχετικά με την μεταναστευτική κρίση στη χώρα μας, συμφώνησαν στην ανάληψη άμεσων μέτρων για αποσυμφόρηση των νησιών.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία 13 δομών φιλοξενίας στις 13 περιφέρειες, καθώς επίσης και ισοκατανομή των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά προς την ενδοχώρα.

Η επίτευξη του σκοπού δεν θα γίνει απαραίτητα με την δημιουργία νέων δομών αλλά και με την εκμετάλλευση ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων που θα είναι διαθέσιμα για να φιλοξενήσουν τους μετανάστες.

Ο κ. Πατούλης, ο κ. Αγοραστός και ο κ. Νίκας συμφώνησαν να στηρίξουν το σχέδιο αυτό με τον κ. Πατούλη να λέει πως η τοπική αυτοδιοίκηση έχει βάλει πλάτη στην επίλυση του μεταναστευτικού και προσφυγικού και έκανε λόγο για φιλοξενία που θα τεθεί κάτω από συγκεκριμένους όρους, ώστε να μην χαθεί η εθνική ταυτότητα.

Ο βασικός στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι σε τρία χρόνια να γίνει επαναπατρισμός των μεταναστών και να ενσωματωθούν οι 12.000 με 15.000 μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Σημειώνεται επίσης, ότι η μεταναστευτική κρίση στη χώρα μας είναι σε έξαρση με αποτέλεσμα να υπάρχουν και συμπλοκές μεταξύ των μεταναστών στις δομές φιλοξενίας, όπως εκείνη στον Σχιστό, με τον τραυματισμό 22χρονου Αφγανού από μαχαίρι.

Πηγή: skai.gr

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva