Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιδρύονται 3.448 νέα Τμήματα Ένταξης από το Δημοτικό έως και το Λύκειο σε όλες τις περιφέρειες της χώρας Κύριο

  • 23 Ιουλίου 2025, 19:56
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Επικαιρότητα
Ιδρύονται 3.448 νέα Τμήματα Ένταξης από το Δημοτικό έως και το Λύκειο σε όλες τις περιφέρειες της χώρας

..

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, ιδρύονται 3.448 νέα Τμήματα Ένταξης (Τ.Ε.) σε δημόσιες σχολικές μονάδες όλης της επικράτειας.

 

Η ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης αφορά και τις 13 περιφέρειες της χώρας, με κάλυψη κάθε βαθμίδας, από το Νηπιαγωγείο μέχρι τα ΕΠΑΛ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία ενισχύεται μαζικά, σε μια προσπάθεια να θεραπευτούν οι διαχρονικές ελλείψεις σε ειδικές δομές εντός Γυμνασίων και Λυκείων. 

Με την παρούσα απόφαση:

Ενισχύεται η πρώιμη παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό,

Υποστηρίζεται η ομαλή μετάβαση των μαθητών στην εφηβεία και στη Δευτεροβάθμια,

Διαμορφώνονται δομές υποστήριξης για νέες ανάγκες, όπως η ψυχοκοινωνική στήριξη και η αντιμετώπιση δυσκολιών μάθησης.

Τα Τμήματα Ένταξης λειτουργούν εντός των σχολείων, με ειδικά καταρτισμένο προσωπικό και σχέδια εξατομικευμένης παρέμβασης, προσφέροντας δυνατότητα παρακολούθησης της γενικής τάξης με υποστήριξη, όπου απαιτείται.

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Υπουργείο Παιδείας: Πρόσληψη 202 εκπαιδευτικών ως αναπληρωτές, 20 στα Ωνάσεια και 71 ΕΕΠ-ΕΒΠ Υπουργείο Παιδείας: Πρόσληψη 202 εκπαιδευτικών ως αναπληρωτές, 20 στα Ωνάσεια και 71 ΕΕΠ-ΕΒΠ
    18 Σεπτεμβρίου 2026, 18:22
  • Ομοσπονδία Γονέων Θεσσαλίας: "Η κατάσταση στα σχολεία, οι ανάγκες των παιδιών μας και οι προτεραιότητες της δράσης μας" Ομοσπονδία Γονέων Θεσσαλίας: "Η κατάσταση στα σχολεία, οι ανάγκες των παιδιών μας και οι προτεραιότητες της δράσης μας"
    18 Σεπτεμβρίου 2026, 14:07
  • Παρατείνονται έως τις 18 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στις 7 ΠΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ στον τουρισμό και στη φιλοξενία Παρατείνονται έως τις 18 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στις 7 ΠΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ στον τουρισμό και στη φιλοξενία
    18 Σεπτεμβρίου 2026, 12:29
  • ΕΛΜΕ Καρδίτσας: 13 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα! Ο Παύλος Φύσσας ΖΕΙ! - Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά! ΕΛΜΕ Καρδίτσας: 13 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα! Ο Παύλος Φύσσας ΖΕΙ! - Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!
    17 Σεπτεμβρίου 2026, 11:01
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva