Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Τέλη Δεκεμβρίου οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό στην Ελλάδα Κύριο

  • 18 Αυγούστου 2020, 12:30
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Επικαιρότητα
Κικίλιας: Τέλη Δεκεμβρίου οι πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

...

Στα τέλη του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους (2020) αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα οι πρώτες 700.000 δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό δήλωσε ο Υπουργός Υγειας Βασ. Κικίλιας στην "Πρωινή Ενημέρωση" του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Νίκο Υποφάντη και Λένα Φλυτζάνη.

 

Ειδικότερα ο Κος Κικίλιας δήλωσε:

"Πριν από λίγες μέρες, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε μέσω twitter την πολύ μεγάλη επιτυχία της Ευρώπης, στη συμφωνία με την Astra Zeneca για 300 εκατομμύρια συν 100, 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου του Cambridge μαζί με την εταιρεία, που έχει φτάσει ήδη στην φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση.

Άρα, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα έχει το πρώτο κομμάτι αυτών των δόσεων, περίπου 700.000 δόσεις, στο τέλος του έτους. Και σε εφτά τμηματικές δόσεις, θα πάρει αυτό που της αναλογεί από το εμβόλιο αυτό, το οποίο έχει ήδη συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα ξεκινήσουμε από τις ευπαθείς ομάδες και θα πάμε σε όλο τον πληθυσμό μας".

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva