Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε διαβούλευση - εξπρές το πολυνομοσχέδιο με τα πρώτα προαπαιτούμενα - Δείτε τι αλλάζει

  • 11 Οκτωβρίου 2015, 10:06
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Επικαιρότητα

Παρεμβάσεις στα πεδία της φορολογίας, του ασφαλιστικού και μεταρρυθμίσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα διοικητικής φύσεως περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο με τα πρώτα προαπαιτούμενα, που αναρτήθηκε στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου στο opengov.gr, με τη λήξη της ηλεκτρονικής διαβούλευσης να ορίζεται στις 9.00 το πρωί της Δευτέρας.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση της φορολογίας για τα έσοδα από ενοίκια στο 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο 35% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Με το πολυνομοσχέδιο προωθούνται αυστηρότατες ποινές, που φτάνουν μέχρι και φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών, για όσους διαπράττουν «εγκλήματα φοροδιαφυγής».

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης την εφαρμογή όλων των ασφαλιστικών διατάξεων που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, καθώς και κατάργηση διατάξεων νόμων που ψηφίστηκαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Προβλέπεται, ακόμη, ότι η διάρκεια ρύθμισης οφειλών μπορεί να μειώνεται σε λιγότερες δόσεις από τις αρχικά χορηγηθείσες εάν ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα σύμφωνα με τα οικονομικά του δεδομένα να πληρώνει.

Το πολυνομοσχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 9 το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.

«Το Υπ. Οικονομικών καλεί τους πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενο κοινωνικό εταίρο να συμμετάσχει στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Λόγω του ότι πρόκειται για επείγουσες ρυθμίσεις, η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 9 το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση.

Το νομοσχέδιο υπογράφουν οι Αναπληρωτές Υπουργοί Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και Γεώργιος Χουλιαράκης.

Δείτε εδώ ολόκληρο το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, προανήγγειλε πριν λίγες ημέρες, ότι με τη διαδικασία του «επείγοντος» και όχι του «κατεπείγοντος» θα κατατεθεί στην Βουλή την προσεχή Δευτέρα το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να γίνει ολοκληρωμένος διάλογος.

πηγή: ethnos.gr

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva