Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ θα συζητηθεί την Παρασκευή (7/2) η αίτηση ακύρωσης της ΚΥΑ για την τιμολόγηση του νερού Κύριο

  • 5 Φεβρουαρίου 2025, 16:23
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Επικαιρότητα
Στην Ολομέλεια του ΣτΕ θα συζητηθεί την Παρασκευή (7/2) η αίτηση ακύρωσης της ΚΥΑ για την τιμολόγηση του νερού

..

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025, η αίτηση ακύρωσης που έχουν καταθέσει έξι ομοσπονδίες, σωματεία κ.λπ. (μεταξύ αυτών και εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΘ) και 20 κάτοικοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για το θέμα της τιμολόγησης του νερού.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Μιχάλη Πικραμένο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Όλγα Ζύγουρα θα εξετάσει τα επιχειρήματα των προσφευγόντων με τα οποία ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στη ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία η από 26.9.2024 ΚΥΑ για τον «καθορισμό των γενικών κανόνων κοστολόγησης και τιμολόγησης υπηρεσιών ύδατος, μέτρα βελτίωσης, διαδικασίες και μέθοδος ανάκτησης κόστους των υπηρεσιών ύδατος στις διάφορες χρήσεις του».

Παράλληλα, παρέμβαση, υπέρ της προσβαλλόμενης ΚΥΑ έχουν ασκήσει στο ΣτΕ η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις5 Φεβρουαρίου 2025, 16:24

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva