Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 16 Μαΐου η πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων

  • 29 Φεβρουαρίου 2016, 15:05
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Επικαιρότητα

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων γνωστοποιεί ότι η εναρκτήρια ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων τόσο με το νέο όσο και με το παλαιό σύστημα εξετάσεων θα είναι η Δευτέρα 16 Μαΐου.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν την επομένη, δηλαδή την Τρίτη 17 Μαΐου. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι σήμερα, 29 Φεβρουαρίου, ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις όπως και η κατάθεση των αιτήσεων και απαιτούμενων δικαιολογητικών των μαθητών και αποφοίτων (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση.

Μόλις, η αρμόδια υπηρεσία ολοκληρώσει την αποδελτίωση των δηλώσεων – αιτήσεων και διαπιστώσει τα ποσοστά των δηλώσεων που αφορούν το νέο και το παλαιό σύστημα εξετάσεων, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα ορίζει το ποσοστό των θέσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι οποίες θα αντιστοιχούν στους υποψηφίους καθενός από τα δυο συστήματα.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva