Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς φιλική συγχώνευση Εθνική και Alpha Bank Κύριο

  • 18 Φεβρουαρίου 2011, 16:54
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Οικονομικά

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Εθνικής και της Alpha Bank στο Χρηματιστήριο έπειτα από την πρόταση "φιλικής συγχώνευσης" που υπέβαλε η Εθνική Τράπεζα.



Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με την πρόταση, οι μέτοχοι της Alpha θα λάβουν 8 νέες μετοχές της Εθνικής για κάθε 11 υφιστάμενες μετοχές της Alpha, ήτοι σχέση ανταλλαγής 0,727 μετοχές της Εθνικής για κάθε μια μετοχή της Alpha.

Η ανωτέρω σχέση ανταλλαγής, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, εμπεριέχει υπερτίμημα ύψους 23,4% επί της τιμής κλεισίματος της Alpha κατά την 17 Ιανουαρίου 2011, την προηγούμενη δηλαδή της υποβολής της πρότασης της ΕΤΕ, υπερτίμημα ύψους 18,5% επί της σχέσης ανταλλαγής Alpha/Έθνική κατά την 17 Φεβρουαρίου 2011, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης και υπερτίμημα ύψους 23,7% ως προς τη μέση σχέση ανταλλαγής των τελευταίων 12 μηνών προ της 17ης Ιανουαρίου 2011.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η πρόταση δίνει τη δυνατότητα στους μετόχους της Alpha και της Εθνικής να επωφεληθούν από τη σημαντική αξία, η οποία, κατά την εκτίμηση της Εθνικής, θα προκύψει κατά την υλοποίηση της προτεινόμενης συγχώνευσης.

Τελευταία τροποποίηση στις18 Φεβρουαρίου 2011, 16:59

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva