Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχει ψηφιστεί ο Καλλικράτης Κύριο

  • 19 Φεβρουαρίου 2010, 01:40
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Πολιτικά

Θεοδώρα ΤζάκρηΓια την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010 ορίσθηκε το ραντεβού του υπουργού Εσωτερικών Κου Γιάννη Ραγκούση με την ΚΕΔΚΕ, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/2.



Μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης ο πρόεδρος της Νικήτας Κακλαμάνης εκτίμησε κάτι το οποίο ούτως ή άλλως είναι κοινός τόπος τόσο στο υπουργείο Εσωτερικών όσο και ανάμεσα στα στελέχη της Αυτοδιοίκησης: ότι, δηλαδή, το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» δεν πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή πριν το Πάσχα.

Στην ίδια γραμμή για το χρονικό διάστημα κατάθεσης του νομοσχεδίου, βρίσκεται και η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κα Τζάκρη, η οποία αναφέρει ότι μέχρι τις 15 Μαίου θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του «Καλλικράτη».  Προσθέτει δε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο στάδιο της εξειδίκευσης των πληθυσμιακών, κοινωνικών, οικονομικών, γεωγραφικών, αναπτυξιακών, λειτουργικών, πολιτιστικών, ιστορικών και χωροταξικών κριτηρίων με βάση τα οποία θα γίνουν οι χωροθετήσεις των δήμων.

Παράλληλα υπολογίζει ότι θα δοθούν περίπου 4 δις € από το πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ» για τα πρώτα χρόνια της νέας αρχιτεκτονικής δομής, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και πόροι από το ΕΣΠΑ. Όσον αφορά στις αρμοδιότητες οι νέες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις παίρνουν αυτές των νομαρχιών και των σημερινών κρατικών περιφερειών, ενώ σε αυτές των νέων δήμων προστίθενται οι αρμοδιότητες της κατασκευής σχολικών κτηρίων κι όχι μόνο της συντήρησης που ασκούσαν μέχρι σήμερα, του λιανικού και πλανόδιου εμπορίου, των λαϊκών αγορών κλπ και πλήθος ακόμη αρμοδιοτήτων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva