Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπογραφή σύμβασης συντήρησης για τον ανατολικό οδικό άξονα στα Τέμπη Κύριο

  • 26 Οκτωβρίου 2011, 23:31
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Λάρισα

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Συντήρηση του ανατολικού εναλλακτικού οδικού άξονα κυκλοφορίας λόγω των κατολισθήσεων των Τεμπών, στο τμήμα δ/ση Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου – Αγιά – Αγιόκαμπος – Στόμιο – Ομόλιο – δ/ση με Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης»,

μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του νομίμου εκπρόσωπου της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης ΑΔΑΜΟΥ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε. Ιάσονα Αδάμου, παρουσία της Aντιπεριφερειάρχη Ρένας Καραλαριώτου, του Γενικού Δ/ντή της Περιφέρειας Κων/νου Μέγα, του διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Σπύρου Πετρίδη και του Προϊστάμενου Έργων Αντώνη Γαλερίδη.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 800.000,00€, χρηματοδοτείται μέσω της ΣΑΕ 071 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και βάσει της προσφερθείσας έκπτωσης που είναι 47,03%, η συνολική δαπάνη των εργασιών της υπογραφείσας σύμβασης έχει διαμορφωθεί στο ποσό των 496.579,63€ (εργασίες & Φ.Π.Α.).

Στο πλαίσιο της συσταθείσας εργολαβίας θα υλοποιηθεί η σποραδική συντήρηση διαφόρων τμημάτων του ανατολικού εναλλακτικού οδικού άξονα εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας, λόγω των κατολισθήσεων των Τεμπών. Η συντήρηση θα γίνει κυρίως με εκσκαφή – φρεζάρισμα των επιφανειακών στρώσεων των οδικών τμημάτων που έχουν παρουσιάσει φθορές και με ανακατασκευή τους με νέες ασφαλτικές στρώσεις και θα περιλαμβάνει τμήματα, σποραδικά, σε όλο το μήκος του ανατολικού εναλλακτικού άξονα, συνολικού μήκους της τάξεως των 3.400 μέτρων. Επίσης θα γίνουν εργασίες καθαρισμού τάφρων, οχετών και άρσης καταπτώσεων. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι έξι (6) μήνες.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Για άλλη μια φορά το ζήτημα των Τεμπών έρχεται στην επιφάνεια με το κλείσιμο της οδού από μέρους της εταιρίας για τις εργασίες εκβραχισμού. Έτσι και φέτος, όπως και πέρσι, θα χρησιμοποιηθεί το εναλλακτικό δίκτυο, το οποίο όμως  παρουσιάζει αρκετές φθορές λόγω του ασυνήθιστου φόρτου κίνησης που δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα που τα Τέμπη παρέμειναν κλειστά. Με την εργολαβία αυτή πρόκειται να παρέμβουμε με τις απαραίτητες εργασίες για τη συντήρησή του, όπως αντίστοιχα και με τις άλλες εργολαβίες στα τμήματα  Λάρισα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Παναγιά – είσοδος κόμβου Εγνατίας Οδού,  στο τμήμα Γέφυρα Μουργκάνι – όρια Ν. Τρικάλων – Γρεβενών και το τμήμα Α/Κ Γυρτώνης - Τύρναβος – Ελασσόνα - Όρια Ν. Κοζάνης και Μ. Ελευθεροχώρι - Όρια Ν. Πιερίας.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον υφυπουργό τον κ. Μαγκριώτη τόσο εγώ όσο και η αντιπεριφερειάρχης η κα Καραλαριώτου, ζητήσαμε  να υπάρξει απρόσκοπτη ροή χρηματοδότησης των εργασιών για την οδική ασφάλεια του εναλλακτικού δικτύου, καθώς παρεμβαίνο-ντας στον τομέα της οδικής ασφάλειας, έχουμε ως στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου».

Τελευταία τροποποίηση στις26 Οκτωβρίου 2011, 23:36

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε μήκος 6 χλμ στο δρόμο Μουζάκι – Κρυονέρι Έργα οδικής ασφάλειας σε μήκος 6 χλμ στο δρόμο Μουζάκι – Κρυονέρι
    4 Αυγούστου 2023, 17:05
  • Υπογράφθηκε η σύμβαση για το έργο της αποστραγγιστικής τάφρου στην Λάρισας – Καρδίτσας Υπογράφθηκε η σύμβαση για το έργο της αποστραγγιστικής τάφρου στην Λάρισας – Καρδίτσας
    21 Αυγούστου 2013, 18:53
  • Τεχνική συνάντηση για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 Τεχνική συνάντηση για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020
    9 Αυγούστου 2013, 20:19
  • Εγκαταστάθηκε ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του ΤΕΙ Θεσσαλίας Εγκαταστάθηκε ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του ΤΕΙ Θεσσαλίας
    5 Αυγούστου 2013, 15:37
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva