Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται οι πρώτοι πρόσφυγες σε σπίτια και στη Λάρισα - Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για εκμίσθωση διαμερισμάτων/ οικιών

  • 12 Οκτωβρίου 2017, 13:32
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Λάρισα

Οι πρώτες οικογένειες προσφύγων αναμένεται, εντός των ημερών, να εγκατασταθούν σε διάφορες συνοικίες στον πολεοδομικό ιστό της πόλης της Λάρισας,

στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA (Εmergency Support Τo Integration and Accommodation) το οποίο υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά στη Λάρισα η διαδικασία εκμίσθωσης διαμερισμάτων/ οικιών για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.
 
Σκοπός του προγράμματος είναι η προσφορά συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όσους το έχουν ανάγκη και για όσο χρονικό διάστημα αυτό απαιτείται. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τα σπίτια τους στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν εξασφαλισμένο μίσθωμα για όσο χρόνο διαρκεί το πρόγραμμα.

H Λάρισα, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα είναι οι πιο πρόσφατες προσθήκες στο σύνολο των δήμων της χώρας που εμπλέκονται άμεσα στην προσφορά στέγασης για τους πρόσφυγες και όσους αιτούνται άσυλο στη χώρα μας.

Οι κατοικίες που θα εκμισθωθούν για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων θα πρέπει να βρίσκονται κατά προτεραιότητα εντός της πόλης της Λάρισας ή κοντά σε αυτή, να έχουν επαρκή χώρο για 4-8 άτομα, να προσφέρουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και υποδομές, καλές συνθήκες υγιεινής και επαρκή θέρμανση, καθώς και να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την ενοικίαση ακινήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας, στο τηλέφωνο 2410661727, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή να επικοινωνήσουν με την κ. Κάλφα Μαρία στο κινητό τηλέφωνο 6940644310. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι με ένα κλικ στο http://www.larissa-dimos.gr/new/index.asp?cat=122&itm=12109.

φώτο αρχείου

Τελευταία τροποποίηση στις12 Οκτωβρίου 2017, 13:37

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Τροχαίο στην Αγιά: Μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με νταλίκα – Στο νοσοκομείο ο οδηγός Τροχαίο στην Αγιά: Μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με νταλίκα – Στο νοσοκομείο ο οδηγός
    6 Αυγούστου 2026, 19:15
  • Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην Κρήνη Φαρσάλων – Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το βράδυ της Πέμπτης (+Βίντεο) Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην Κρήνη Φαρσάλων – Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το βράδυ της Πέμπτης (+Βίντεο)
    6 Αυγούστου 2026, 17:36
  • Νεκρός 75χρονος σε αγροτική περιοχή του Δομενίκου – Πιθανό παθολογικό αίτιο Νεκρός 75χρονος σε αγροτική περιοχή του Δομενίκου – Πιθανό παθολογικό αίτιο
    6 Αυγούστου 2026, 16:27
  • Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Τυρνάβου Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Τυρνάβου
    6 Αυγούστου 2026, 11:07
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva