Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξημένες συγκεντρώσεις σωματιδίων τις βραδινές ώρες στην πόλη της Λάρισας

  • 28 Δεκεμβρίου 2015, 16:47
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Λάρισα

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Σταθμού Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης Λάρισας παρουσιάζονται αυξημένες συγκεντρώσεις σωματιδίων κυρίως τις βραδινές ώρες της ημέρας (από 20:00 μ.μ. έως 24:00 μ.μ) ιδιαίτερα όταν επικρατούν συνθήκες άπνοιας και υψηλής σχετικής υγρασίας, ενώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας οι τιμές κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα.

Αυτό οφείλεται, αυτή την εποχή, στις καύσεις για την θέρμανση των κτιρίων και κυρίως στη χρήση του ξύλου ως καυσίμου στα τζάκια και στις σόμπες των κατοικιών.

Συστάσεις για την ενημέρωση και προστασία του πληθυσμού στο χωρικό επίπεδο του Δήμου Λαρισαίων.

Α) Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε  σωματική άσκηση –δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε  εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Β) Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό:
Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε αυτούς ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

 Γ) Συνιστάται προς τους πολίτες ο περιορισμός της χρήσης τζακιών και σομπών  για τη θέρμανση των κτιρίων, ιδιαίτερα τις ημέρες που επικρατούν συνθήκες άπνοιας και αυξημένης υγρασίας, οι οποίες ευνοούν τη συσσώρευση  των ρύπων. Επισημαίνεται επίσης, ότι στα τζάκια, σόμπες και οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις θέρμανσης, απαγορεύεται η καύση συνθετικής ξυλείας (νοβοπάν κ.λπ.), καθώς και υπολειμμάτων επεξεργασμένης ξυλείας που περιέχουν βερνίκια, κόλλες και λοιπές επικίνδυνες ουσίες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, καθώς και η χρήση ως καυσίμων, πλαστικών υλικών, ελαστικών, χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και απορριμμάτων, η καύση των οποίων εκλύει και άλλες ουσίες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Τροχαίο στην Αγιά: Μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με νταλίκα – Στο νοσοκομείο ο οδηγός Τροχαίο στην Αγιά: Μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με νταλίκα – Στο νοσοκομείο ο οδηγός
    6 Αυγούστου 2026, 19:15
  • Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην Κρήνη Φαρσάλων – Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το βράδυ της Πέμπτης (+Βίντεο) Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην Κρήνη Φαρσάλων – Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το βράδυ της Πέμπτης (+Βίντεο)
    6 Αυγούστου 2026, 17:36
  • Νεκρός 75χρονος σε αγροτική περιοχή του Δομενίκου – Πιθανό παθολογικό αίτιο Νεκρός 75χρονος σε αγροτική περιοχή του Δομενίκου – Πιθανό παθολογικό αίτιο
    6 Αυγούστου 2026, 16:27
  • Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Τυρνάβου Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Τυρνάβου
    6 Αυγούστου 2026, 11:07
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva