Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοπρατείται η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων

  • 18 Μαρτίου 2019, 12:38
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Λάρισα
Δημοπρατείται η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων

..

Την κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Φαρσάλων δημοπρατεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ. Ο πρώτος θα βρίσκεται στη διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Λάρισας με την οδό Φαρσάλων και ο δεύτερος στην διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Φαρσάλων με την Εθνική οδό Λάρισας - Λαμίας. 

Για την κατασκευή των κυκλικών κόμβων δεν απαιτούνται πρόσθετες απαλλοτριώσεις, διότι τα προτεινόμενα έργα θα κατασκευαστούν εντός της υφιστάμενης απαλλοτρίωσης της ΕΟ Λάρισας – Φαρσάλων.

Η διαμόρφωση του Ι/Κ στη διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Λάρισας με την οδό Φαρσάλων αποτελείται από :

Την κεντρική νησίδα κυκλικής μορφής (διαμέτρου d=24.00m), που είναι η διαμορφωμένη περιοχή στο κέντρο του κυκλικού κόμβου, γύρω από την οποία γίνεται η κυκλοφορία. 

Το βατό κράσπεδο (apron area) συνολικού πλάτους 2,50μ.

Το πλάτος του κυκλικού δακτυλίου Wκ. Το κυκλικό οδόστρωμα έχει πλάτος b=10,0m όπως προκύπτει βάσει των γερμανικών κανονισμών και περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας από 5,00μ έκαστη.

Την εξωτερική διάμετρο του εγγεγραμμένου κύκλου. Έχει τιμή D=50.00m, μετράται από το εξωτερικό άκρο του κυκλικού κόμβου και αποτελεί το απαραίτητο μέτρο για να περιγραφεί το μέγεθος του κυκλικού κόμβου.

Η αποχέτευση των ομβρίων από το κατάστρωμα της οδού γίνεται με ελεύθερη ροή στο έρεισμα της και κατόπιν στους υφιστάμενους αποδέκτες παραπλεύρως της οδού και στο δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΛ. 

.Η διαμόρφωση του Ι.Κ. στη διασταύρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου Φαρσάλων με την Εθνική οδό Λάρισας - Λαμίας αποτελείται από:

Την κεντρική νησίδα (συνολικής διαμέτρου d=22.00m), που είναι η διαμορφωμένη περιοχή στο κέντρο του κυκλικού κόμβου, γύρω από την οποία γίνεται η κυκλοφορία.

Το βατό κράσπεδο (apron area) συνολικού πλάτους μετά των κρασπεδόρειθρων 2,50μ.

Το πλάτος του κυκλικού δακτυλίου Wκ. Το κυκλικό οδόστρωμα έχει πλάτος b=10,0m όπως προκύπτει βάσει των γερμανικών κανονισμών και περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας από 5,00μ έκαστη.

Την εξωτερική διάμετρο του εγγεγραμμένου κύκλου. Έχει τιμή D=48.00m. Μετράται από το εξωτερικό άκρο του κυκλικού κόμβου και αποτελεί το απαραίτητο μέτρο για να περιγραφεί το μέγεθος του κυκλικού κόμβου.

Η αποχέτευση των ομβρίων από το κατάστρωμα της οδού γίνεται με ελεύθερη ροή στο έρεισμα της και κατόπιν στους υφιστάμενους αποδέκτες παραπλεύρως της οδού. 

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Robots, Back to School! στο Fashion City Outlet: Η Ρομποτική γίνεται παιχνίδι Robots, Back to School! στο Fashion City Outlet: Η Ρομποτική γίνεται παιχνίδι
    29 Σεπτεμβρίου 2026, 10:04
  • Wander Mamas x Fashion City Outlet: Hypnobirthing Workshop για μια πιο συνειδητή προετοιμασία για τον τοκετό Wander Mamas x Fashion City Outlet: Hypnobirthing Workshop για μια πιο συνειδητή προετοιμασία για τον τοκετό
    28 Σεπτεμβρίου 2026, 16:05
  • Συνελήφθη 61χρονος στη Λάρισα με 4,5 κιλά κάνναβη - Διέφυγαν δύο ακόμα δράστες που αναζητούνται Συνελήφθη 61χρονος στη Λάρισα με 4,5 κιλά κάνναβη - Διέφυγαν δύο ακόμα δράστες που αναζητούνται
    28 Σεπτεμβρίου 2026, 11:09
  • Θεσσαλία: Συλλήψεις για κλοπές, ναρκωτικά, αλκοόλ σε ανήλικο και παραβάσεις του ΚΟΚ Θεσσαλία: Συλλήψεις για κλοπές, ναρκωτικά, αλκοόλ σε ανήλικο και παραβάσεις του ΚΟΚ
    27 Σεπτεμβρίου 2026, 10:32
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva