Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Αγιάς εντάσσονται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας Κύριο

  • 7 Οκτωβρίου 2022, 16:09
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Λάρισα
Δύο νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Αγιάς εντάσσονται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

..

Δυο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 13,6 εκατ. ευρώ εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» όπως ανακοίνωσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.

Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο αφορά την κατασκευή αγωγών συνολικού μήκους 50,4 χλμ. για την ύδρευση των οικισμών Αετολόφου, Γερακαρίου, Δήμητρας, Ανάβρας, Πρινιάς, Πλασιάς, Καστρίου, Αμυγδαλής, Παλαιόπυργου, Αγιοκάμπου και Βελίκας, την κατασκευή τριών νέων δεξαμενών σε Αγιά, Νερόμυλους και Ανατολή, καθώς και επέκταση του συστήματος τηλεελέγχου της ΔΕΥΑ στις νέες δεξαμενές. Το δεύτερο έργο αφορά την κατασκευή  νέου αποχετευτικού δικτύου και καταθλιπτικών αγωγών σε συνολικό μήκος 14,1 χλμ για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης των οικισμών της Αγιάς, της Βελίκας, της Σωτηρίτσας, του Αγιοκάμπου και του Μεταξοχωρίου καθώς και τρία αντλιοστάσια για την μεταφορά των λυμάτων.

«Τα έργα ουσίας με βαθύ περιβαλλοντικό και ανθρώπινο αποτύπωμα συνεχίζονται στο Δήμο Αγιάς. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα υλοποιούμε έργα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με τα νέα έργα βελτιώνονται οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης σε περισσότερους από δέκα οικισμούς του Δήμου Αγιάς. Είμαστε ένα με τις τοπικές κοινωνίες. Ο Δήμος Αγιάς άλλαξε και αλλάζει, ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε το μέλλον» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας τόνισε: «Δύο νέα έργα με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα  έρχονται να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες που προσφέρει η ΔΕΥΑ Αγιάς. Ευχαριστώ τη ΔΕΥΑ Αγιάς, τις τεχνικές μας υπηρεσίες και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό γιατί όλα αυτά τα χρόνια με την άριστη συνεργασία που έχουμε, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε πολλά έργα εκατομμυρίων ευρώ που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προστατεύουν το περιβάλλον. Είχαμε τη χαρά με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να δρομολογήσουμε όλα τα προηγούμενα χρόνια έργα για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών για ύδρευση και αποχέτευση. Είναι δυο νέα έργα που έρχονται να συμπληρώσουν όλα τα προηγούμενα έργα και αλλάζουν την εικόνα του Δήμου μας».

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Wander Mamas x Fashion City Outlet: Αισθητηριακό παιχνίδι με βρώσιμα υλικά Wander Mamas x Fashion City Outlet: Αισθητηριακό παιχνίδι με βρώσιμα υλικά
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 17:01
  • Υπεγράφη σύμβαση άνω των 2 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ΤΟΕΒ Πηνειού Υπεγράφη σύμβαση άνω των 2 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ΤΟΕΒ Πηνειού
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 16:54
  • Νέοι Πόροι – Καστρί Λουτρό: Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας που ανασύρθηκε από τη θάλασσα Νέοι Πόροι – Καστρί Λουτρό: Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας που ανασύρθηκε από τη θάλασσα
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 15:16
  • Ένταξη έργων ορεινής υδρονομίας 96,1 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία Ένταξη έργων ορεινής υδρονομίας 96,1 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 11:36
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva