Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουρέτας: Αρνητική η Περιφέρεια στην ανάπτυξη μονάδων μυδοκαλλιέργειας στα παράλια της Π.Ε. Λάρισας Κύριο

  • 19 Μαΐου 2024, 14:56
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Λάρισα
Κουρέτας: Αρνητική η Περιφέρεια στην ανάπτυξη μονάδων μυδοκαλλιέργειας στα παράλια της Π.Ε. Λάρισας

..

Αρνητική είναι η θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην προοπτική ανάπτυξης μονάδων μυδοκαλλιέργειας στις παραλιακές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Αυτό ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας μιλώντας σήμερα στην ανοικτή συνέλευση των κατοίκων, που πραγματοποιήθηκε στη δημοτική ενότητα Πυργετού του Δήμου Τεμπών.

Ο κ. Κουρέτας ξεκαθάρισε πως η περιφερειακή αρχή δεν είναι αντίθετη στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, ωστόσο έκανε σαφές ότι σε καμία περίπτωση η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν μπορεί να αλλοιώνει το χαρακτήρα της κοινότητας, κάτι που συμβαίνει στην συγκεκριμένη επένδυση και στη συγκεκριμένη περιοχή.

.Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμα ότι είναι σημαντική η στάση των κατοίκων, ωστόσο αποδεικνύεται από τα πράγματα πως η κινηματική στάση δεν είναι αρκετή και για το λόγο αυτό χρειάζεται στιβαρή νομική και περιβαλλοντική τεκμηρίωση, προκειμένου να προστατευτεί ο χαρακτήρας της περιοχής – όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμα πως από τον περασμένο Φεβρουάριο που έγινε η πρώτη συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής για το θέμα, είχε δεσμευτεί πως η περιφέρεια θα προχωρήσει άμεσα στην νομική και περιβαλλοντική τεκμηρίωση για το θέμα όπως και έγινε. Για το λόγο αυτό κεντρικός ομιλητής στη σημερινή συνέλευση ήταν ο συνεργάτης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, νομικός και καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπάλιας, ο οποίος ανέπτυξε το νομικό πλαίσιο για τις υδατοκαλλιέργειες και τα προβλήματα νομιμότητας που προκύπτουν.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Β. Κόκκαλης, του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Λιακούλη, ο Δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανόλης και οι αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Τομέα Δ. Τσέτσιλας και Περιβάλλοντος Ν. Ράπτης.

Γραφείο τύπου Περιφέρειας Θεσσαλίας

 

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: "Το ογκολογικό κέντρο που ΘΑ δημοπρατούσε ο κ. Κουρέτας το 2024 αγνοείται και η κατάσταση των ογκολογικών στα δημόσια νοσκομεία χειροτερεύει" ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: "Το ογκολογικό κέντρο που ΘΑ δημοπρατούσε ο κ. Κουρέτας το 2024 αγνοείται και η κατάσταση των ογκολογικών στα δημόσια νοσκομεία χειροτερεύει"
    14 Οκτωβρίου 2026, 12:49
  • Λάρισα: Σεμινάριο της ΕΛ.ΑΣ. με θέμα την παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά Λάρισα: Σεμινάριο της ΕΛ.ΑΣ. με θέμα την παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά
    14 Οκτωβρίου 2026, 11:35
  • Λάρισα: Επιστημονική ημερίδα για την «Υγεία και Ανθεκτικότητα των Δασικών Οικοσυστημάτων της Θεσσαλίας» Λάρισα: Επιστημονική ημερίδα για την «Υγεία και Ανθεκτικότητα των Δασικών Οικοσυστημάτων της Θεσσαλίας»
    13 Οκτωβρίου 2026, 16:27
  • Happy Family Weekends στο Fashion City Outlet: Η δημιουργία συνεχίζεται με… μαγικές ιδέες! Happy Family Weekends στο Fashion City Outlet: Η δημιουργία συνεχίζεται με… μαγικές ιδέες!
    13 Οκτωβρίου 2026, 10:41
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva