Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρ. Καραλαριώτου: Να εξεταστεί η μείωση των δημοτικών τελών για συμπολίτες μας και επαγγελματικές κατηγορίες που έχουν ανάγκη

  • 15 Ιουλίου 2016, 14:06
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Λάρισα

Το ζήτημα των αυξημένων δημοτικών τελών, ειδικά σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες οι οποίες παλεύουν για την επιβίωσή τους  σε καθημερινή βάση, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έθεσε στη Δημοτική Αρχή  η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Όπως ανέφερε η κ. Καραλαριώτου, σε πολλές επαγγελματικές ομάδες τίθεται εν αμφιβόλω, πλέον, η επιβίωσή τους, δεδομένων των αυξημένων ασφαλιστικών και φορολογικών οικονομικών υποχρεώσεων που έχουν, ενώ στις δυσκολίες αυτές συμβάλλουν και τα υπέρογκα δημοτικά τέλη που καλούνται να καταβάλλουν, μέσω των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ.

Μία τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με όσα επεσήμανε η κ. Καραλαριώτου, είναι η επαγγελματική κατηγορία των επιπλοποιών, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου αναγκάζονται να χρησιμοποιούν πολλά τετραγωνικά μέτρα στις επιχειρήσεις τους για την σωστή άσκηση του έργου τους και κατά συνέπεια τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

«Η «Λάρισα – Νέα Αρχή» δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και προκρίνει την κοινωνική πολιτική, ειδικά για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, για τους μακροχρόνια ανέργους και για τους άπορους. Στις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όμως, προστίθενται και πολλές άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, οι οποίες, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους. Θέση της παράταξής μας είναι ο εξορθολογισμός και η  μείωση των δημοτικών τελών, ως άμεσος τρόπος, προκειμένου να ανακουφιστούν οικονομικά πολλές επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες.

Επί παραδείγματι, τα δημοτικά τέλη στον επαγγελματικό κλάδο των επιπλοποιών είναι υπέρογκα. Αξίζει να τονιστεί ότι η εργασία τους είναι ιδιάζουσα και απαιτεί πολλά τετραγωνικά μέτρα, για τη σωστή άσκησή της. Επιπλέον,  ο λογαριασμός του ρεύματος έρχεται κάθε μήνα, όχι όπως στους περισσότερους πολίτες που έρχεται ανά δίμηνο. Έτσι, σε συγκεκριμένη περίπτωση επιπλοποιού, ο τελευταίος λογαριασμός ρεύματος για διάστημα 39 ημερών είναι 619 ευρώ, εκ των οποίων τα 400 είναι δημοτικά τέλη. Αν αναλογιστεί κανείς το πλήγμα που έχει υποστεί ο συγκεκριμένος κλάδος, είναι επιτακτική ανάγκη η Δημοτική Αρχή και φυσικά το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει ειδικά προκειμένου να αποφασιστεί η μείωση των δημοτικών τελών στη συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία και σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, που έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και αναγκάζονται να αποπληρώνουν σημαντικά  ποσά δημοτικών τελών στους λογαριασμούς ρεύματος» τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Καραλαριώτου.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Δύο συλλήψεις ανδρών στη Λάρισα για απάτη και απόπειρα απάτης Δύο συλλήψεις ανδρών στη Λάρισα για απάτη και απόπειρα απάτης
    4 Οκτωβρίου 2026, 15:20
  • Συλλήψεις στη Θεσσαλία για ναρκωτικά, παραβάσεις καταστημάτων και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ Συλλήψεις στη Θεσσαλία για ναρκωτικά, παραβάσεις καταστημάτων και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
    4 Οκτωβρίου 2026, 11:37
  • Χρηματοδότηση 1,8 εκατ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία έξι δήμων της Θεσσαλίας - 200.000 ευρώ για τον Δήμο Παλαμά Χρηματοδότηση 1,8 εκατ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία έξι δήμων της Θεσσαλίας - 200.000 ευρώ για τον Δήμο Παλαμά
    3 Οκτωβρίου 2026, 13:16
  • Συλλήψεις σε Λάρισα και Μαγνησία για υποθέσεις ναρκωτικών, τροχαία παράβαση, λειτουργία καταστήματος και κλοπή Συλλήψεις σε Λάρισα και Μαγνησία για υποθέσεις ναρκωτικών, τροχαία παράβαση, λειτουργία καταστήματος και κλοπή
    3 Οκτωβρίου 2026, 10:53
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva