Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΕΚ Τέρνα: Προς ναυάγιο οδηγείται ο Ε65 Κύριο

  • 16 Οκτωβρίου 2012, 01:09
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Θεσσαλία

Πιέσεις να κρατηθεί στην ζωή ο «Άξονας Κεντρικής Ελλάδας» (Ε65) ασκεί η κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο, αποκαλύπτοντας ανοιχτά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να καταργήσει την επιδοτούμενη σύμβαση παραχώρησης (οι συμβάσεις του 2007 προέβλεπαν επιδότηση του διοδίου λόγω χαμηλής κυκλοφορίας).

Μολονότι η κυβέρνηση ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους, την Δευτέρα ο κ. Γιώργος Περιστέρης, της ΓΕΚ-Τέρνα μίλησε έξω από τα δόντια, σκιαγραφώντας κοντολογίς το «ναυάγιο» του αυτοκινητοδρόμου.

Μιλώντας στο συνέδριο της International Herald Tribune ο κ. Περιστέρης δήλωσε ότι το υπουργείο σκέφτεται να αποζημιώσει τον ανάδοχο με 1 δις. ευρώ και το έργο να μην γίνει. Όπως είπε το υπουργείο Ανάπτυξης κινείται χωρίς οικονομική και αναπτυξιακή λογική, καθώς με τα ίδια χρήματα το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί.

Ιδιαίτερα επικριτικός υπήρξε και με τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης που όπως είπε κορόιδευε την κοινή γνώμη διατυμπανίζοντας ότι τα διόδια θα μειωθούν με ένα μαγικό τρόπο και τα έργα θα γίνουν. Το αποτέλεσμα ήταν δυόμιση χρόνια να μην έχει γίνει καμία πρόοδος.

«Ακόμα περιμένουμε ένα περίγραμμα λύσης υπό σαφώς πιο δύσκολες συνθήκες και κινδυνεύουμε να χάσουμε ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 8 δις. ευρώ, το οποίο είχε προ διετίας απολύτως εξασφαλισμένα ιδιωτικά κεφάλαια για την χρηματοδότησή του».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις16 Οκτωβρίου 2012, 01:19

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Μπαίνουν κάμερες στα διόδια του Ε65 Μπαίνουν κάμερες στα διόδια του Ε65
    24 Ιανουαρίου 2019, 21:04
  • Παρουσία Χρ. Σπίρτζη δόθηκε η εκκίνηση των εργασιών στο νότιο τμήμα του Ε65 (+Βίντεο) Παρουσία Χρ. Σπίρτζη δόθηκε η εκκίνηση των εργασιών στο νότιο τμήμα του Ε65 (+Βίντεο)
    22 Ιανουαρίου 2019, 15:56
  • Αυτοκινητόδρομος Ε65: Κυρώθηκε από τη Βουλή το Λαμία - Ξυνιάδα, το έργο ξεκινά Αυτοκινητόδρομος Ε65: Κυρώθηκε από τη Βουλή το Λαμία - Ξυνιάδα, το έργο ξεκινά
    21 Δεκεμβρίου 2018, 09:35
  • Ε-65: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρηματοδότησή του για το Λαμία - Ξυνιάδα Ε-65: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρηματοδότησή του για το Λαμία - Ξυνιάδα
    20 Οκτωβρίου 2018, 11:42
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva