Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο Σύλλογος εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Κύριο

  • 8 Ιουνίου 2012, 16:00
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Θεσσαλία

Συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος κα Αικατερίνη Σπανού και τα μέλη του συλλόγου τον ενημέρωσαν για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο εν λόγω Πρόγραμμα καθώς σε λίγες ημέρες λήγουν οι συμβάσεις τους και από πλευράς πολιτείας δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τη συνέχισή του. Επιπρόσθετα υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα από προηγούμενα έτη τα οποία δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «Το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αποτελεί σημαντική κοινωνικο-υποστηρικτική δομή. Την ώρα που το κράτος πρόνοιας καταρρέει και η χώρα βρίσκεται σε μια έκτακτη κατάσταση, η υπηρεσιακή κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το θέμα αυτό βρίσκοντας διέξοδο που θα ανακουφίσει τόσο τους περίπου 4000 εργαζόμενους του Προγράμματος, όσο και τους χιλιάδες συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται από αυτό. Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος κάτω από δύσκολες συνθήκες και υπό το καθεστώς αβεβαιότητας έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ομαλή λειτουργία του. Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να στηρίζει την δωρεάν κοινωνική πρόνοια και παροχή υπηρεσιών, ως αντιστάθμισμα απέναντι στην οικονομική κρίση, τη φτώχεια, την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι πρόκειται να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο υπουργό και θα θέσει το θέμα στην συνεδρίαση της ΕΝ.ΠΕ. προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στο σπίτι τόσο σε ιατρικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη η αντιπρόεδρος κα Στεφανία Νάκου, η Γραμματέας κ. Ιωαν. Χατζή και τα μέλη του συλλόγου Παρασκευή Κρικέλη, Μαρία Πασχάλη και Παρασκευή Σιώκα, που ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό για τη στήριξη και τη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα του συλλόγου τους.

Τελευταία τροποποίηση στις8 Ιουνίου 2012, 16:04

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε μήκος 6 χλμ στο δρόμο Μουζάκι – Κρυονέρι Έργα οδικής ασφάλειας σε μήκος 6 χλμ στο δρόμο Μουζάκι – Κρυονέρι
    4 Αυγούστου 2023, 17:05
  • Υπογράφθηκε η σύμβαση για το έργο της αποστραγγιστικής τάφρου στην Λάρισας – Καρδίτσας Υπογράφθηκε η σύμβαση για το έργο της αποστραγγιστικής τάφρου στην Λάρισας – Καρδίτσας
    21 Αυγούστου 2013, 18:53
  • Τεχνική συνάντηση για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 Τεχνική συνάντηση για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020
    9 Αυγούστου 2013, 20:19
  • Εγκαταστάθηκε ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του ΤΕΙ Θεσσαλίας Εγκαταστάθηκε ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του ΤΕΙ Θεσσαλίας
    5 Αυγούστου 2013, 15:37
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva