Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

11 τελικά οι κρατούμενοι που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων μέσα από καταιγισμό πυροβολισμών Κύριο

  • 22 Μαρτίου 2013, 22:42
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τρίκαλα

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα απόπειρα απόδρασης, μετά από εκείνη του Παναγιώτη Βλαστού, από τις φυλακές Τρικάλων με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της εξωτερικής φρουράς και κάποιων αγνώστων που άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών προσπαθώντας να διευκολύνουν κρατούμενους να δραπετεύσουν.

Από τους πυροβολισμούς φαίνεται πως έχουν τραυματιστεί δύο εξωτερικοί φρουροί. Ο ένας από τους δύο φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή. Με πιο ελαφρά τραύματα οδηγείται στο νοσοκομείο ο δεύτερος φρουρός.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων έχει σημάνει συναγερμός και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν στις φυλακές. Όλα δείχνουν ότι η εξωτερική επίθεση στις φυλακές έγινε από δύο οχήματα. Ένα κλειστό φορτηγάκι και ένα αγροτικό, που πλησίασαν τοίχο του κτηρίου και άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών, δημιουργώντας αντιπερισπασμό για τους κρατουμένους οι οποίοι την ίδια στιγμή έβγαιναν στην ταράτσα της Β' πτέρυγας των φυλακών. Οι κρατούμενοι  μάλιστα αυτή την ώρα ανταλλάσσουν πυρά με τους αστυνομικούς. Άγνωστο πώς βρέθηκαν όπλα στα χέρια τους.

Να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί  έτρεψαν σε φυγή  τους αγνώστους που άνοιξαν πυρ έξω από το χώρο τον φυλακών και η καταδίωξη βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Από τους πυροβολισμούς φαίνεται πως έχουν τραυματιστεί τρεις εξωτερικοί φρουροί. Ο ένας από τους τρεις, ηλικίας 40 ετών, φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή. Αυτήν την ώρα μάλιστα χειρουργείται. Με πιο ελαφρά τραύματα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο ο δεύτερος φρουρός, ηλικίας 37 ετών. Η κατάσταση της υγείας του τρίτου φρουρού δεν εμπνέει ανησυχία και του παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες.
 
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων έχει σημάνει συναγερμός και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και ομάδες ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ έχουν σπεύσει στις φυλακές.  Παράλληλα γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το τι ακριβώς έχει συμβεί.
 
Εν τω μεταξύ, από τη βροχή των πυροβολισμών, μία από τις σφαίρες τρύπησε τη βιτρίνα καφενείου που βρίσκεται πολύ κοντά στις φυλακές και σφηνώθηκε στον τοίχο σε απόσταση ενός μέτρου από θαμώνα.
 
02:00 Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως 5 Αλβανοί κατάφεραν να δραπετεύσουν ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την τρόπο που έδρασαν οι κακοποιοί εντός και εκτός των φυλακών καθώς και το πως βρέθηκε οπλισμός εντός των φυλακών σε χέρια κρατουμένων.
 
10:50 Στους 11 τελικά φθάνουν οι φυλακισθέντες που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων μετά την καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου... (περισσότερα σε λίγο)

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις23 Μαρτίου 2013, 11:00

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva