Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Κώστας Βίρβος: ο Άνθρωπος, ο Δημιουργός»

  • 22 Μαρτίου 2017, 15:00
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τρίκαλα

Ο Δήμος Τρικκαίων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Κώστας Βίρβος: ο Άνθρωπος, ο Δημιουργός», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το συνέδριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων και εντάσσεται σε μια σειρά αφιερωματικών και ερευνητικών δράσεων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια από το 32ο Δημοτικό Σχολείο «Κώστας Βίρβος», το σχολείο, στο οποίο φοίτησε ο δημιουργός.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της προσωπικότητας και του έργου του δημιουργού, καθώς και η απόπειρα αξιοποίησης στοιχείων του έργου του στην εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται η καταγραφή ερευνητικών και θεωρητικών προσεγγίσεων και πρακτικών προτάσεων, η ανταλλαγή γόνιμων προβληματισμών και η προώθηση δημιουργικού διαλόγου σχετικά με το έργο του Κώστα Βίρβου και την αξιοποίησή του.

Στο επιστημονικό και ερευνητικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα συμμετέχουν πάνω από 50 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί και προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν ο Λάκης Χαλκιάς, η Λιζέτα Νικολάου, η Μπέττυ Χαρλαύτη, η Δημοτική Χορωδία του Δήμου Τρικκαίων, η Ορχήστρα ποικίλης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, οι χορωδίες του Μουσικού Σχολείου και του 32ου Δημοτικού Σχολείου «Κώστας Βίρβος», καθώς και τοπικά μουσικά σχήματα.

Oι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στις 31 Μαρτίου, 1 και 2 Απριλίου. Το απόγευμα της Παρασκευής, 31 Μαρτίου, στις 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων θα γίνει η πανηγυρική έναρξη, η οποία περιλαμβάνει μαρτυρίες συνεργατών και φίλων του Βίρβου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το πρωί του Σαββάτου, 1 Απριλίου, στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδρίες με ανακοινώσεις ερευνητών, και πανεπιστημιακών δασκάλων. Το απόγευμα του Σαββάτου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων θα παρουσιαστούν στο πρώτο μέρος επιστημονικές και ερευνητικές ανακοινώσεις και στο δεύτερο μέρος καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το πρωί της Κυριακής, 2 Απριλίου, στην αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδρίες με επιστημονικές και ερευνητικές ανακοινώσεις, κυρίως από εκπαιδευτικούς, για διδακτική αξιοποίηση του έργου του Βίρβου. Το συνέδριο θα κλείσει την Κυριακή το μεσημέρι με σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Μουσείο Τσιτσάνη με τραγούδια Βίρβου-Τσιτσάνη.

Η είσοδος σε όλες τις εργασίες και εκδηλώσεις του συνεδρίου είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://dipe.tri.sch.gr/epimpol/

.

 

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Συλλήψεις σε Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα για όπλα, ναρκωτικά, κλοπή και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ Συλλήψεις σε Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα για όπλα, ναρκωτικά, κλοπή και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
    25 Οκτωβρίου 2026, 12:21
  • Τρίκαλα: Απαγχονισμένος βρέθηκε ο κτηνοτρόφος του οποίου η κτηνοτροφική μονάδα κάηκε το προηγούμενο βράδυ Τρίκαλα: Απαγχονισμένος βρέθηκε ο κτηνοτρόφος του οποίου η κτηνοτροφική μονάδα κάηκε το προηγούμενο βράδυ
    24 Οκτωβρίου 2026, 19:36
  • Εξιχνιάστηκε απάτη με θύμα γυναίκα στην περιοχή της Πύλης Εξιχνιάστηκε απάτη με θύμα γυναίκα στην περιοχή της Πύλης
    24 Οκτωβρίου 2026, 13:20
  • Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στην Πηνειάδα Τρικάλων – Κάηκαν πρόβατα, αναζητείται ο ιδιοκτήτης Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στην Πηνειάδα Τρικάλων – Κάηκαν πρόβατα, αναζητείται ο ιδιοκτήτης
    24 Οκτωβρίου 2026, 09:39
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva