Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοπρατούνται αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Τρικάλων Κύριο

  • 3 Ιανουαρίου 2022, 19:47
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τρίκαλα
Δημοπρατούνται αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Τρικάλων

...

Δημοπρατείται νέο αντιπλημμυρικό έργο για τον καθαρισμό του παραποτάμου του Πορταϊκού ποταμού Παλαιοκαρύτη και του παραπόταμου που διέρχεται κατάντι των οικισμών Αγίου Προκοπίου και Καλογήρων.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Προβλέπονται καθαρισμοί κοίτης σε συνολικό μήκος 10 χλμ περίπου, στους δύο παραποτάμους του Πορταϊκού ποταμού και αποκατάσταση των αναχωμάτων με σκοπό την προστασία περιουσιών, δημόσιων υποδομών και του περιβάλλοντος.

«Δρομολογούμε ένα ακόμη αντιπλημμυρικό έργο για την προστασία περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που έρχεται να προστεθεί στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ύψους άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ. Ζητάμε σταθερή χρηματοδότηση για την υλοποίηση του σχεδιασμού μας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, προετοιμαζόμαστε και επενδύουμε στην πρόληψη, με χρήσιμα έργα που αποδίδουν σε στιγμές κρίσης».

Προβλέπονται εργασίες χωματουργικές και τεχνικών έργων (καθαρισμός κοίτης, επισκευή κοιτοστρώσεων και αναχωμάτων, επένδυση αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους και προστασία θεμελίων γέφυρας).

 

Τελευταία τροποποίηση στις3 Ιανουαρίου 2022, 20:26

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Υπέκυψε τα τραύματα του 58χρονος Τρικαλινός μετά από τροχαίο Υπέκυψε τα τραύματα του 58χρονος Τρικαλινός μετά από τροχαίο
    4 Αυγούστου 2026, 12:39
  • Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος 58χρονος Τρικαλινός μετά από σφοδρό τροχαίο Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος 58χρονος Τρικαλινός μετά από σφοδρό τροχαίο
    3 Αυγούστου 2026, 21:07
  • Συλλήψεις στη Θεσσαλία σε υποθέσεις με ναρκωτικά, παραβάσεις του ΚΟΚ, καταδικαστικές αποφάσεις και κατοχή όπλου Συλλήψεις στη Θεσσαλία σε υποθέσεις με ναρκωτικά, παραβάσεις του ΚΟΚ, καταδικαστικές αποφάσεις και κατοχή όπλου
    3 Αυγούστου 2026, 12:11
  • Καταργούνται Γραφεία Κρατικής Αρωγής σε Παλαμά, Φαρκαδόνα και Φάρσαλα - Θα υπάρχουν μόνο σε πρωτεύουσες νομών Καταργούνται Γραφεία Κρατικής Αρωγής σε Παλαμά, Φαρκαδόνα και Φάρσαλα - Θα υπάρχουν μόνο σε πρωτεύουσες νομών
    30 Ιουλίου 2026, 17:59
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva